Trojkombinace nebo autosedačka zvlášť?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7159
4.6.10 10:59

agy, bezpečnost sedaček poznáme pouze výsledku bezpečnostního testu, a pokud určitá sedačka nebyla v testu tak to nevíme, ale nerad bych to zkoušel na vlastních dětech, zde jsou kompletní testy: http://www.autosedacky.estranky.cz/…esty-a-videa
a Römer patří opravdu k nejlepším.
vím, že zde mnoho lidí doporučuje trojkombinaci, já zase ne, jsem otec 3 dětí, čtvrté čekáme, nikdy jsme to nasazení vajíčka na kočárek nevyužili, na kousek jsem dítě ve vajíčku přenesl, a na delší trasu dal do kočárku, dítě nemá být ve vajíčkui déle než 1,5 hod. denně, takže nějaké courání po nákupech či po zologické by nemělo být, ale to nyní ty maminky nepoznají, to pozná to dítě až tak ve 30-40 letech že má v háji záda, ta poloha ve vajíčku je prohnutá kvůli absorbci nárazu při případné nehodě, ale pro zdravý vývoj páteře je potřeba aby dítě bylo co nejvíce na rovné a pevníé podložce, tedy rovná podlaha kočárku.
Takže kupte si kočárek co se Vám líbí, a k tomu bezpečné vajíčko, bez ohledu na nacvakávání, jestli ponesete vajíčko z auta k doktorce jednou za 14 dní, tak to snad těch pár metrů donesete, a jinak využijete kočárek, nebo kupte jako podvozek pod vajíčko jednoduché kompatibilní golfky, které budou i snadné na složení do auta, ostatně kočár s velkými 4 koly a na něm malé vyjíčko vypadá divně. Ale konečné rozhodnutí je na Vás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
agy
15466
4.6.10 11:38

Steeve,děkuju mockrát za vyčerpávající info.Také nechápu maminky,které vozí děti ve vajíčku pomalu jako v náhradě za sporťáka :-? Určitě plánuju mimčo nechat ve vajíčku pouze na nezbytně dlouhou dobu,takže se budu řídit Vaší radou a na nacvakávání se vykašlu,dám přednost otestované kvalitní sedačce.Ještě jednou díky moc :wink: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
4.6.10 11:55

no vidite a mne ortoped rikal, ze max. 4 hodiny denne, ze je to fyziologicka poloha skrcence jako v brisku, coz 4 hodiny denne v autosedacce nebyla, maximalne 2 hodiny.

Kazdopadne ja to ocenila, manzel se mnou nechodil vsude. A souhlas, ze vajicko na sportovnim podvozku vypada divne, ovsem jak na kterem - na trojkolkach typu Jane, Quinny se mi to libi, uz moc ne Inglesina na Magnum podvozku a takove ty monstroidni ctyrkolove kocarky typu Patron a spol. - tam to vypada dost podivne. Nic teda proti temto kocarkum…

• Citovat
  • Upravit
10482
4.6.10 18:12

Agy.
já taky preferuju vybrat kočár podle vlastností. budeš s ním jezdit hodně dlouho. já před 3 lety trvala na kombinaci, ale trvala jsem na bezpečné sedačce a tou pro mne byla jedině Maxi cosi cabrofix+základna na isofix. (odpustí příznivci roemeru, druhé varianty tehdy, ale jejich vajco se mi nelíbí, přijde mi hrozně sedavé..)..

a autosedačku podle bezpečnosti. pokud vajíčko neuneseš, budeš potřebovat ho někam popovést (ono je někdy k nezaplacení nemuset dítě vyndavat, vzbudí se apod.), opravdu max. doporučuju kombinaci maxi cosi/zapp. stačí koupit jetý i jen podvozek z druhé ruky, jsou to držáky. můžš ho vozit složený pod sedadlem, je maličký. a když budeš potřebovat, nacvakneš.
(ono, steeve, já chápu, že ty ho uneseš, ale my ženský někdy 4kg cvalíka + sedačku po porodu pár týdnů nezvládáme.. a pak dítě roste a sílí a nezvládáme zase..můj muž je dr. a nemohl se mnou nikam nikdy jezdit, všechno bylo na mně..)

mimochodem, není autosedačka jako autosedačka. některé jsou opravdu hodně do sedu, někde dítě více leží v klubíčku. v tomto ohledu právě miluju tu vložku u maxi cosi cabrio.

i mě potvrdilo několik MUDrů (včetně ortopedů), že autosedačky nejsou tak hrozná věc. ano, nikdy bych s ní nešla do zoo na celý den, nikdy jsem nechodila na procházky po okolí s autosedačkou, ale do OC občas jsem se se sedačkou cournout byla (fakt jsem potřebovala něco na sebe :mrgreen: ). nejsem zastánce toho, že dítě má ležet na kokosové matraci celý den.
Vojta místa hodně střídal, postýlka/kočár/šátek/autosedačka/lehátko/deka na zemi apod. prostě, stejně jako u většiny, i tady platí zásada - všeho s mírou. nic se nemá přehánět. neorosím se, když ho nechám tři hodinky v sedačce jeden den a další týden nikam nepojedu..

takže za mě - kup si Espiro, pokud ti vyhovuje a neohlížej se vůbec, ale vůbec na nic. a k tomu si kup bezpečnou autosedačku, (bez ohledu na to, že nepasuje!) která má nějakou vložku pro novorozence, aby s ní aspoň zpočátku tak neseděl.. a pokud víš, že někam pojedeš se sedačkou, vybírej jí podle toho, že si k tomu koupíš podvozeček. resp. vybírej dohromady, i když si ten podvozek třeba koupíš po porodu, nebo nekoupíš.. ale abys měla tu možnost něčeho malého a skladného.
:kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
4.6.10 19:29

Souhlas - ja po propusteni z porodnice po cisari jsem mela problem i tlacit do kopce kocarek, natoz zvednout autosedacku, dcera mela porodni vahu skoro ctyri kila + vaha sedacky.

• Citovat
  • Upravit
22
20.7.10 17:59

Ahojky, chtěla bych se zeptat na tvuj prispevek ohledne Chicca Trio S3 a-fix.. mame v planu si jej s partnerem koupit. Miminko cekame na zimu takze korbicku vetsi ma nam prislo ale nevideli jsme sportak tak se chci zeptat zdali mas nejake vetsi zkusenosti s timto kocarkem:) dekuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sunshine
1.8.10 22:47

britax b-smart 3

ahoj, holky, zaujala mě vaše diskuse. Loni jsme kupovali troj kombinaci Casualplay s4. je naprosto skvělá, jen korbička je trochu uzounká, malá váží ve čtyřech měsících 6 kg a vejde se jen tak tak. jinak ovladatelnost kočárů a bezpečnost baby zero plus vajíčka i podle ADAC testu super. bohužel loni casuaplay nedělal reverse verzi a já se chci na malou dívat (připadá mi šílené posadit šestiměsíční mimi po směru jízdy do sporťáku, takže jsme právě zakoupili Britax b-smart. protože byla kombinace s korbou za rozumnou cenu a korbička je větší než u s4, máme celý kočár nový. určitě na něj jdou roemer vajíčka a dokonce korba roemer na vození mimi v autě - je super pro předčasně narozené prcky a vede testy bezpečnosti. moje zkušenost je, že vajíčko stejně nechávám v autě a přendavám do korby, je to lepší na záda, v korbě se může přebalit a malá se stejně odpoutáním vajíčka v autě budí, tak je jedno, jestli ji dám do korby nebo je ve vajíčku. jak britaxe, tak casuaply s4 můžu doporučit, jsou bezva.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix