Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Třeba máte někdo podobný problém a víte, jak na něj. Každý rok před odjezdem k moři, mě dostihne pár dnů před odjezdem cestovní horečka…špatně spím, ráno se budím brzy a hned se mi chce na WC, no magor…vždy pakuji pár dnů do předu, v klidu, mám seznam, na dovču se těším, přesto mě vždy cestovní horečka přepadne…co s tím?
Ano trpím. Můj muž už si zvykl a stahuje se i s dětmi do ústraní a čeká, až mě to přejde a čeká na moje příkazy, kdy má co nanosit do auta
Neříkám, že nespím a podobně, ale jsem hodně nervozní, aby bylo doma všechno zajištěné, všechno pobalené atd.
Mám úplně to samé a bohužel to podědila i 13ti letá dcera. Recept nemám žádný, jen si pár večerů před odjezdem dávám bylinkové čaje na lepší spaní. A beru to tak, že ten stav prostě musím přetrpět a odměnou mi bude dovolená ![]()
Já taky… je mi zle až za roh ![]()
Naštěstí jakmile sednem do auta, uleví se mi ![]()
Já bych takto trpěla, kdybychom jeli autem, ale jelikož lítáme, tak mi ta cesta nevadí a mam to jako @fashion_victim83 den předem, letos budu asi až ten den, protože přijdu ráno z noční a letíme až večer.
Aby mi bylo přímo fyzicky zle, to ne, ale i když se těším hodně dopředu, tak den před odjezdem se mi nikam nechce a klidně bych zůstala doma, ale od vstupu na letiště už se zase těším
- asi magor ![]()
Bohužel tím trpí můj manžel. U moře jsme byli jednou a s ním už nikdy víc. Tři dny před bolení břicha. Den před nebo ten den prudký průjem a zvracení. Průjem a zvracení po celou dobu dovolené. Cestu zpět málem nepřežil. Dostával se z toho cca tři týdny. Od té doby jezdíme jen po Čechách. Cestovní horečkou trpí i tak, ale příznaky jsou úměrné vzdálenosti. Takže už jen průjem, bez zvracení. Někdy má cestovní horečku i když ví, že druhý den pojedeme na výlet třeba cca 100 km do Prahy do ZOO.
Upřímně ho lituji, ale i pro mě je to učiněná katastrofa. Nic s tím dělat nechce, k lékaři nechce, protože jako každý správný chlap je přeci chlap a ti takové trapné problémy nemají. Prostě si to nepřizná, že je to tím cestováním.
Ano trpím tím, v podstatě snad i při blbý návštěvě krámu. Mám syndrom dráždivého střeva, tak průjem je u mě dost populární
ach jo. Taky se mi pomalu už ani nikam nechce, nejlíp je doma.
Ano já mám úzkosti až paniku před odjezdem. Tak den až dva předem beru půlku neurolu pod jazyk, tak 2× denně. Jinak bych se asi rozvedla, zabila sebe nebo deti nebo vsechny, proste mi az hrabe. Jak sednu do letadla jsem uplne v klidu, vlastne do klidu se házím už po odbavení. Autem bych to nezvládla vůbec. Na cestu zpátky mi stačí dát si před odjezdem panáka a dobrý.
@S.Berankinová píše:
Bohužel tím trpí můj manžel. U moře jsme byli jednou a s ním už nikdy víc. Tři dny před bolení břicha. Den před nebo ten den prudký průjem a zvracení. Průjem a zvracení po celou dobu dovolené. Cestu zpět málem nepřežil. Dostával se z toho cca tři týdny. Od té doby jezdíme jen po Čechách. Cestovní horečkou trpí i tak, ale příznaky jsou úměrné vzdálenosti. Takže už jen průjem, bez zvracení. Někdy má cestovní horečku i když ví, že druhý den pojedeme na výlet třeba cca 100 km do Prahy do ZOO.Upřímně ho lituji, ale i pro mě je to učiněná katastrofa. Nic s tím dělat nechce, k lékaři nechce, protože jako každý správný chlap je přeci chlap a ti takové trapné problémy nemají. Prostě si to nepřizná, že je to tím cestováním.
tvůj manžel, je jako kdyby jsi psala o mě. abych mohla vůbec vycestovat, beru si den před ojdezdem na spaní lexaurin. v den odjezdu do busu na noc také. jinak bych mohla jezdit maximálně po ČR…a to také s obtížemi…
Tyhle prázdniny jsem neustále někam expedovala děti, neustálé přemisťování odněkud někam. Způsobem, že večer se přijelo a ráno se zase odjíždělo někam. Týden jsem pak byla sama s ženskýma - den před odjezdem mi bylo tak fyzicky blbě, že jsem se radši sbalila a jela domů. Vždycky jsem milovala, když chvilička nebyla prázdná, když na každičný den byla nějaká akce, nějaký plán - čím jsem starší, tím jsem z toho víc vyklepanější.
@Emilie píše:
Tyhle prázdniny jsem neustále někam expedovala děti, neustálé přemisťování odněkud někam. Způsobem, že večer se přijelo a ráno se zase odjíždělo někam. Týden jsem pak byla sama s ženskýma - den před odjezdem mi bylo tak fyzicky blbě, že jsem se radši sbalila a jela domů. Vždycky jsem milovala, když chvilička nebyla prázdná, když na každičný den byla nějaká akce, nějaký plán - čím jsem starší, tím jsem z toho víc vyklepanější.
mám pocit, že také čím jsem starší, tím je to horší. dříve v pohodě, furt jsem někde byla.ted mě to tak psychicky ničí a zničilo i dovolenou, že jssem tam omarodila, že příští rok raději nikam.asi je ze mě magor, milovala jsem cestování, ale ted začínám být raději doma na zahradě.
Dobrý den, za dva dny letíme k moři a já mám třetí den nafouklé celé břicho, nejvíc pod pupkem a mám hrozné bolesti (chvílema chodím předkloněná), když ležím, tak bolí když mačkám pod pupkem a když břicho zatáhnu, taky mám pocit na zvracení a někdy bolesti hlavy a vůbec nemám hlad. A taky zácpa…
Může to přikládat k cestovní horečce? Nebo je to něco jiného ![]()
Třeba máte někdo podobný problém a víte, jak na něj. Každý rok před odjezdem k moři, mě dostihne pár dnů před odjezdem cestovní horečka…špatně spím, ráno se budím brzy a hned se mi chce na WC, no magor…vždy pakuji pár dnů do předu, v klidu, mám seznam, na dovču se těším, přesto mě vždy cestovní horečka přepadne…co s tím?