Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojda, tak hlásím, že zatím žádný posun, prý se dělá prvně odběr plodovky, potom UZ, ale že jsem trochu výjimečný případ, tak nejdřív UZ a pak se uvidí. Na UZ se mimčo zdálo v pořádku, zatím vše v normě - srdce, obě funkční srdeční komory, všechny prstíky na rukou i na nohou, prosak šíje se snížil za dva dny z 2,5 mm na 1,6 mm, norní kůstka, vše se zatím zdá dobré. Tak uvidíme. Odběr plodovky nebyl možný, protože děloha je zakloněná a jehla by k ní prostě nedostala, takže musíme počkat, až mimčo povyroste a děloha se roztáhne. Takže za tři týdny amniocentéza, prý si mám dát ráno kafe nebo rovnou panáka
A výsledky budou pak za dva týdny. Takže za pět týdnů bychom měli vědět. Nicméně i na takové velké pracoviště jsem asi podivný případ … No, držte nám palce
My se jdeme sbírat a jedeme sázet kytičky na chatu, ať přijdeme na jiné myšlenky.
jeee ale to sijove projasneni a nosni kustka a celkove ze je na uz cajk je super
nemuze to byt tim dvojcetem nerikali? drzte se
Tak jestli ještě někdo sleduje tenhle příspěvek - hlásím, že dnes celkem nic moc poradna - v 15+4 mám cervix score 3, dostala jsem magnezko a doporučení na neschopenku, zítra za mě zaskočí kolegyně, abych mohla ležet, v pátek amniocentéza a pak se uvidí. Buď špatný výsledek a ukončení těhtenství, nebo dobrý výsledek a nejspíš neschopenka, aby se ta naše mrňka udržela. To snad už není možný…
@stinga píše:
@Nouky ach jo, ať to dobře dopadne
Děkuju moc
Holt musím zvolnit, donutit se ležet a doufat…
@Nouky sleduju, myslim na tebe a drzim palce. Cervikometrii ti delal?
Držím palce
Taky jdu na amnio a výsledky budu vědět do druhého dne. Tak se na to taky poptej, nedovedu si představit čekat 14 dní. Genetička mi řekla, že za tak brzké výsledky se platí cca 3500 kč ale zrovna probíhá nějaká studie, tak to můžeš mít i zdarma. Mě to nabídli.
@Teresa.p píše:
@Nouky sleduju, myslim na tebe a drzim palce. Cervikometrii ti delal?
Teri, zatím pohmatem a vyšetřením prsty, ale mimčo je nastrčené hodně dole. No, uvidíme. Záleží, co amnio, pak se bude řešit, jestli vůbec pokračovat…
@Anonymní píše:
Držím palceTaky jdu na amnio a výsledky budu vědět do druhého dne. Tak se na to taky poptej, nedovedu si představit čekat 14 dní. Genetička mi řekla, že za tak brzké výsledky se platí cca 3500 kč ale zrovna probíhá nějaká studie, tak to můžeš mít i zdarma. Mě to nabídli.
Ahoj, jojo, nakonec jdeme také na tu amnio s rychlým výsledkem. Jednak kvůli práci, řeší se za mě náhrada a je to dost potíž někoho sehnat a jednak abychom věděli, co a jak dál. Tak držím palce i Tobě
Skrz co jdete? Taky nějaký trizom?
Ahoj. Tak amnio v pátek proběhlo, nebylo to tak strašné - příjemné to není, ale nic, co by se nedalo vydržet. Dost jsem krvácela, tak místo dvou zkumavek odebrali tři. Navíc jsme byli zařazeni do nějakého amerického výzkumu, na to se odebíraly 4 zkumavky krve, jedna další pak pro amnio. Čekání do večera bylo hrozné, měli volat. Půl osmé, osm, pořád nic. Volali kolem deváté hodiny a začali „Bohužel…“ Tak už jsem čekala, že je to blbý, ale pokračovalo to "bohužel se rozbor nepodařil. Vzorky jsou moc namíchané s krví. Pokusíme se jinými metodami udělat rozbor do dvou týdnů. Buď se ozvou, nebo za dva týdny na jejich webu po zadání kódu bude výsledek. Pokud se teda ten rozbor podaří. Po tom amniu se mi zatočila hlava a šla jsem regulérně zvracet a pak tak na 3/4 hoďky ležet, ten odběr se dal, ale po něm se mi udělalo fakt blbě, netuším proč. Takže nevíme nic. Kvůli tomu cervix score 3 si jedu zítra pro nechopenku. Začal nám 17. týden a prý musím fakt ležet, jinak absolutně nic, režim jako bych byla v nemocnici, žádné vaření, nic, maximálně jídlo, sprcha, záchod. Takže zase budeme čekat a v tom 19.tém týdnu se snad už dozvíme, co s námi dál bude.
Ach sakra, tak tomu tedy říkám vypít si hořký kalich až do dna… Držím moc palečky. Buď statečná a drž se. Mě by se pak udělalo zle už jen z těch nervů z amnio… Vyhla jsem se jí jen tak tak díky NIPTu, a už toto mi stačilo.
Zkus myslet co nejvíce pozitivně a opravdu odpočívat.
@Nouky Ahoj, mohu se zeptat jak ti to dopadlo??? Ve čtvrtek jsem byla na prvotrimestralni screeningu a vyšlo nám to pozitivně jako tobě + k tomu preeklamsie a růstová restrikce plodů. V pondělí jdeme na konzultaci s genetikem a domluvit se co dál. Mám hroznej strach a jsem z toho na prášky. Moc děkuji za odpoved
@Nouky ahoj, čtu si tento tvůj příspěvek a taky bych si rada přečetla, ze přes všechny ty obtíže to nakonec dopadlo dobre ♥️ 💪