Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tyyyjo, mě ti kostrč v těhotenství tak bolela, že jsem už ani nevěděla jak sedět, jak stát, jak leżet… Blyo to ukrutný. No, porod to zmírnil, ale nezmizelo to úplně.
S tou trombozou neporadím, nemám s ní žádné zkušenosti. Ale ta kostrč je v těhotenství častá…
Já jsem měla podezření na flebotrombozu, nakonec to byla tromboflebitida. Ale je to spíš tak, že ta noha bolí ráno úplně strašně - nedá se na ni postavit a postupně to rozchodíš do úplného odeznění bolesti. Pokud tě to bolí stále, tak to bude spíš nějaký skříplý nerv. Na uzv by trombozu určitě odhalili.
@Anonymní píše: Více
Dekuju. Právě, že to bolí pořád, noha pálí, ať sedím, ležím, chodím. Bolest je v cele pánvi, a včera u gynekolozky vše v pořádku.
@lucad77 dekuju moc. Já už jsem fakt zoufala, a cpát do sebe prášky teď nechci.
@Asta135 a pomohlo ti něco.? Já už jsem zoufalá. Prášky do sebe cpát nechci.
Ne, nepomohlo mi nic. Porodit. Ale mě ta kostrč bolela asi od nějakého 4.m a jak dítě rostlo, bylo to horší a horší. No říkam, porod to zlepšil, ale nevymyzelo to úplně.
S tou kostrčí můžeš jít na fyzio, dá se to srovnat, ale to ja teda nechci, po porodu už ta bolest není nijak extrémní.
Nezkoušela jsem nic. Prostě jsem to přetrpěla. Celkově mi pomáhá rovně chodit, rovně sedět. Jakmile sedím jakoby na té kostrči a shrbená, bolí to pak víc. Víc mě to bolelo na gauči a křesle než na pevné židli.
@Asta135 a šla ti ta bolest i do nohou? Mně totiž střílí od zadku, stehno, až ke kolenům.
Ne, nešla mi do nohou a vyprazdňování v pohodě. Ale každej to asi může mít jinak.
Ahoj holky, prosím vás. Už přes týden mě bolí noha, v trislech a o kostrci ani nemluvím. Byla jsem na krvi( kde byla hranice pro trombozu do 0,50, já měla 0,87).
Dr. Prohledl ultrazvukem oblast u trisla, a pod kolenem. Prý v pořádku. A že krev nic nevypovídá.
Máme v rodině trombozu i embolii, na kterou mi rodina zemřela. Mám strach, aby to opravdu nic nebylo, a bolest byla třeba od zad.
Máte s tím někdo taky zkušenosti?