Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Prosím o vaše názory a zkušenosti. Syn (20 mesicu) byl u babičky přes noc a když jsme si pro něj dnes odpoledne přišli, usmál se na nás a pak se začal šíleně vztekat a brečet. Vůbec to nechápu, nadi říkali, že byl celou dobu hodný. Myslíte, že nás viděl nerad a nechtěl domu? Prosím anonym
Mé děti se vždy chovaly jinak se mnou a jinak beze mě. V okamžiku, kdy jsem se zjevila, začaly zlobit. I ve školce, učitelka vychválila do nebes a v šatně to potom vypadalo, že ve zdraví neodejdeme. Myslím, že to tak je normální.
To je normální. Moje máma nás dokonce vždycky začne vyhánět, když si pro kluka přijedeme, protože začne zlobit tak, jak se tam za celý víkend nepředvedl ![]()
Dnes jsem si byla pro dcerku (18m) u našich, také tam spala. Jen na mně koukla řekla čau a pokračovala ve hře s babičkou
domu nechtěla. Dala jsem si kávu a počkala až si dohrajou. Obléknout chtěla až když jsem slíbila tátu a ňaňo
Doma skočila do náruče tátovi a dala si ňaňo a po mě ani nevzdechla.
Můj pětiletý syn mi ve čtvrtek oznámil, že on zůstává u babičky, chce tam spát a domů nejde. Byl tam na hlídání, protože byl nemocný. Normálka ![]()
@Míša2014 píše:
Dnes jsem si byla pro dcerku (18m) u našich, také tam spala. Jen na mně koukla řekla čau a pokračovala ve hře s babičkoudomu nechtěla. Dala jsem si kávu a počkala až si dohrajou. Obléknout chtěla až když jsem slíbila tátu a ňaňo
Doma skočila do náruče tátovi a dala si ňaňo a po mě ani nevzdechla.
Úplně normální
Kamarádka byla vyřízená z toho, že její syn vždycky začal brečet, když si pro něj přišla do školky ![]()
To je běžné, děti mívají jiné chování s rodiči a bez rodičů.
@Anonymní píše:
A proc myslíte, že to tak je? Že se chovají jinak před rodicema a jinak před prarodicema… proc jsou před prarodicema hodni a před nama zlobi a vztekaji se?
Protože my se před nimi také chováme jinak než prarodiče ![]()
@Anonymní píše:
@vokishka @Magnificata @Tunrida @Míša2014 @omites @blobfish @GraceM
A proc myslíte, že to tak je? Že se chovají jinak před rodicema a jinak před prarodicema… proc jsou před prarodicema hodni a před nama zlobi a vztekaji se?
protože zkouší, jak pevně máme stanovené hranice a jestli by třeba nešli posunout. Kdežto babičky mají na hraní. Babička se jim prostě věnuje. Kor ta moje, se klidně nechá honit po kuchyni.
Já teda v kuchyni většinou vařím. ![]()
@Anonymní píše:
@vokishka @Magnificata @Tunrida @Míša2014 @omites @blobfish @GraceM
Protože tam smí vše a tím, že přijdu to končí ![]()
Prosím o vaše názory a zkušenosti. Syn (20 mesicu) byl u babičky přes noc a když jsme si pro něj dnes odpoledne přišli, usmál se na nás a pak se začal šíleně vztekat a brečet. Vůbec to nechápu, nadi říkali, že byl celou dobu hodný. Myslíte, že nás viděl nerad a nechtěl domu? Prosím anonym