Týdenní kurz AJ v zahraničí - má význam?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@LucaLuca píše:
Mně přijde, že v situaci zakladatelky (dvě malé děti) je docela těžké se pravidelně urvat na kurz. Brala bych ten týden i jako relax od dětí, soustředění se jen na vlastní studium. Ovšem bála bych se opravdu úrovně kurzů.
Pochopila jsi mě ze všech nejlíp
Tu úroveň bych si musela zjistit. Vlastně by mě stačilo něco na té úrovni FCE, nějak to zopakovat a nakopnout se na další studium.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dalmati Jasně, že mírně pokročilý není na CAE… já se chtěla zeptat, jestli jsou ty kurzy odstupňované, abych nechodila někam s mírně pokročilými…
Já na kurz chodím - s rodilým mluvčím a před tím jsem chodila na konverzaci s rodilým mluvčím, ale oboje dohromady nedám, kvůli času a hlídání dětí. Bohužel se musím spolehnout jen na manžela a ten je dost v práci. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja jsem byla dva tydny ve Spanelsku, odpoledne jsem ale travila s jednou fajn Ceskou
mluvila jsem lip nez ona, takze jsem zajistovala takovou tu beznou konverzaci, po vecerech se bavila s domaci, u ktere jsem bydlela, ale bylo to pro me jen spis takove prijemne turisticke zpestreni, plus dopoledne ta skola. Kurz byl normalni, podle me se ten cas dal vyuzit lepe- nekteri zdrzovali (nebo mozna to bylo tou ‚obecnou laxnosti‘ spanelskych ucitelu- no stress). Mesic by mi urcite dal vic a posunul me na trosku vyssi uroven- taky potrebuju vice casu k seznamovani s novymi lidmi a jen tak hned nemluvim s uplne cizimi lidmi o vsem, proto taky ta Ceska, se kterou jsme si sedly hned.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jeste teda financne to bylo hodne- snad skoro 40000/dva tydny se vsim vsudy, ale uz je to par let, navic to teda nebyla VB, ale to Spanelsko. Mamka mi radeji zaplatila i transfer z letiste (uz jen to snad prislo na 3000) kvuli bezpecnosti, ale zpatky uz jsem jela normalne metrem na jizdenku v hodnote asi 1 eura
taky ubytovani jsem mela drazsi, protoze jsem chtela byt sama
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja byla trochu jiny pripad, zila jsem tam delsi dobu, pracovala a u toho navstevovala kurzy. Tyden je strasne malo, a to jsem anglicky umela celkem dobre uz z Cech. Jako pokud si chces odpocinout od deti a beres to spis jako dovolenou, tak klidne jed, ale moc od toho neocekave, co se AJ tyce. Mne prijde 30 000 za pouhy tyden dost penez, ale to je vec nazoru samozrejme. Ja bych to nedala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Muzz Jasně, nemám v plánu učit se vše najednou a po zkoušce to zapomenout. Myslím, že jde u mě o dlouhodobý proces. Chodím na kurz, doma se učím gramatiku a slovíčka, občas něco poslouchám, teď jsem si obstarala nějaké audioknihy, tak se chystám i na ně. Měla jsem v plánu nějaké „nakopnutí“, něco intenzivního bez dětí za zadkem, zopakování toho, co jsem uměla (úroveň FCE) a motivaci pro další stupeň.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobře, přesvědčili jste mě, je to blbost. Dva týdny bysme finančně taky zvládli, ale prostě nemám kam dát děti. Na týden by si manžel vzal dovču, na dva - to už by zase zasáhlo do rodinné dovolené a to nechci. Možná to tedy odsunu na příští rok, až děti budou větší a lépe hlídatelné, že by se podělily i babičky… Ale na měsíc je asi fakt neudám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zuzka2012 chápu, kurzy odstupňované v lepších jazykovkách či pak najít lektora, který může docházet i domů. Audioknihy pomáhají hodně, stejně tak jako filmy a pak na úroveň CAE doporučuji bbc dokumenty - dáš bbc docu do youtube a něco na tebe vypadne.
Moji studenti mi řekli, že individuální výuka je lepší v tom, že se nikam neschovají - prostě celou tu hodinu makaj
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na rozmluvení to smysl má, jen tam nesmí být jiní Češi. Jinak se budete mezi sebou bavit česky a efekt bude nulový. Kdyžtak mám kontakt na jednu dobrou jazykovku v Galway, kam jezdí Češi málo. Vybrali jsme ji s jednou studentkou, a ta byla nadšená.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za mě je týden málo, jezdily jsme s kamarádkou na dva nebo tři týdny, ty tři byly určitě znát víc než dva, ale vždy jsme nějaký „pokrok“ viděly tak nějak začátkem druhého týdne.
Kurzy jsou dobré na rozmluvení, ale i v oblasti gramatiky můžou být přínosem - sice jsme se tam nenaučily moc nové gramatiky (kterou bychom neuměly ze školy u nás), zato jsme často zjistily, že se určité jevy používají v jiných (nebo dalších) situacích, než jak jsme to znaly.
- Citovat
- Upravit