Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte maminky potřebovala bych malou radu…mám 7měsíčního syna a cca necelý měsíc dokrmuji přesnídávku polévku a večer krupičku mezi tím kojím a dávám čaj a poslední týden má prcek tvrdou bobkovitou stolici a dnes už podruhé tak moc tlačil že byla ve stolici i kapka krve volala jsem dr a ta mi řekla že je to tím že tak hodně tlačil myslíte, že je to normální a že mám být v klidu? Nevíte čím mu mám pomoct aby byla stolice měkčí? Ta krev mě tam docela straší, ale snad to bude opravdu tím, že tak tlačí…děkuji za jakýkoli názor a radu papa ![]()
Ahojky,
zatím bych se nelekala, opravdu jak tlačí, tak si zřejmě udělal malou trhlinku, ze které krvácí, naše kočička to měla asi 3×. Na změkčení stolice se doporučuje švestková šťáva, heřmínkový čaj, meruňková přenídávka, apod. Jinak ppokud bude krize a neuleví se ani po tom, tak naše pediatrička nám doporučila přípravek easylax, je to něco jako glycerinový čípek pro dopělé, mělo by mu to pomoci.
Ahojki moje 2letá dcerka ma taky prblémy s kakaním bojí se tlačit a když ji tto už donutí tak občas taky trochu s krví je to tím že moc tlačí a prskne žilka mně dala dr sirup lactulose a musí hodně pít ja to řeším že ji dávam i meloun ale jak říkam nám jsou už dva jinak taky dávam švestkový kompot a štávu merunky pomahají taky ale prostě dítko musí pít
tak nám se skvěle osvědčuje heřmánkový čaj. Vyzkoušela bych. Jinak ze začátku příkrmů to můj malý měl taky, časem se to upravilo. Ale vadilo mi, jak usilovně tlačí a jak má potom bolavou prdelku. Takže za mě heřmánek. ![]()
Malá taky tlačila jak blázen, pomohl nám odvar z ovesných vloček zamíchaný do příkrmu.
Ahoj, mame stejny problem, ale pretrvava uz cca mesic a pul, tj od doby kdy jsme zacali prikrmovat sunarem a nepomaha nam ani svestkova stava a zda se ze ani hermanek. muze to byt typem mleka?-davam Sunar. Male je ted pul roku. Diky za pripadne odpovedi
Ahoj tak nám se to ještě párkrat opakovalo, ale pak jsem mu dala jogurt holandii to mu krásně změkčilo stolici a hlavně jsme začli hodně pít a konečně se to upravilo. Myslím, že tím sunarem by to mohlo být, ikdyž já stále v 8měsících kojím , ale asi bych vyzkoušela jiné um nebo se poradila z doktorkou aby mi předepsala nějaký sirupek.Držím palečky ať se vám to zpraví ![]()