Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj všem,
za nedlouho jedu za známými do ciziny a začínám řešit dárky.
Pár už jsem jich vymyslela, ale napadla mě ještě česká kuchařka v angličtině. Nemáte někdo nějaký opravdu dobrý tip na nějakou? Nekupovala jste některá z Vás pro kamarády - cizince něco obdobného?
Dále mě napadl betlém z kukuřičného šustí a zdobené perníčky.
Dále bych potřebovala poradit, co přivézt chlapovi? Se ženskými problém nemám, ale co chlapům?
Nepočítám nějaké čokolády, sušenky, čaje, jídlo apod., to ode mě už dostali a zase něco přivezu, spíš něco osobního, ale s českými prvky. Achjoo, to je kritérií:-)
Moc děkuji za jakoukoliv reakci a tip.
D.
A v jaké cenové relaci a co je baví? Chlapovi bych koupila třeba model auta Škoda , a určitě nějaké dárkové balení českého piva a slivovice.
Potřebuju vymyslet něco pro čtyři dospělé osoby:-) a abychom neměli kufry plné velkých dárků a bylo to vhodné převozu letadlem:-)
Mám už nakoupeny nějaké čaje a koření, čokolády, marmelády. Napadla mě kosmetika třeba z Manufaktury?
Becherovku už jsem jim posílala a nijak se na to netvářili:-)
Nenapadá Vás nějaký jiný český likér, ne vaječňák. Přemýšlím na medovinou, ale nevím, zda se to nedá běžně koupit.
Lázenské oplatky, tuzemák nebo domácí merunkovici, nejaky film třeba od Hrabala/hřebejka atp. jestli jsou na umění tak něco třeba od Muchy…záleží kolik to má stát penez ![]()
@debra.morgan o peníze až tak nejde, spíše nápad. Film mě taky napadl, třeba Pelíšky v AJ, ale budou tomu rozumět?:-)
Mně se právě zdálo, že ty naše tvrdé alkoholy jim moc nechutnají:-( Oni jsou zvyklí na vína:-)…a tahat tam české víno…no nevím:-)
My jsme vozili Lázeňské oplatky a Becherovku. Děti cizinců si tu rády dávají Kofolu. Jde o to, kam jedeš. Co třeba knedlík v prášku?
(pokud to neznají). Samozřejmě můžeš koupit triko s obrázkem Prahy a pod.
@Dašule7 píše:
Mně se právě zdálo, že ty naše tvrdé alkoholy jim moc nechutnají:-( Oni jsou zvyklí na vína:-)…a tahat tam české víno…no nevím:-)
tak se na alkohol vykašli, co něco z medu? Třeba tu medovinu nebo propolisový sirup a pod.
Celkove cizinci nase jidlo nemusej, kor by to nezvladli ani uvarit, u filmu nasemu humoru absolutne nerozumej, (divali jsme se v Londyne na festivale na Hori ma panenko, my se pocurali smichy jak nakonec zmizel i ten hnusnej krakonos v tombole a oni nevedeli ktera bije) becherovka a fernet jim taky moc nevoni… nejaka kvalitni palenka to uz je jina, klobaskou/lepsim salamem take nepohrdnou a jinak nejaky pekny sklarsky kousek - 2sklenky designove na vino, nebo pro anglany hrnicky na caj z naseho porcelanu. Manufactura kosmetika.
@AndelaCerna přesně jak píšeš, toho se bojím! Ta tu kuchařku odpískám. Ta manufaktura je pro holku fajn dárek. Spíš mi jde o ty chlapy.
Maminka má ráda styl „provence“, táta jezdí rád na kole, kluk je hodně sportovní.
@Dašule7 zkus ceske sklenene/drevene korale pro holku na krk, maj docela moderni: ko-ra-le. cz a manufactura desne zabodovala, ted jsem to vezla do spanelska
pro kamarada 30let jsme brali hruskovici, pro mamku vzit jedine nejaky ruco vyrezamy dreveny talir s takovymi temi kvetinami kolem, rekneme ze to bude z Moravy, to by do toho provance malililinkato zapadalo, si to povesi treba na balkon jako dekoraci
Příspěvek upraven 07.10.16 v 12:13