Třídíte odpad?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9556
9.9.11 09:54

:roll: tak my mame asi slusne bezdomovce, rozhodne z popelnic nic nevyhazuji, to jestli vytahnou pet lahev z konejneru a daji ji do smesneho kont. nemam vazne cas sledovat :roll:
dokonce i Romove, kteri tady po skupinkach objizdi ve meste vsechny kontejnery nedelaji bordel, ze by neco vytahali a pohazeli, my dokonce nemusime ani napr. stary nabytek vozit na skladku, staci dat k popelnicim a behem hodiny je to zrecyklovane :lol:

pokud ti binec u popelnic tak strasne vadi, asi bys tomela resit s mestem (mestskou casti), jinou radu nemam :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
9.9.11 10:46

Tak my tridime,pripada mi to tak nak normalni :wink: .Bydlim ve meste,takze vsude kontejnery na trideny odpad.Tezko bych mlademu vysvetlovala,ze netridim,kdyz uz tridili ve skolce(chodil do dvou a v obou se tridilo,jak v soukrome tak ve statni),ted nove i ve skole(potesilo me,kolik kontejnerku ve tride maji).Dokonce mne udivene rikal,ze par deti to nezna :lol: (nejak to nehrotim,jen spis prirozene vyhazuju co kam patri).Akorat mi uz dosluhuje muj 11lety tridici kos,takze jestli mate nektera dobrej typ na kos s prihradkama,tak sem s nim,pls 8-) (a hlavne ne zadne male prihradky,zatim co jsem objevila,tak byl krute maly bioodpad)
Jestli si bezdomovci berou veci,ktere ja uz vyhodim mi nevadi,obcas polozim k popelnici neco,co si myslim,ze bude hned pryc(a fakt do hodky je to pryc 8-) ),hlavne boty,nedavno manzelske postele..pokud by to pryc nebylo,tak to samozrejme uklidim a zlikviduju.
Lahve vymyvam,i kdyz vim,ze nemusim,aby mi to nesmrdelo,i kdyz to nosim temer kazdy den :lol: (na petky nemam kos,takze je stavim bokem,ale ja jich zas tolik nemam,vetsinou je to od mlika)
Jestli se odstehuju na samotu,ani popelnici mit u baraku nebudu(pac by tam popelari nedojeli) a budu odpad dovazet k popelnicim,nevadi mi to,akorat uz bych nemela ten bioodpoad :-D
Trideni zdar 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50125
9.9.11 10:47
Larr píše:
Lidé nejsou povinni třídit odpad, to, že si to někdo napíše na nástěnku do vchodu ještě neznamená, že to má nějakou vážnost a je na to vyhláška či zákon.
MUFICE píše:
Doma třídíme plasty (PET lahve, krabičky od zeleniny, obaly od balených sýrů a uzenin), papíry (krabice, kartony, noviny, časopisy, letáky), sklo (skleničky od všeho možného, nevratné lahve), staré nepotřebné harampádí větších rozměrů. Plasty střádáme do velkých igelitových pytlů a veškeré papíry házím do velké krabice. Dvakrát do týdne vozíme vytříděný odpad do sběrného dvora. Do popelnice házíme jenom pleny, zbytky jídel atd. a stejně máme popelnici každý týden vrchovatou. Popelnice nám vyvážejí 1× za týden.Když jsme bydleli v bytě, tak jsme také třídili, ale polovina lidí netřídila. Kontejnery nám vyváželi taky 1× za týden a během 2 dnů ty popelnice bylo skoro plné. Kolikrát jsem tam našla hozenou maxi krabici, kterou ani ti lidi nesešlápli, plastové lahve a prázdné mega velké balení od pracího gelu :cert: A ještě k tomu nám furt v baráku na nástěnce visela výzva od vedení společ.vlastníků, že jsou všichni povinni odpad třídit. :zed:

To teda jsou, pokud si to jednou schválili na schůzi společ.vlastníků bytů. To by pak mohli taky přestat dodržovat domovní řád. Mj než se to schválilo, tak naše spoč.vlast.dostalo od města pokutu, že není roztříděný odpad a ještě bordel u popelnic, pt se tam to množství odpadu nemůže vejít. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
9.9.11 11:28

Já teda nevím, jak je to s „povinností“ třídit odpad, ale u nás na nástěnce dlouho viselo upozornění, že pokud popeláři najdou v popelnici kartony a podobně, popelnice nebude vyvezena.
A stalo se to uvedlejšího baráku, že prostě popelnici nevyvezli :nevim: Někdo se tam asi stěhoval a popelnice byla plná kartonů a bublinkových folií :roll:
Kolikrát máme taky v popelnici to, co by se dalo pohodlně odnést o tři domy dál, ale nikdy to nebylo nijak dramatické. Máme rozumné popeláře i obyvatele domu :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50125
9.9.11 12:13
Ywett píše:
Já teda nevím, jak je to s „povinností“ třídit odpad, ale u nás na nástěnce dlouho viselo upozornění, že pokud popeláři najdou v popelnici kartony a podobně, popelnice nebude vyvezena.
A stalo se to uvedlejšího baráku, že prostě popelnici nevyvezli :nevim: Někdo se tam asi stěhoval a popelnice byla plná kartonů a bublinkových folií :roll:
Kolikrát máme taky v popelnici to, co by se dalo pohodlně odnést o tři domy dál, ale nikdy to nebylo nijak dramatické. Máme rozumné popeláře i obyvatele domu :pankac:

Tak u nás to taky popeláři kontrolují, vím to od naší známé, které pracuje v zastupitelstvu. Když u někoho v popelnici najdou, co tam nepatří, tak to prý musí hlásit na úřad a ta domácnost může dostat pokutu. Tak ted nevím, jestli má každé město svou vyhlášku nebo jak to teda je. 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
9.9.11 13:43

Takže diskuze je vlastně o bordelu a nevychovaných lidech.. U nás do kontejnerů jen nakouknou ( co by tam také jiného než plast bylo - nikdy jsem neviděla, že by se hrabali v petkách, nebo vybírali papír :nevim: ..) a hrabou se v černých popelnicích se vším možným..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16244
9.9.11 13:53
mmonica píše:
Larr píše:
Průser? - žijete na vesnici.
mmonica píše:
tridime,musime,jinak by byl pruser,ted nam dokonce zacali jezdit pro netrideny odpad jednou za 14 dni,aby lidi vic tridili,dokonce musime tridit i bioodpad
na malem meste,ale v UK
tady se to kontroluje a kdyz zjisti,ze jim nekdo do smesneho odpadu nahazel trideny tak jsou schopni primo zjistit kdo a pokutovat

Taky v Uk ve velkem meste. Tridime ale ne vse. Jak kdy se nam chce. Jestli se mi chce pri vareni odnaset recyklovatelne do kosu na recyklo co mame na chodbe :oops: :oops: nebo to flaknu do normlaniho kose v kuchyni :palec:
za celych xx let na nas jeste nikdo neprisel s pokutou, kdyz hodim papir, konzervu nebo plast do smesneho odpadu :nevim: :nevim: Pochybuji ze to rozdelavaji a prohlizeji… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
9.9.11 14:49
hanapospis píše:
mmonica píše:
Larr píše:
mmonica píše:
tridime,musime,jinak by byl pruser,ted nam dokonce zacali jezdit pro netrideny odpad jednou za 14 dni,aby lidi vic tridili,dokonce musime tridit i bioodpad
na malem meste,ale v UK
tady se to kontroluje a kdyz zjisti,ze jim nekdo do smesneho odpadu nahazel trideny tak jsou schopni primo zjistit kdo a pokutovat
Taky v Uk ve velkem meste. Tridime ale ne vse. Jak kdy se nam chce. Jestli se mi chce pri vareni odnaset recyklovatelne do kosu na recyklo co mame na chodbe :oops: :oops: nebo to flaknu do normlaniho kose v kuchyni :palec:
za celych xx let na nas jeste nikdo neprisel s pokutou, kdyz hodim papir, konzervu nebo plast do smesneho odpadu :nevim: :nevim: Pochybuji ze to rozdelavaji a prohlizeji… :roll:

my jsme v Surrey jednou meli na popelnici prilepeny papir s oznamenim,ze se to nesmi opakovat
a vim,ze kdyz manzel bydlel na share housu,tak tam to normalne vysypali a nevyvezli

• Citovat
  • Upravit
16244
9.9.11 15:02
mmonica píše:
hanapospis píše:
mmonica píše:
Larr píše:
mmonica píše:
na malem meste,ale v UK
za celych xx let na nas jeste nikdo neprisel s pokutou, kdyz hodim papir, konzervu nebo plast do smesneho odpadu :nevim: :nevim: Pochybuji ze to rozdelavaji a prohlizeji… :roll:
my jsme v Surrey jednou meli na popelnici prilepeny papir s oznamenim,ze se to nesmi opakovat
a vim,ze kdyz manzel bydlel na share housu,tak tam to normalne vysypali a nevyvezli

tak nam se to jeste za tech 7let nestalo, tak pochybuji, ze se to stane tech poslednich par mesicu.

A ze jsem teda poradnej lajdak na trideni odpadu. Bio odpad netridime vubec, na ten tu ani nemame kontejner.
Ja osobne si myslim ze nerozvazuji kazdy black bag aby se podivali co je uvnitr, a jestli to tridime tak jak mame.
Ale z vetsi casti se snazim tridit, i kdyz obcas jsem hold lina 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50125
9.9.11 17:29
hanapospis píše:
mmonica píše:
hanapospis píše:
mmonica píše:
Larr píše:
mmonica píše:
na malem meste,ale v UK

tak nam se to jeste za tech 7let nestalo, tak pochybuji, ze se to stane tech poslednich par mesicu.

A ze jsem teda poradnej lajdak na trideni odpadu. Bio odpad netridime vubec, na ten tu ani nemame kontejner.
Ja osobne si myslim ze nerozvazuji kazdy black bag aby se podivali co je uvnitr, a jestli to tridime tak jak mame.
Ale z vetsi casti se snazim tridit, i kdyz obcas jsem hold lina 8-o

Pytle asi nerozvazují, to by se z toho asi zbláznili, spíš nakouknou do popelnice, jestli tam nejsou krabice, plasty, sklenice. V kontejnerech co jsou u bytovek, bylo běžné, že tam lidi hodili obrovskou krabici třeba z Ikei nebo velký obal od pracího gelu.Tohle nejspíš ty popeláře hned trkne do očí jako mě, když jsem tam šla hodin pytel s odpadem a už tam nebylo místo kvůli takovým lidem, co to netřídí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
9.9.11 18:54
Tak to pak jo, já pochopila, že si to někdo jen tak napsal na nástěnku a ty si z toho usoudila, že je to povinnost. Promiň. Ale slyším to poprvé, taky máme společenství vlastníků. Upřímně za této situace bych pro nehlasovala, jelikož nemohu dost dobře ovlivnit pořádek. A že vám dalo město pokutu, to taky slyším poprvé. Jak stav kolem popelnic ovlivňujete, to aby tam furt někdo stál? nebo máte služby?
MUFICE píše:
Larr píše:
Lidé nejsou povinni třídit odpad, to, že si to někdo napíše na nástěnku do vchodu ještě neznamená, že to má nějakou vážnost a je na to vyhláška či zákon.
MUFICE píše:
Doma třídíme plasty (PET lahve, krabičky od zeleniny, obaly od balených sýrů a uzenin), papíry (krabice, kartony, noviny, časopisy, letáky), sklo (skleničky od všeho možného, nevratné lahve), staré nepotřebné harampádí větších rozměrů. Plasty střádáme do velkých igelitových pytlů a veškeré papíry házím do velké krabice. Dvakrát do týdne vozíme vytříděný odpad do sběrného dvora. Do popelnice házíme jenom pleny, zbytky jídel atd. a stejně máme popelnici každý týden vrchovatou. Popelnice nám vyvážejí 1× za týden.Když jsme bydleli v bytě, tak jsme také třídili, ale polovina lidí netřídila. Kontejnery nám vyváželi taky 1× za týden a během 2 dnů ty popelnice bylo skoro plné. Kolikrát jsem tam našla hozenou maxi krabici, kterou ani ti lidi nesešlápli, plastové lahve a prázdné mega velké balení od pracího gelu :cert: A ještě k tomu nám furt v baráku na nástěnce visela výzva od vedení společ.vlastníků, že jsou všichni povinni odpad třídit. :zed:
To teda jsou, pokud si to jednou schválili na schůzi společ.vlastníků bytů. To by pak mohli taky přestat dodržovat domovní řád. Mj než se to schválilo, tak naše spoč.vlast.dostalo od města pokutu, že není roztříděný odpad a ještě bordel u popelnic, pt se tam to množství odpadu nemůže vejít. :cert:
  • Citovat
  • Upravit
Larr
9.9.11 19:00
Žádná městská vyhláška mě nenutí třídit, něco jiného je, pokud si to odsouhlasí na schůzi společenství vlastníků, i když to taky slyším poprvé. Vlastně ani nevím, jak bychom to tady ovlivňovali. Za odvoz si platíme, tak jak to, že vám popelnice nevyvezou. To je podle mne napadnutelné.
Ywett píše:
Kolikrát máme taky v popelnici to, co by se dalo pohodlně odnést o tři domy dál, ale nikdy to nebylo nijak dramatické. Máme rozumné popeláře i obyvatele domu :pankac:
  • Citovat
  • Upravit
Larr
9.9.11 19:06
To se ale asi týká rodin. domků, ne? Nechápu jak bychom to ovlivnili my - 3 vchody, 11 pater, 4 byty na patře. Jinak ano, každé město má své vyhlášky a nařízení.
MUFICE píše:
Ywett píše:
Tak u nás to taky popeláři kontrolují, vím to od naší známé, které pracuje v zastupitelstvu. Když u někoho v popelnici najdou, co tam nepatří, tak to prý musí hlásit na úřad a ta domácnost může dostat pokutu. Tak ted nevím, jestli má každé město svou vyhlášku nebo jak to teda je. 8-o
  • Citovat
  • Upravit
50125
9.9.11 19:10
Larr píše:
Tak to pak jo, já pochopila, že si to někdo jen tak napsal na nástěnku a ty si z toho usoudila, že je to povinnost. Promiň. Ale slyším to poprvé, taky máme společenství vlastníků. Upřímně za této situace bych pro nehlasovala, jelikož nemohu dost dobře ovlivnit pořádek. A že vám dalo město pokutu, to taky slyším poprvé. Jak stav kolem popelnic ovlivňujete, to aby tam furt někdo stál? nebo máte služby?
MUFICE píše:
Larr píše:
MUFICE píše:
To teda jsou, pokud si to jednou schválili na schůzi společ.vlastníků bytů. To by pak mohli taky přestat dodržovat domovní řád. Mj než se to schválilo, tak naše spoč.vlast.dostalo od města pokutu, že není roztříděný odpad a ještě bordel u popelnic, pt se tam to množství odpadu nemůže vejít. :cert:

Tak pokud si většina odhlasuje, že to platí, tak to musí dodržovat i ti co s tím nesouhlasí. Je to jak v parlamentu :mrgreen: :mrgreen:

Ted už tam nebydlíme, ale kamarádka co si po nás koupila byt tak mi říkala, že když nesla k popelnici něco, co tam nepatřilo, tak jí někdo z představenstva seřval z balkonu, at to odnese do tříděněného odpadu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
10.9.11 10:47

celou diskuzi jsem nečetl aale přidám se, odpad třídím svědomitě, plast papír i sklo, dokonce rozebírám prázdné flakonky od voňavek atd..aby vše našlo své místo a v vše pečlivě vymývám.. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný