Tříletá má potřetí za dva měsíce kašel

8594
17.4.17 19:04

Tříletá má potřetí za dva měsíce kašel

AHojte všichni,

jdu si pro zkušenosti. Naše tříletá má problém s kašlem. Od malička trpí na to že dostane zároveň s rýmou kašel. Měla na to ATB aspoň 5×, spíše víckrát. Pak byla pauza, rok určitě nekuckala. Pak nějaká chřipak, neštovice, klasika… Teď byla od léta zdravá, jenže v únoru onemocněla zase. začalo to na začátku měsíce, drželi jsme se 14 dní a pak padla. Byla 14 dní doma s atb, šla zcela zdravá do školky a za týden opět. Chvíli se držela jen s rýmou a nato další atb na 10 dní, 18 dní doma. byla 3 dny ve školce a opět rýcma a kašel. Copak ta rýma, to nevadí, není to nic strašného. Bojujeme Echinaceou, Imunoglukanem, Preventanem…horší je ten kašl. Daří se mi ho teď držet celkem pod kontrolou, ale jsme z toho už nešˇastní, vždyť ona má 6 týdnů téměř v tahu kašel…nemůže přece mít 3× za 2 měsíce atb. Budu na tříleté prohlídce řešit, nelíbí se mi to. Zajímají mě vaše zkušenosti, homeopatika, byliny, obklady…Používám zábaly, tymiánovou mast, iruy, čaje…už nemůže jíst 6 týdnů v kuse sirupy na kašel (myslím z lékárny typu léku, ne bylinky). CHodíme oba do práce, babičky daleko, není to jednoduché ani v práci. Samo že nejlepší prevence je předejít rýmě, ale ona kašle ještě dřív než se jí to pořádně spustí, nebyla teď 9 měsíců vůbec nemocná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19571
17.4.17 19:32

Tak predne.. antibiotika na kasel bych nechala davat pouze v pripade, ze je to zanet prudusek s horeckami a pod.. jinak je to proste udel malych deti a maji to tak temer vsechny.. nas malej, budou mu dva roky, prokaslal z tech 24 mesicu.. tak 19.. nekaslal jen v lete.. a prvni kasel mel ve trech mesicich.. domq nepretapet, vlhky vzduch na spani.. kapat do nosu morsku vodu.. a vydrzet.. nic jinyho ti nezbyde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85358
17.4.17 19:37

Proc antibiotika? Mel zanet plic, horecky? Bronchitida je virova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19571
17.4.17 19:43

A tak predne se musi lecit ta ryma.. tak pak steka dolu a je z ni kasel…
A na kasel stejne neexistuje zazracnej lek, kterej ho zastavi hned. Myslim ted vylhky kasel.. ten se proste musi vykaslat.. a vsechny mucosolvany a acc to jen podpori a dite pak paradoxne vix kasle, coz je zadouci.. aby se hleny rozpustily, vykaslaly se a kasel. postupne ustal..
je to proste boj skolkovych deti..a jeste bych teda rekla, ze ji toho davas zbytecne moc vseho. A to jeste doufam, ze ji to nedavas vsechno naraz..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
17.4.17 19:55

Máte vyloučené alergie? Dělaly se kultivace a léčilo se cíleně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
17.4.17 20:00

No a co krevní obraz, výtěry? Co plicní chlamydie? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
17.4.17 20:00

Mně se to zdá být normální. Malé děti holt mají rýmy, kašlou a jsou opakovaně nemocné. Ne nadarmo se jim říká usmrkanci. Zdravější a odolnější jsou až tak od 5-6 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
858
17.4.17 20:27

@Kalla1412 To bylo u nás taky, od podzimu měl malý troje antibiotika. Ale s tím, že poprvé měl skoro zápal plic. Přestěhovali jsme se a nová doktorka mi řekla, že to není normální, vzala krev, vyptávala se, dlouho řešila prostředí ve kterém žijeme a dědičnost, poslala nás na alergologii a bojujeme s tím o něco úspěšněji. Máme dlouhodobou léčbu na průdušky, inhalátor a nějaké léky. Občas musí zůstat doma, ale není to už na antibiotika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
18.4.17 22:33

Žádné vyšetření ještě neměla, dr jí dá spiropent a atb když to není na poslech čisté a je k tomu horečka. Nedavam ji to všechno naráz :) ale kdybych ji nedávala vůbec nic, nemusím chodit do práce.. Hlavně ji to obtěžuje. Mě 6 týdnů kašlání teda nepřijde v pořádku…

Děkuju za rady, vyžádám si testy na chlamydie, alergo..To mě napadlo, sama na průdušky trpím dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí