Triky a tipy pro péči o dvojčata

Anonymní
18.6.18 21:22

Triky a typy pro péči o dvojčata

Ahojky. Omlouvám anonym, ptám se za kamarádku a nechce, aby se zatím vědělo, že je v očekávání dvojčatek.

Ráda bych věděla, co připravit, nakoupit, pořídit pro dvojčátka? Co ulehčí práci? Na co si dát pozor, jak to zvládnout lépe, zkrátka nějaké dobré typy od maminek dvojčatek. Děkuju moc. :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24837
18.6.18 22:34

Mě teda nejdřív napadlo, že jako kamarádka bych se nabídla, že občas povozím a mamině navařím :) To mi přijde jako nejdůležitější a největší pomoc.

Co nakoupit pro dvojčata? Stejně, jako když se čeká jedno dítko, jen holt 2× :nevim: Já byla srab a nic moc jsem nekupovala dopředu a vše řešila za pochodu, až se kluci naordili. Byla jsem v tomto směru strašně pověrčivá a uznávám, že jsem měla doma oblečení po starších dětech, takže by dvojčata nahatá nebyla. Každopádně bych kupovala podle váhových odhadů a asi co nejpozději :oops:
Přiznejme si, že nejsme v dobách dávno minulých a přes net dokoupíš cokoli za pár minut a máš to doma téměř hned.

Jinak jsem byla šťastná, že jsem si navařila do mrazáku a jenom postupně rozmrazovala. To byla úžasná úleva, že jsem jenom uvařila přílohu. Muž není v kuchyni zrovna zdatný ;) Absolutně si nedovedu představit, že bych po sekci nastoupila ke sporáku hned po pár dnech. Ňechala jsem se propustit po sekci 3.den.
Moc jsem ocenila manželovu pomoc, protože kdyby šel do práce jako u ostatních dětí - den po propuštěné, asi bých to jen tak nedala…
No a u dvojčat jsem ocenila to, že jsem je krmila obě ve stejnou hodinu. Když si představím, že bych je krmila každého jinak, byl by to masakr. On to teda masakr úplně ze začátku celkem byl. Ale to nechci strašit, třeba to bude mít tvoje kamarádka úplně jinak. Hlavně, ať jsou děti i matka v pořádku :kytka:

Kdyžtak se ptej, mě taky hned vše nenapadne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
245
18.6.18 22:38

Záleží hodně,kde žije.. jestli vesnice tak kočárek spíš asi do terénu,jestli malomesto tak je suprový Valco ,jestli velkoměsto s uzkymi uličkami tak kočárek za sebou.Dvojčatka bývají většinou nedonosena ,tak je dobré se připravit na delší pobyt v porodnici , taky záleží jestli jsou jedno nebo dvouvajecna,s tím vším souvisí taky kojení a UM,je dobré se na tu možnost připravit,s nedonosenosti prichazi casto i cviceni Vojtovky,v tehotenstvi vic kontrol v nemocnici,moznost hospitalizace atd..Taky se hodí mít do začátku někoho po ruce ,než si to sedne. Naučit děti vstávat nastejno je k nezaplacení,i za cenu vzbuzeni v noci toho druhého. Osobně jsem dost využila nositko,bydlím ve 4.patře bez výtahu..pak monitor dechu ..a úplně nejvíc k nezaplacení je BABYVAK ,nic lepšího nikdo nikdy nevymyslel,opravdu:D taková blbost,co usnadní práci je třeba vibrační houpatko..a jinak do začátku toho moc jinýho asi není,je nejhorší ta organizace ,pořád chybí někde 2 ruce,že začátku se budi častokrát na preskacku,zuby jdou většinou po sobě,takže to trvá jednou tak dlouho ,každá nemoc taky,horečky najednou a obě děti křičí a hoří,obě mají najednou hlad..No a pak později období chuze,každý běží jinam,jedem do schodů,druhý že schodů,jedem do silnici,druhý že svahu..do města sama si opravdu zatím netroufnu,takže kolem silnic je nutný kočárek..když chcete do obchodu ,tak v hypermarketech to bývá bez problémů,ale v menších obchodech občas neprojede..kde ve městě není bezbarierovy přístup musíte třeba nechat kočárek i s dětmi venku ,jinak nemáte do čeho dát nákup.. sama do bazénu s dvěma těžko půjdete atd..Ale když vidíte jak vyrůstají s partakem do života je to k nezaplacení,opravdu :) hrají si spolu,smějí se spolu ,souciti spolu ,je to strašně super ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
245
18.6.18 22:45

Jo a ještě je k nezaplacení režim,někomu to přijde divne,ale když jsou t, děti 2 tak by byl celý den neskutečně chaoticky..je fajn je dávat spát v podobnou hodinu každý den a přes den taky,jídla v podobnou hodinu ,procházky a různé aktivity taky..a je fajn naučit je spát v posteli od začátku a ne jen v kočárku,aby byla možnost jít si lehnout s nimi :) a hlavně si zvyknout,že nejsem superzena a prostě mám jen 2 ruce a jedno dítě hold občas chvilku bude křičet ,než na něj dojde řada:) my strávili 2 měsíce na neonatologii ,takže děti byli zvyklí spát v postylkach a přesně po 3 hodinách vstávat na jídlo ,aspoň k něčemu to bylo dobré:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
18.6.18 23:11

Ahoj, u nás se osvědčilo nastavit si pevné hranice v oblastech, kde by jakékoli kompromisy zasáhly pohodové fungování rodiny a potažmo dětí samotných. Tím myslím naučit si děti od začátku, např. samotné usínání, budění dětí na jídlo ve stejný čas, spánek ve stejnou dobu, apod.....děti si na to strašně rychle zvyknou, je to pro ně status quo - vypadají takto spokojeně, spát se chodí se smíchem, režim jídla berou. No a jako vyvážení tohoto striktního režimu přichází uvolněnost v jiných věcech, které tak nehoří, např. dudlík u nás až do 2 let, nehrocení nočníku, mazlení kdykoli si dítě řekne a ano i ta blbá televize u nás jede častěji než by měla :lol:
Teď mě všechno z fleku nenapadne, ale když vzpomínám, jak jsem to měla se staršími dětmi, potažmo když pozoruji ostatní „monoděti“ v okolí, všímám si, že v něčem jsem u dvojek daleko přísnější a v něčem daleko benevolentnější než jiné maminky.
Co pořídit? Za mě můžu doporučit kojící polštář MyBreastFriend, péřové peřinky (nedám na ně dopustit. Manipulace s dětmi je potom tak jednoduchá, miminka jsou chráněná a pěkně v teple. A co člověk utratí za peřinky, ušetří za oblečení - protože dětem pak stačí jen body + ponožky, nehledě na fakt, že oblékání je pak rychlovka. Navíc, lehce jdou poté prodat na bazarech :palec: ), krabici UM doma pro jistotu (mně dítka začaly časem plakat a po vyloučení všeho možného jsme o víkendu složitě sháněli UM - bylo třeba), .......
A taky pomáhá si v případě prvorodičky nastudovat předem manipulaci s dítětem, zjistit si informace typu - co je to odsávačka, rekt.rourka, očkování, vývojové stupně, reflexní body miminka, dětské bazary, apod.....myslím si, že znalost všech těchto věcí a obecně připravenost, dává budoucí mamince sebejistotu a klid.
Za mě v tuto chvíli vše a přeji hlavně zdravá miminka !!!!! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Včelička992
19.6.18 05:33

.

Příspěvek upraven 31.05.20 v 21:50

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.6.18 19:55

Děkuji vám všem ženy, kamarádce rady prerikam. S mou pomocí samozřejmě může počítat, ale sama mám jednu větší holčičku a jedno mimi a bydlím od ní strašně daleko. :( To samé babičky. Navíc už jednu tříletou doma mají ,o to to bude těžší no. Ale snad to s tím režimem zvládne. Taky jsem jí říkala,že nesmí polevit.i když to bude zezacatku asi hooodne těžké. Děkuji ještě jednou. ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure