Trileta nevydrzi ve skolce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2.11.22 17:14

Naše malá šla do školky pozdě, kvůli Covidové situaci až po třetím roce a byl tam problém spíš vyvolaný učitelkami, vyznávajícími opačný extrém.
Hned první den tam byla až do oběda, s tím, že jsme jim jasně s manželem ráno řekli, ať nám zavolají pokud bude brečet, že si pro ni přijdeme.
Nezavolali a ten první den byla v pohodě ale druhý a třetí plakala a my se to dozvěděli až ten třetí den, protože už si učitelky nevěděly rady a zavolali nám ze školky abychom ji vyzvedli.
Samozřejmě měla potom totální blok, protože se jí tam ty staré struktury pokoušeli zlomit.
Potom chodila s brekem na hodinu, pak na dvě, tři a tak dále.
Plakala chudinka asi dva měsíce denně, vždy při loučení hrozná scéna ale nakonec si zvykla a chodí tam v pohodě, ne úplně ráda ale bez smutku a bez breku…
Někdy se i těší. Radím citlivý přístup a vytrvat v intervalech na kterých se s dcerkou domluvíte. Jinak si zvykne, že když brečí, mamka přiběhne a nezvykne si nikdy.
Hodně o tom doma mluvit, připravovat se na to a třeba i sehrát nějaké divadlo s plyšáky, jak jdou do školky a budou si tam hrát s ostatními.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.22 17:20

@Monchichik no to same je u nas. Bohuzel to asi matkam s pohodovymi detmi nevysvetlis.

• Citovat
  • Upravit
10425
2.11.22 17:24

Hodne zalezi na diteti. Pro nektere je lepsi postupna adaptace, zezacatku klidne s rodicem ve tride a s postupnym prodluzovanim casu (kdyz si to rodic muze dovolit), nekomu vic vyhovuje proste nchat chvili vybrecet a zvykne si rychle. Od pocitace se to blbe soudi. Chce to uprimny rozhovor rodice s ucitelkami. Ale ostupnou adaptaci jsme delali u nas se 4 detmi (i s rodicem ve tride) a zadne z deti nemelo problem s tim rodice postupne eliminovat a zadny hokej v hlave z toho nemelo ani jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44207
2.11.22 17:35
@Anonymní píše:
Dcerka byla ve skolce zatim jen parkrat, vzdy jsem hodinku byla s ni a pak na chvili odesla a uz mi ucitelky volaly, ze place a mam prijit. Celkove tam vzdy vydrzela tak dve hodky (hodinku se mnou a hodinku sama) a pak na ni byla uz videt unava.

Ted byla nemocna, dnes po pauze poprve do skolky a vydrzela tam 10 minut a sly jsme zas domu, plakala, ze chce jit pryc. Ucitelka rikala at to nelamem pres koleno. Ale pritom kazde rano se tesi, o skolce mluvi, nadsene tam bezi, chysta se mnou svacinku… :nevim:

Je pravda, ze je tezsi ji zabavit a zaujmout, je hodne ziva. Doktor ma podezreni na adhd nebo Aspergera, jeste cekame na vysetreni.

Jsem z toho docela zoufala, protoze zadnou spec. skolku s mensi skupinkou deti v okoli nemame a ja uz jaksi padam na hubu. Musim vypnout nebo se zblaznim. Na druhou stranu dceri nechci delat stres a bojim se, ze si nezvykne. Uvazujeme jeste o asistentovi, aby se ji nekdo primo venoval.

Je mozne, ze se ji jeste ve skolce zalibi? Ma nekdo zkusenost?

Musí do té školky chodit? Za rok může být vyzrálejší a vše může proběhnout bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
2.11.22 17:37
@Anonymní píše:
@Monchichik no to same je u nas. Bohuzel to asi matkam s pohodovymi detmi nevysvetlis.

No ono to ale mnohdy není o pohodovém dítěti, ale o tom, že matka musí do práce a dítě se musí naučit být ve školce. Pokud do práce nemusíš, klidně začleňuj pomalu nebo rok počkej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32215
2.11.22 17:48
@Anonymní píše:

No tohle byl třetí kousek ;) ale ti dva předtím byli blízko u sebe, takže ti tam šli spolu a pohoda…tohohle jsme po 14 dnech museli stáhnout…po poradě s učitelkami i psycholožkou, prostě to nešlo…jak dlouho tam byl, tak dlouho tam řval…pak se budil i v noci s pláčem, že do školky nechce…rána děs, řev celou cestu tam…psycholožka řekla, že v tomhle věku chce prostě mámu a ne kamarády…za rok už šel celkem v pohodě…ale v těch třech letech bychom se bývali byli zbláznili všichni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
2.11.22 17:48
@Monchichik píše:
@Svistice Tak mému synovi, když byly tři roky, bys teda nevysvětlila vůbec nic…ve školce řval, nechtěl do ní ani náhodou, a nepomáhalo nic…vysvětlovat cosi o asistentce nebo cokoliv jiného by teda fakt býval nepobral…

Tak v tom případě ale asi dítě nebylo na školku úplně zralé a neřešila jsi s ním rozhovory na téma Proc maminka Aničky tam teď je s námi, Proc já nechodím po obědě a Honzík vždycky, Proč Kubíčkovi prochází i ne zcela vhodné chovani…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32215
2.11.22 17:49

@Hojuza No ale předem nevíš, jak co bude…takže by si měla počítat i s tím, že prostě půjdeš do práce v zájmu dítěte až za rok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield

A odborníci rádi co? Předpokládám, že s ním situaci ve školce probíráte. Mají učitelky zkušenost s takovým dítětem? Vedení školky se k tomu staví jak?
Vy svoje dítě a situaci znáte nejlíp.

Měla jsem dysfatika ve statní školce. Rok chodil na 2 hodiny denně. Co si o tom myslí, nemyslí emimino mi bylo jedno ;)

Příspěvek upraven 02.11.22 v 17:52

• Citovat
  • Upravit
6180

Záleží jestli jdeš do práce - pak bych se vyprdla na postupné adaptace a dítě tam prostě dala. Pokud jsi stejně doma, rok počkej a uvidíš.
Ale teda volat že brečí… Mladší mám v dětské skupince od roka na jeden den, a když jsem ji tam první den nechávala, říkala jsem chůvě ať mi klidně zavolá kdyby to nešlo - a ona řekla „Nebojte se, já jsem tu od toho, aby to šlo“ a fakt to jde, malá je spoko, na chůvu si zvykla, ráno nepláče a odpo mě vítá vychechtaná. Každý dítě je jiný a něco neovlivníš, ale aby ti ji učitelka po deseti minutách vracela skrz pláč, to bych asi nebrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32215
2.11.22 17:51

@Svistice Ne, snažila jsem se vysvětlit kde co…že jdu do práce, že bla..bla..bla…zralý nebyl vůbec…a nevím, jestli to co popisuješ jsou schopné pobrat tříleté děti… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
2.11.22 17:53

@Lily Evans pokud má dítě AS, tak to nemusí být tak pohoda a to že zakladatelka potřebuje do práce může být úplně putna.

Mně by dítě vyhodili. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
33005
2.11.22 17:59
@Monchichik píše:
@Svistice Ne, snažila jsem se vysvětlit kde co…že jdu do práce, že bla..bla..bla…zralý nebyl vůbec…a nevím, jestli to co popisuješ jsou schopné pobrat tříleté děti… ;)

Moje to řešily. Že chtěj jít taky po O, že Kubíček kouše a plácá děti, ale že to je proto, že mu ještě nebyly ani tři roky, ale že se všechno naučí (to vysvětlovali dětem učitelky), dítě vykládalo, že s Aničkou zeď chodí maminka a sedi s nimi ve třídě, protože bez maminky Anička celou dobu brečí a nechce nic dělat…
Dcera už v jeslích třeba říkala, že mají novou holčičku, tak že zatím trochu pláče… Tak jsme vysvětlovali, mluví o těch různých situacích, učitelky to s dětmi rozebíraly, pokud bylo potřeba..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32215
2.11.22 18:01

@Svistice Ale ty máš určitě holčičky… :mrgreen: ty jsou šikovnější a chytřejší, to se ví… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
2.11.22 18:05
@Monchichik píše:
@Svistice Ale ty máš určitě holčičky… :mrgreen: ty jsou šikovnější a chytřejší, to se ví… ;)

Kluka a holku. A filozofické debaty a a proč diskuze frcely (a stále jsou aktuální) především s chlapečkem. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí