Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Maminky nestalo se vám někdy, že vám miminko zničeho nic přestalo chtít jíst? Máme tři měsíce a už měsíc jsme na UM Hipp bio comb. Celou dobu mi pila krásně, za 20 minut vypila tak těch 120 ml po třech hodinách a teď mi vypije 60 ml a začne se vztekat a plakat a nemůžu to do ní dostat. Dneska jedla v noci v jednu těch 120 ml. V noci mi jí krásně a ráno jsem jí dala v sedm a zase scény. Vykakaná je a bříško to není, protože ji vezmu do náruče a hned je klid. Odříhávat ji dávám, teplota mlíčka stejná, savičku jsem zkusila vyměnit na dvě dírky a pořád stejné. Teď jsem ji dala pod hrazdičku a byla pořád neklidná a jedině tak si vzala dalších 60 ml. Klidně ji budu krmit vleže, ale snad to není jen dočasně. A až teď po té své dávce 120 ml se uklidnila a v pohodě si hraje. Nestalo se vám to některé?
@meissa spurt, popř bojkot.. je to běžné, stane se to téměř u všech dětí.. vydrž ![]()
Na očkování jsme ještě nebyli. Právě to je ze dne na den a večerní krmení je nejhorší. To vříská už jak vidí flašku.
@meissa píše:
Na očkování jsme ještě nebyli. Právě to je ze dne na den a večerní krmení je nejhorší. To vříská už jak vidí flašku.
u nás proběhlo to samé s kojením - jen mi viděl, ječel jak tygr.. trvalo to asi týden, pak jak když utne a zase klid ![]()
@martina.se A nutila jsi k jídlu nebo ho nechala? Ja ji to právě nechci znechutit tím nucením. Ale přijde mi, že hlad má, protože doku neměla těch 120,tak fňukala a byla neklidná. Taky po šesti hodinách musí mít hlad přece.
Stalo, dokonce o něco dříve, před dovršením druhého měsíce. Ze dne na den, zničehonic, odpoledne začal při pokusu o kojení šíleně řvát, nic nevypil a dlouho trvalo, než se zklidnil. Při pokusu o přisátí znovu. Takhle to probíhalo každé odpoledne a večer několik dní, říkala jsem si, že přeci to mléko mu musí chybět, asi nechybělo. Po pár dnech v pohodě a zhruba po týdnu zase nanovo.
Kamarádka měla totéž ve čtyřech měsících, přestala kvůli tomu kojit, přešla na UM, měla strach, že důvodem je právě mateřské mléko, že s UM to bude lepší, no o moc lepší to prý nebylo, také měl dny, kdy mu prostě „nechutnalo“.
Jinak já jsem u malého žádný objektivní důvod nevysledovala, ani zuby, ani očkování, tak nevím.
Taky jsme to tak měli v tomto období. Já na prášky dcera vysmátá. Samo to přestalo ![]()
@meissa píše:
@martina.se A nutila jsi k jídlu nebo ho nechala? Ja ji to právě nechci znechutit tím nucením. Ale přijde mi, že hlad má, protože doku neměla těch 120,tak fňukala a byla neklidná. Taky po šesti hodinách musí mít hlad přece.
nenutila, bylo to zcela zbytečné
pak to ze dne na den přešlo..
U nás teď probíhá to samé akorát je kojená. Při každým druhým kojení řev, řev a vztekání. PO kojení je klidná, směje se, počůraných plen má dost, takže hlad nemá. A já zase už nemam nervy
![]()
Tak jsem zvědavá jak to půjde dál. Jestli to teda tak bývá. Ach jo. Pořád něco. Já právě kojila a stalo se nám to u toho, tak jsem myslela, že už nemám mléko a doktorka ať přejdem na UM, tak jsme přešli na UM a najednou změna, malá klidná a spokojená a je to tady zase. Pořád něco.
@meissa nam se to stalo asi v mesici a pul, ale mela u toho i prujen, hlen ve stolici a uplne zelenou. Takze zmenit mliko i s novym po 14 dnech to sami.Tak jsme dali hypoalergeni a od ty doby vse ok. Dcera mi v tom obdobi pila treba jen 30 ml po 6 hodinach.Ja byla na prasky.Ted ji jsou 4 a pul a na jednu davku pije 210 ![]()
Mě to dělal malý u zoubků, první se vyklubal ve 3 měsících a 20 dnech, opakuje se to doteď, vždy, jak nechce 2-3 dny jíst, poplakává a snese pouze kojení, vím, že mám hledat v puse.
@meissa Tak za dva až tři dny zkuste, jen přejet prstem přes dásinka. Nám vykukují ty zoubky taky z ničeho nic, ani oteklé dásně nic… ![]()