U koho založit podílové fondy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11560
19.3.17 18:41

Kdyby vám to přestalo vydělávat, tak za $50 provedeme update.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kamikadze
19.3.17 18:51

Koukni na Axu a Conseq

• Citovat
  • Upravit
4754
20.3.17 14:18

Nebo tohle ING (www.ingbank.cz/…dilove-fondy)
Njn vědět to co vím teď :zed:, jenom někde si musíš zaplatit „školné“ :pocitac:.

Hleďte na tzv. TER, což jsou celkové náklady fondu a na to aby ten fond se taky trochu hýbal nahoru/dolů což vyspravíte pravidelným investováním po dobu min.10 let a pokud někdo chce ještě nějaké peníze bokem za svoje „geniálně výlučné služby“ tak ho pošlete do oněch míst.

@Kamikadze u konsekvu :nevim: :nevim: podíval bych se co kdo vlastní a jakou cestičkou jsdou peníze ke konečnému zainvestování a zpět. Cestička mi připadá trochu klikatá a pod kontrolou jednoho „bankloupežníka“, ale pořád lepší než IŽP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
20.3.17 14:28

A já bych se podíval na stav hlavních indexů na burze- DJ, S&P a pod. a na obecný stav ekonomiky, na sazby na dluhopisech a pak bych se vážně zamyslel, jestli „dnes“ nakupovat fondy/ akcie je to pravé ořechové. Průměrování ceny je silný argument. Jenže pokud mám sílící pravděpodobnost výrazného poklesu na trzích, tak mi průměrování moc potěšení nepřinese. Že to dodnes fungovalo neznamená, že i následujících 10 let to tak bude. V posledních letech šly totiž dluhopisy vlastně jen dolů a to umožnilo ten krásný růst. Jenže dluhopisy už dolů nemohou, naopak sazby se začínají zvedat, inflace nastartovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
3.12.18 16:56

Ahoj, hele já jsem tedkon začala u společnosti Equabank mám tam účet a jsem tam spokojena. V Hradci králové na pobočce mi to založili, všechno mi bylo vysvětleno. Dříve jsem už měla u ING. Taky dobra společnost ale teda tady jsem víc spokojena protože banka je celkove fajn bez žádných zbytečných dalších poplatku. A podle me dobrý začátek já začít spořit pro dítě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
3.12.18 17:29

@Mammina89 A jak to souvisí s investicemi do fondů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.21 08:34

Chtěla jsem se zeptat, máte někdo peníze investované ve fondech u České Spořitelny? Investovala jsem určitou částku a peníze mi teda dost klesly. :think: Hlavně ve fondu Top Stock 8o.

• Citovat
  • Upravit
20937
21.7.21 10:29
@Anonymní píše:
Chtěla jsem se zeptat, máte někdo peníze investované ve fondech u České Spořitelny? Investovala jsem určitou částku a peníze mi teda dost klesly. :think: Hlavně ve fondu Top Stock 8o.

Pokud klesly tobě, tak klesly všem, kteří je měli investovane stejně jako ty. Což mě připomíná, že bych se mohl podívat na svoje :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4998
21.7.21 12:22
@Anonymní píše:
Chtěla jsem se zeptat, máte někdo peníze investované ve fondech u České Spořitelny? Investovala jsem určitou částku a peníze mi teda dost klesly. :think: Hlavně ve fondu Top Stock 8o.

Klesly znamená o kolik procent a za jak dlouho? Není to nějaký krátkodobý pokles?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.21 13:02

@Julča001 Skoro o 10% což je dost. Mám ho teprve 3 měsíce, tak snad to půjde nahoru do plusu. Zatím je neustále v mínusu, přemýšlím, zda počkat, nebo ho vyměnit za nemovitostní. :think:

• Citovat
  • Upravit
4998
21.7.21 13:17
@Anonymní píše:
@Julča001 Skoro o 10% což je dost. Mám ho teprve 3 měsíce, tak snad to půjde nahoru do plusu. Zatím je neustále v mínusu, přemýšlím, zda počkat, nebo ho vyměnit za nemovitostní. :think:

Tak do podílových fondů se investuje dlouhodobě, peníze, které moc nepotřebuješ, z mého pohledu tak aspoň na 3-5 let, jinak to nemá smysl. Třeba kvůli covidu se loni skoro všechno propadlo i o 20 %, ale stačilo se nepředposrat a vydržet a šlo to zase nahoru a dál to vydělává. Je to na tobě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20937
21.7.21 13:24
@Anonymní píše:
@Julča001 Skoro o 10% což je dost. Mám ho teprve 3 měsíce, tak snad to půjde nahoru do plusu. Zatím je neustále v mínusu, přemýšlím, zda počkat, nebo ho vyměnit za nemovitostní. :think:

3 měsíce je krátká doba. U tohodle to chce minimálně 3 roky. Čím déle tím líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
21.7.21 16:15

U podílových fondů je to zcela normální. Záleží na tom, kdy je koupíte a pak kdy realizujete prodej. Top Stocks - Pokud by tam někdo vložil prostředky před měsícem, bude v mínusu, pokud před půl rokem, bude v plusu. Rozdíl je též v tom, zda investujete pravidelně nebo to byl vklad. A u akciových záležitostí to může být klidně i vyšší horizont, než 5 let, kdy klidně můžete mít mínus.. A Top Stocks je akciová záležitost, bude mít tedy vyšší volatilitu.
Než jste investovala, určitě jste vyplňovala investiční dotazník. Dost často tam bývá otázka typu, jak velký propad snesu u svých peněz nebo co budu dělat když… na jak dlouhou dobu chci investovat atd. Může to klidně být i tak, že nejste vhodný investor pro toto portfolio.
Skoro bych řekl, že Vám to prodali na přepážce ČS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
22.7.21 10:19
@Anonymní píše:

Každý investiční produkt má svůj doporučený investiční horizont, po který je dobré nástroj držet. Během této doby, i po ní, může dojít k poklesům i růstům v závislosti na tom, co se ve světě děje. V případě, že dojde k poklesu, je dobré tento produkt držet dál, ideálně do doby, až zase nastane období růstu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2361
22.7.21 16:05

Investice do většiny podílových fondů je velice riziková a málo výnosná. Verbíři musejí pochopitelně blábolit cosi o dlouhodobém horizontu, protože v opačném případě by od zklamaných investorů mohli utrpět újmu na zdraví bez poskytnutí jakékoli lhůty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat