Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobry den, dcera narozena 36+4 porodní vaha 2380g. Před týdnem 3 měsíce a má 4kg. Za posledních 14 dní přibrala jen 150g ale přijde mi že se hodně vytáhla. Příští týden jdeme na trimesicni prohlídku a bojím se, že doktorka bude zase kvůli váze nespokojena. Jinak je veselá, place jen když ji trápí prdiky a procurane plinky má. Má to někdo podobné?
Naše malá to měla podobně. Nicméně my máme pohodovýho doktora a řekl mi, že je důležitý, že přibírá, je obecně spokojená, roste jí hlavička a je tam přiměřený psychomotorický vývoj. Takže jsem si každou kontrolu vyslechla, že je malá (jak délka, tak váha) a víc než ostatních se mě ptal, co už umí a většinou i ukazovala - přetáčení, lezení,… a pak dýl, že umí veliká, paci, napodobit zvuky zvířat, poznat je. Naše se pohybové drží na kraji tabulek, ale myšlenkově je zase napřed. Tak mi bylo řečeno, že OK a že nejdůležitejší bude kontrola v roce a půl a pak ve 3 letech, kdy se řeší případné vyšetření neurolegem, štítné žlázy a kontrola růstového hormonu. Tak doufám, že se tomu vyhneme. Do půl roku jsem kojila a pak malá přešla na UM. Ne kvůli doktorovi, ale byla jsem nemocná a o mléko jsem přišla.
Ahoj, porodní váha 2530g, 45 cm. Na 3 měsíční prohlídce 4750g a 56,5cm. Kluk. Já vždy sledovala ty grafy, důležité je aby se pořád držela plus mínus tě své křivky.
Dekuji za odpovedi. Ona mi uz od zacatku malo pribira. Prvni mesic jsem ji musela odsavat a krmit nejdrive pres strikacku, pak lahvickou. Kdyz zacala zvládat prso byla jsem šťastná. Po měsíci doktorka opět problém s váhou. Začala jsem si zase odstrikavat a dokrmovat ale to člověk nedělá nic jiného
proto jsem volala laktacni poradkyni. Říkala že technika i prisati je v pohodě. Ze se mám vyprdnout na vážení a převážit jen občas. A dokrmovat jen kdyby po kojení brecela. Přestala jsem dokrmovat a zase se přibírání zpomalilo. Ale po kojení mi nebreci a o jídlo se přihlásit umí. Tak už fakt nevím jestli je něco špatně nebo ne
Neteř narozená 34tt, 2230g, pak spadla na 1800g, po šesti týdnech ji propouštěli s 2050g, ve třech měsících ještě neměla ani tři kila a pak co měsíc to kilo. V roce měla přes 10kg.
Je tak to je krásný. Doufám, že se nám to taky zlepší. A byla jen kojena?
Prosím, uklidni se. Dítě má mít v šesti měsících přibližně dvojnásobek své porodní váhy. Vy máte 3 a už toho skoro dosahujete!
A jak říkala @luci.no genetika je mocná, jak jste velcí vy, její rodiče?
Dekuju
oni ty tabulky dokážou člověka znejistit. A když pak všude čtu jak mají ve 3 měsících 5 i 6 kg tak člověk neví. A ještě do toho ta doktorka. I na dávku dá min než by měla. Většinou kolem 80ml. Ale pak si zase říkám, že kdyby ji to nestačilo, tak by to asi poznat bylo. Ona vydrží spát i 3 hodiny venku v kočárku. A v noci 5 někdy i 6 hodin. Někdy se zase vzbudí po hodině asi podle toho jak si cucne. Jinak už jsem psala já 160cm 60kg tata 180 90kg