Třídní schůzky ve školce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17565
10.9.14 14:47

U nás ředitelka představila všechny učitelky a další personál, promluvila o provozu školky, představila nabídku kroužků a jak se na ně hlásit, decentně zmínila nutnost včas platit školkovné…takové ty všeobecné věci. Pak ve třídách nás učitelky seznámily s třídním programem na tento rok a probrali jsme, co kdo potřeboval. U nás to celé zabralo hodinu a půl :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
10.9.14 14:51
@MisaHanuska píše:
U nás nemáme třídní schůzky ale schůzku SRPŠ :mrgreen: :mrgreen:

U nás je taky SRPŠ :mrgreen: Naštěstí během schůzky jsou děti normálně ve školce nebo v družině, takže hlídání neřeším.
Jenom hold ta účast, to je bída :zed: Když má někdo přiložit ruku k dílu (např. natírání laviček, úklid v parku u školky atd atd), tak chodíme pořád jedni a ti samí, druzí si pak chodí pěkně na hotové :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
10.9.14 14:54

Uděláš si obrázek o učitelkách, poví, co s dětmi plánují či neplánují, jak nim hodlají přistupovat, v čem chtějí spolupráci s rodiči, jaký mají systém převlékání na ven, co požadují ve školce mít (někde kartáček na zuby a svůj hrníček na pití třeba), do kdy je potřeba dítě přivézt, jdou-li výjimky, jak to chtějí s omlouváním atp atp. Hodně se to může lišit školka od školky. Je užitečné tam jít, dozvědět se a případně poptat.
Jo a na co anonym? ;) Tomu říkám intimní téma.. třídní schůzka ve školce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
10.9.14 14:55

My máme schůzku dneska, bez dětí. Tak jsem zvědavá, jak dlouho to bude trvat. Ale na nástěnce máme seznam věcí, které se tam budou probírat (školní řád, kroužky, placení příspěvku na divadýlka a výlety). Doufám, že to nezabere víc jak hodinu.

• Citovat
  • Upravit
4181
10.9.14 15:05

Jee, co bych za ne dala! U staršího syna jsme měli, 1× rocne, pripadalo mi to normalni.
Ve skolce u mladšího sbiram informace po učitelkách, vratny, telefonicky apod :zed:, zrovna včera jsem zjišťovala timhle stylem info o plavani.
Pry dřív schůzky delali, ale nikdo tam nechodil - neverim.
Na zac. roku by mely byt predstaveny učitelky (napr. ja nevim, která je která), měli by rict jak je to s krouzky, jestli se pojede na skolku v prirode atd atd.
Toho by bylo. A tech dotazu co by u nas ve skolce padlo - jéje. Proc platíme skolne v hotovosti ve fronte jak na mandarinky, proc deti nejezdi na vylety, proc nemame webove stranky atd atd. Ona pani reditelka vi dobře, proc schůzky nedela :cert:
(jestli sem zabrousi někdo z naší skolky, vsadim se, ze pozna, o cem je rec :mrgreen: )
Budte radi, kdo schůzky mate!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
10.9.14 15:05

U nás je tokaždý rok o penězích, každý rok ředitelka řekne kolik se bude co platit, pár matek se tam vztekne a jde se dom :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
10.9.14 15:17

Co si pamatuju, bývalo to jednou ročně, „odsouhlasili“ jsme si příspěvky na provoz, vyslechli kdo je kdo, co se bude dít (dílny, kroužky, výlety, nadstandardní program pro zájemce atd.). Když všichni přišli bez dětí tak to bylo za 30 min hotovo, pokud tam nějaké byly a přidali se diskutující (o blbinách jak jinak) tak se to prodlužovalo donekonečna. Absolvovala jsem celé jen jednou, strategie ředitelky byla naštěstí super, podstatné na začátku (hlasování+info o organizaci), pak ostatní a to jsme my co umíme číst nástěnky, web školky a telefonovat postupně odcházeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
10.9.14 15:52

@martulkasloník :mrgreen: tak, tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3662
28.6.18 11:19

Cauky,obnovuji :kytka: dneska mame schuzku ,mala jde do skolky od zari.Chtela jsem se zeptat,jestli jste někdo bral děti sebou,a na jak dlouho to tak je ? Pro mě to je premiéra :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
28.6.18 11:24
@Dojcanis píše:
Cauky,obnovuji :kytka: dneska mame schuzku ,mala jde do skolky od zari.Chtela jsem se zeptat,jestli jste někdo bral děti sebou,a na jak dlouho to tak je ? Pro mě to je premiéra :*

nas sice nevzali, ale pro šťastnější to jé na 1.5 az 2 hodiny a účast bez dětí vitana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41508
28.6.18 11:25
@Dojcanis píše:
Cauky,obnovuji :kytka: dneska mame schuzku ,mala jde do skolky od zari.Chtela jsem se zeptat,jestli jste někdo bral děti sebou,a na jak dlouho to tak je ? Pro mě to je premiéra :*

U nás byla schůzka minulý týden, trvala 30-40 min a až na jednu maminku, to bylo bez dětí. Musím ale říct, že její chlapeček dost vyrušoval, pobíhal tam, pak plakal, chtěl pořád nové a nové hračky atd., takže chvilkama nebyla ředitelka slyšet a přišlo mi to trochu neohleduplné :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
28.6.18 11:37

Kdyz to bylo u nas ve skolce, tak tam bylo deti hodne ???? nejak se to da, ja mela tenkrat s sebou deti dve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
28.6.18 11:44

@Keyllah nás to čeká příští týden, nemáme v okolí nikoho,kdo by se o prcka postaral,takže ohleduplnost neohleduplnost musí jít s námi. Taky se toho obávám,protože je to doba,kdy už začíná být protivný,ale co dělat,když není nikdo,kdo by hlídal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41508
28.6.18 11:48
@Aduš8 píše:
@Keyllah nás to čeká příští týden, nemáme v okolí nikoho,kdo by se o prcka postaral,takže ohleduplnost neohleduplnost musí jít s námi. Taky se toho obávám,protože je to doba,kdy už začíná být protivný,ale co dělat,když není nikdo,kdo by hlídal.

To je o nastavení každé maminky a dítěte. Za sebe musím říct, že to moc příjemné nebylo. Několikrát se muselo přerušit, učitelky za maminkou několikrát byly, aby si dítko trošku zklidnila a ono to moc nešlo. Takže pláč a řev my neslyšely chvilkama nic. Nakonec to v půlce maminka sama vzdala...…….a to tam bylo jen jedno „vyrušující“ dítko, představa že je tam takových víc, nevím, nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3662
28.6.18 11:48

No ja jsem na to zvědavá,samotnou ji doma těžko nechám a hold možná bude ostudicka.Taky máme pěknou vzteklinu.Jsem na to zvědavá a představa ze to bude trvat dvě hodiny,to mi přijde masakr :mrgreen: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin