Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@kubickovi
Momentálně máme korbičku u babičky na půdě, takže ji změřit nemůžu. Paní prodavačka v Malvíku říkala, že větší korbičky se dnes opravdu nevyrábí… z vlastní zkušenosti - malého jsme v ní vozili do 7 měsíců, to bylo koncem zimy a s fusakem to bylo už hodně těsné. Měřil 72cm.
A teď má malý 80cm, 13m a ve sporťáku má hlavu taky nadoraz…
Snad jsem vám aspoň trochu pomohla. ![]()
Čtu příspěvky a musím se přidat se svojí čerstvou zkušeností s kočárkem. Dokud naše mala byla v hluboké korbicce, byl kočárek parádní. Problém nastal zhruba po 10.mesičnim používání. Kolečka se sjíždí k rámu, takže uz o nej skoro dřou a ten největší problém je ten, že ve sporťáku, když sedí dítě vzpřímeně a sedí čelem k madlu kočárku, stačí, aby se dítě trochu více nahnulo, nebo když jsme v buse, který brzdí, tak stačí kočárku hodně málo, aby se převrátil, je tam špatně těžiště, dítě nesedí ani rovně. A to nenosím ani tašku uz na madlu. Nejhorší je, ze Malvik reklamaci neuznal a uvedli, že je to výrobcem kočárku, přestože prodavačka v Malviku uvedla, ze i ona sama vidí, že to těžiště je špatně i bez zátížení dítětem. Takže apeluju na všechny, kdo přemýšlejí o tomto kočárku, pro bezpečnost dítěte to rozhodně nedělejte, fakt vyhozené peníze a zmrzačené dítě za to nestojí.
@LucyUh my jsme teď dostali taky zamítnutou reklamaci. Těžiště je vážně úplně blbě. Syn, když jsme ho dali do polohy vleže po směru jízdy, měl hlavu o dost níž než nožičky. Kočárek není nejlevnější a je uplne špatně zkonstruovaný. Vážně doporučuji NEKUPOVAT.
Ahoj holky,
aktuální zkušenost s kočárkem značky Tutis - model Viva Life? ![]()
Děkuji ![]()
Kdyby nyní hledal někdo recenze. Kocarek mame necelé 2 roky a již u něj probehli 3 reklamace. Kamarádka ho má taky a ta reklamovala již 2×. Během krátké doby je kocarek naprosto volný. Vůle je tam cca 5 cm. Což zhoršuje celkovou manipulaci kočárku. Kocarek dost hlasite vrže. Spodní taška skrta o kolečka. Kocarek vysisovan během 4 měsíců. Za mě katastrofa kocarek. Máme celkem 3 kočárky a se žádným není takový problém.
@BaraPir ahoj, mohla bys prosim recenzi dat i sem?
https://www.emimino.cz/…kty/hledani/?…
jestli mas jiny model, tak sem
https://www.emimino.cz/…ukty/pridat/
moc diky, pomůžeš ostatnim ![]()
@LuckaK17 Ano je to tak, s tim rozdilem ze kdyz si vyzkoušíte Nordi a Tutis tak mi prijde o dost lepší Tutis viva life. A to hlavne funkčností a naprosto perfektním odpružením.
Ahoj, máme kočárekTuttis Viva Life II. Mně kočárek vyhovuje, akorát je ideální do města nebo na prašné pevné cesty, terén rozhodně ne. Pokud je i trochu bláto, zasekává se u předních kol pod blatníčky a nejde pořádně vyndat. Na sněhu jezdí v pohodě. Co se týče korby je hodně velká a dobře drží teplotu. Určitě bych vypíchla vrchní peřinku, a zatahovací korbu. To je velmi prakticky vymyšlené a dá se zvládnout jednou rukou. Ovšem, kdo vymýšlel zacvakávání do konstrukce byl pravděpodobně třírukej
Po asi desátém sundání jsem, ale už chytla gryf a už ho umím sundat. Skládání konstrukce je velmi snadné, ovšem na první rozložení potřebujete vysokou školu, dva lidi a nebo tři ruce. Kočárek má proti „rozpadnutí“ pojistku, takové očko a je moc šikovně schované, takže ho napoprvé najít je dost legrace. Pak musí člověk jednou rukou povolit poutko a druhou lehce nadzvednout kočár aby se nechytl zpět. Není to úplně kočárek pro vysoké lidi. Já mám 170 cm a výška mi celkem vyhovuje. Ovšem přítelovi se 180 cm už ani na nejzvednutější madlo je prostě malý.
Abych to shrnula:
Klady:
Zápory:
I přes mouchy, co píši výše, jsem celkem spokojená. Se sporťákem jsem zatím nepracovala ![]()
Můžu přidat zkušenost s Tutis Viva life. Za mě příště ne. Máme ho rok, 2× v reklamaci, vrže, má vůli do všech stran, oloupané madlo, kola soupou o spodní koš, terén neprojede.
Plusy- lehky, snadno ovladatelný, snadno skladatelny, hluboka prostorná korba, ve sporťáku super prodlužovací strecha, zavírací koš
Minusy- působí jako šunt i se tak chová, lehký, takže mimco v korbě litalo semtam, muselo být ma péřové dece, i ve sporťáku mám pocit, že z ní vyklepu duši. Vrže, kola se soupou o koš, oloupané madlo, celkové konstrukce „vykloktana“ vypadá jak po třech dětech a to o něj pečujeme.