Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mě ho dělali před měsícem a VZP ho proplácela normálně nikdo nic takového neříkal, já jsem si ještě připlácela na skrínink ve 13tém týdnu, ale u triplu pomě nikdo nechtěl ani korunu
Tak o tom nic nevím. Sice jsem Vojenská, ale gynDr. mi řekl, ať přijdu v 16tt na krev a nic po mě nechtěl! Podle mě záleží na gynDr. jestli chce tripply nebo mu stačí screening z 12tt.
Za tripple se platí? já neplatila. jen screening první a to proplácí VZP normálně.
@Housátko píše:
Nevíte prosím, jestli triple test proplácí VZP? Psala jsem tam dotaz, ale neodpověděli mi, možná později. Moje gynekoložka mi včera řekla, že se triple už plošně nedělá a ten, kdo jej chce ho musí zaplatit, ale ani nevěděla, kolik to teda stojí…A pokud vím, má se dělat v 16. týdnu, mě ale řekla, že v 17…
psali jsme si i v té druhé diskuzi, ještě k té tvé gynekoložce, pokud by to tak bylo, že by se plošně trply nedělaly a nebyly hrazený pojišťovnou, snad by tě měla dopředu informovat o tom screeningu v prvním trimestru, jako nejít ani na jedno tohle vyšetření a pak až na ultrazvuk ve 20.týdnu a tam zjistit nedejbože nějakou vadu, to si nechci ani představovat, za mě bych se rychle informovala na pojišťovně a od tvé gynekoložky prchala největší rychlostí
@dani24687 proplácí ho pouze, když máš k tomu indikaci od lékaře. Jinak si to platíš sama, bylo to tak vždycky.
@dani24687 píše:
@iiiv od kdy? loni ho ještě proplácela.
no screening v prvním trimestru se opravdu neproplácí pojišťovnou, jen v případě, že máš doporučení od lékaře, například kvůli nějakým lékům, nebo podezření gynekologa, že není něco v pořádku, někde je hrazený i u vícečetného těhotenství
@iiiv no tchyně pracuje u VZP, od doktora jsem nic neměla, dala jsem jí účtenku z prvního screeningu a proplatila 500,– a určitě ne z vlastní kapsičky ![]()
@dani24687 včera jsem psala na vzp jestli proplácí screening a odpověď byla: Prvotrimestrální screening v současné době v nabídce příspěvků není.
@iiv tripl proplácí normálně je to standartní skríningové vyšetření teda aspoň prozatím. Ani u první dcery a to už je 5let ani teť u druhého těhotenství po mě tripl nikdo platit nechtěl jestli si ho platila tak máš asi nějakého divného doktora si první kdo něco takového tvrdí. Podle pojišťovny je to prozatím standartní test plně hrazený těhotným ze zdravotního pojištění aby se vyloučily vývojové vady plodu.
@dani24687 Jo, mi ZPMV taky něco dala zpátky, ale v rámci balíčku pro těhule/kojící, mohla jsem si třeba nechat vyplatit tu částku za odsávačku mlíka, vitamíny… není to, že přispívá přímo na ten NT screening…
@Housátko já mám VOZP a nic jsem si nemusela platit, od VZP jsem radši utekla
@Verča13 já píšu o prvotrimestrálním screeningu, ne o tripl testech ![]()
Nevíte prosím, jestli triple test proplácí VZP? Psala jsem tam dotaz, ale neodpověděli mi, možná později. Moje gynekoložka mi včera řekla, že se triple už plošně nedělá a ten, kdo jej chce ho musí zaplatit, ale ani nevěděla, kolik to teda stojí…A pokud vím, má se dělat v 16. týdnu, mě ale řekla, že v 17…