Třídíte odpad?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2324
14.9.11 16:19

Kos

My mame franke kos a je ok, predtym sme mali taky so samovytahovacim mechanizmom ale ten my isiel na nervy lebo stale vyskakoval z kolajniciek :pocitac:
 http://drezyfranke.cz/…ter/strana1/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
19.9.11 22:51

Ja taky tridim a moc rada.
V Australii je to vubec zajimave. Tam se tridi smesny odpad zvlast a zvlast recyklovatelny, kam se dava vsechno - papir, sklo, plasty, kovy apod.
Prislo mi to nejak lepsi, proste pak nehrozi, ze to lidi spatne tridi a oni uz si to dotridi vse podle svych potreb ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
20.9.11 12:19

Já doma třídím. Poctivě plasty zvlášť, papír zvlášť, sklo zvlášť a co si manžel začal kupovat pivo v plechu(začal mu chutnat lemon) tak třídíme aji to. Pak se to zaveze do šrotu :lol: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LukinoL
8.2.12 17:53

Už netřídím a třídit nebudu!

Od okamžiku, kdy město Ústí opět zavedlo nemalé poplatky za svoz odpadu a doprovodilo tyto změny výhrůžkami o trojnásobném navýšení poplatku a exekuci v případě nezaplacení, kašlu na to! :?

Dříve jsem poctivě nosil skleněné lahve, PET-lahve, papír, plasty atd. do celkem vzdáleného místa s nádobami na tříděný odpad a měl jsem dobrý pocit, že dělám něco pro ekologii, ale teď? Jestliže si město řeklo o 2000 Kč jen za naši 4-člennou rodinu (z toho 2 dětí!), nemůže očekávat jakoukoliv vstřícnost z mé strany. Pracuji v dopravě a vím , jaké jsou náklady na svoz a likvidaci. Poplatek je přemrštěný a jeho zjednodušená kalkulace podle počtu členů domácnosti je nesmyslná.

Od zavedení poplatku proto všechno vyhazujeme rovnou do popelnice a rozhodně na tom nehodlám nic měnit. Jsem rád, že v okruhu mých známých a sousedů je spousta lidí, smýšlejících naprosto stejně. Dává mi to jistotu, že v tomto názoru nejsem ani zdaleka sám.

Poplatky platím, ale ať si to páni radní v Ústí n.L. třídí třeba sami. Howgh. :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
6569
8.2.12 17:56
LukinoL píše:
Od okamžiku, kdy město Ústí opět zavedlo nemalé poplatky za svoz odpadu a doprovodilo tyto změny výhrůžkami o trojnásobném navýšení poplatku a exekuci v případě nezaplacení, kašlu na to! :?

Dříve jsem poctivě nosil skleněné lahve, PET-lahve, papír, plasty atd. do celkem vzdáleného místa s nádobami na tříděný odpad a měl jsem dobrý pocit, že dělám něco pro ekologii, ale teď? Jestliže si město řeklo o 2000 Kč jen za naši 4-člennou rodinu (z toho 2 dětí!), nemůže očekávat jakoukoliv vstřícnost z mé strany. Pracuji v dopravě a vím , jaké jsou náklady na svoz a likvidaci. Poplatek je přemrštěný a jeho zjednodušená kalkulace podle počtu členů domácnosti je nesmyslná.

Od zavedení poplatku proto všechno vyhazujeme rovnou do popelnice a rozhodně na tom nehodlám nic měnit. Jsem rád, že v okruhu mých známých a sousedů je spousta lidí, smýšlejících naprosto stejně. Dává mi to jistotu, že v tomto názoru nejsem ani zdaleka sám.

Poplatky platím, ale ať si to páni radní v Ústí n.L. třídí třeba sami. Howgh. :jazyk:

Takhle kdyby uvažoval každý :roll: Třídíme snad kvůli přírodě, sami pro sebe, naše děti a jejich děti… Jasně, styl myšlení po nás potopa, že? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50133
8.2.12 20:43
Ester13 píše:
LukinoL píše:

Poplatky platím, ale ať si to páni radní v Ústí n.L. třídí třeba sami. Howgh. :jazyk:
Takhle kdyby uvažoval každý :roll: Třídíme snad kvůli přírodě, sami pro sebe, naše děti a jejich děti… Jasně, styl myšlení po nás potopa, že? :roll:

A navíc, čím méně lidí bude odpad třídit, tím více budeme všichni platit :cert: U nás třeba popeláři čumí do popelnic a ten kdo netřídí, toho nahlásí na MěU a může dostat pokutu :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
9.2.12 05:36
LukinoL píše:

Tak ked je v okruhu tvojich znamych viac takto zmyslaslajucich tak to je pekna pohroma, by som sa to sem aj hanbila napisat :oops: neviem preco si myslis ze inde sa plati za odpady menej :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1356
4.3.14 21:58

Jo jo třídíme o 106 :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4176
8.3.14 11:04

Ahoj, snažíme se taky třídit, jenom si nevím rady s krabicemi od nutrilonu, myslím si že je to tetra-pak, ale nejsem si jistá. :think: poradí někdo??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
10.6.14 10:23

Pro ty koho to zajímá-v Brně už se do žlutých kontejnerů můžou dávat téměř všechny plasty, nejen PET lahve od nápojů a kartony.Je to prý od dubna. Já to zaregistrovala až včera tak posílám dál :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
10.6.14 10:25
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140233
10.6.14 10:52

Jasně, že třídíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1862
10.6.14 10:58

To je snad samozrejmost, ne? Myslim trideni jako takovy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
10.6.14 11:02

@Anys29

Já se na to neptala :nevim: Jen jsem oživila diskusi abych dala vědět brňákům, že se toho dá od dubna třídit víc než dříve..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1862
10.6.14 11:06

Pardonek :) priste budu pozornejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie