Nízká váha tříměsíční holčičky

6
5.9.20 18:25

Trimesicni holcicka mala vaha

Dobry den, dcera narozena 36+4 porodní vaha 2380g. Před týdnem 3 měsíce a má 4kg. Za posledních 14 dní přibrala jen 150g ale přijde mi že se hodně vytáhla. Příští týden jdeme na trimesicni prohlídku a bojím se, že doktorka bude zase kvůli váze nespokojena. Jinak je veselá, place jen když ji trápí prdiky a procurane plinky má. Má to někdo podobné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1540
5.9.20 19:12

Naše malá to měla podobně. Nicméně my máme pohodovýho doktora a řekl mi, že je důležitý, že přibírá, je obecně spokojená, roste jí hlavička a je tam přiměřený psychomotorický vývoj. Takže jsem si každou kontrolu vyslechla, že je malá (jak délka, tak váha) a víc než ostatních se mě ptal, co už umí a většinou i ukazovala - přetáčení, lezení,… a pak dýl, že umí veliká, paci, napodobit zvuky zvířat, poznat je. Naše se pohybové drží na kraji tabulek, ale myšlenkově je zase napřed. Tak mi bylo řečeno, že OK a že nejdůležitejší bude kontrola v roce a půl a pak ve 3 letech, kdy se řeší případné vyšetření neurolegem, štítné žlázy a kontrola růstového hormonu. Tak doufám, že se tomu vyhneme. Do půl roku jsem kojila a pak malá přešla na UM. Ne kvůli doktorovi, ale byla jsem nemocná a o mléko jsem přišla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
5.9.20 19:13

Ahoj, porodní váha 2530g, 45 cm. Na 3 měsíční prohlídce 4750g a 56,5cm. Kluk. Já vždy sledovala ty grafy, důležité je aby se pořád držela plus mínus tě své křivky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
5.9.20 19:50

Dekuji za odpovedi. Ona mi uz od zacatku malo pribira. Prvni mesic jsem ji musela odsavat a krmit nejdrive pres strikacku, pak lahvickou. Kdyz zacala zvládat prso byla jsem šťastná. Po měsíci doktorka opět problém s váhou. Začala jsem si zase odstrikavat a dokrmovat ale to člověk nedělá nic jiného :( proto jsem volala laktacni poradkyni. Říkala že technika i prisati je v pohodě. Ze se mám vyprdnout na vážení a převážit jen občas. A dokrmovat jen kdyby po kojení brecela. Přestala jsem dokrmovat a zase se přibírání zpomalilo. Ale po kojení mi nebreci a o jídlo se přihlásit umí. Tak už fakt nevím jestli je něco špatně nebo ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2996
5.9.20 19:54

@Roonika jak vypadas ty a tatinek ditete? Genetika je mocna ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
5.9.20 20:02

Já mám 160cm a 60kg a tata 180 a 90kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.9.20 20:10

Neteř narozená 34tt, 2230g, pak spadla na 1800g, po šesti týdnech ji propouštěli s 2050g, ve třech měsících ještě neměla ani tři kila a pak co měsíc to kilo. V roce měla přes 10kg.

• Citovat
  • Upravit
6
5.9.20 20:15

Je tak to je krásný. Doufám, že se nám to taky zlepší. A byla jen kojena?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
5.9.20 20:25

Prosím, uklidni se. Dítě má mít v šesti měsících přibližně dvojnásobek své porodní váhy. Vy máte 3 a už toho skoro dosahujete!
A jak říkala @luci.no genetika je mocná, jak jste velcí vy, její rodiče?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
5.9.20 20:35

Dekuju :) oni ty tabulky dokážou člověka znejistit. A když pak všude čtu jak mají ve 3 měsících 5 i 6 kg tak člověk neví. A ještě do toho ta doktorka. I na dávku dá min než by měla. Většinou kolem 80ml. Ale pak si zase říkám, že kdyby ji to nestačilo, tak by to asi poznat bylo. Ona vydrží spát i 3 hodiny venku v kočárku. A v noci 5 někdy i 6 hodin. Někdy se zase vzbudí po hodině asi podle toho jak si cucne. Jinak už jsem psala já 160cm 60kg tata 180 90kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí