Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Jana525 Dekuju, to splnuju, mela jsem jen rano banan a pak ten trs vina odpo. Spis me zarazi, ze nas v porodnici cpou cerstvym pecivem, presmazenejma rizkama apod… A pak dostanu takovou neskutečnou držkovou za vino…
@Ifar Taky jsem o tom neslysela a ani jsme s zadnym ovocem myslim problem nemeli.. Ale co me prekvapilo, ze hodne miminka nadyma kvetak.. To jsem proste nevedela, v den prijezdu z porodnice jsem se nacpala kvetakem na mozecek a byla to snad nejhorsi noc ever ![]()
@Ifar píše:
Ahoj holky. Jsem v porodnici a v rámci dobré vůle mi bylo donešeno hroznové víno. Jelikož jsem neměla to štěstí první dítě kojit, u druhého mě jaksi nedocvaklo, že by se nemělo a snědla jsem hrníček hrozna dneska i včera. Přišla sestra, totálně mě sjela, jak jsem hrozná matka, že ať se připravím na bezesnou noc a den, jak miminko víno neumí ztrávit, jak bude trpět, jak bude čůrat krev a bude mít totálně do krve opruzenou prdelku, že i tři kuličky mu můžou hrozně ublížit. Dost mě vykolejila a teď mám pomalu strach, že mi dítě umře![]()
Přitom jsem trs vína snědla už včera odpoledne, a do teď absolutně žádný problém. Dítě kadí a čurá normálně, prdí průměrně… To už skrz něj muselo snad během 24 hodin projít, ne?
Mám se stresovat? Nebo se na to vyprdnout? Stejně s tim už nic neudělám. Přehání to sestra nebo se mám připravit na peklo? Je možný, že by mu to nic neudělalo? Pardon, jsem trošku úzkostlivá a tenhle přístup mě hodně vyděsil…
Tohle jsem tedy nikdy neslyšela. Některé sestry jsou na pěst, co se týče chování k maminkám.
@delora Přesně. Já se tak bála toho nadýmání a nakonec to na prcka vůbec nepůsobí. Jestli to zas nebude nějaký mýtus ![]()
Tak hlavne, ze prvni co jsem dostala bylo cerstve pecivo
me prijde, ze na tom sestinedelku delaj same kravky. Ale ja jsem ji teda poslala do pr.dele ![]()
@Ifar píše:
Stěžovat si nebudu, zítra jdu snad domů, nemáme jedinej problém s ničim, tak si nebudu dělat zlou krev na pár hodin. Ale málem jsem se tu rozbrečela a to vydržim hodně![]()
A googlim jak magor a přijdu si na hlavu už…
Prosim, stezuj si. Timhle muzou nekoho tak vystrasit, ze mu fakt silne ublizi.
Jako kdybych se aspoň chovala jak tur a byla protivná, tak řeknu, že mi to patří, ale snažím se co nejmíň vyčnívat a s pokorou empaticky přistupovat k jejich povolání, za všechno slušně poděkuju ![]()
Tak hlavně, že vím, že se vůbec nic dít nemusí a taky možná může. Protože fakt mě přisla s jistotou oznámit, že jsem svému dítěti připravila bolest a utrpení ![]()
@Ifar Jak muzes nechat aby s tebou sestra takhle mluvila?
Pokud rikas jak to je, tak bycch se tam pred ni natvrdo rozbrecela. A nebo jinak intelektuálně bych spustila lavinu pindů, že to přece nemůžu vědět, že mají v porodnici dávat příručku čím se živit při kojení atd..Navíc, pokud vím, v porodnici k snídani dávají čerstvé pečivo, a to je myslím pro kojící matku mnohem horší než pár uliček hroznů..
Kojim druhe dite a nikdy sem to neslysela
prvni na prdiky trpel a to sem se snazila v jidle.U druheho to neresim a boleni nema.Takze asi tak no.
Když nemůžeš tohle a tamhleto, tak co teda můžeš? To už neřekla, co?
Jedná se o tvé tělo a tvé dítě. Ne její.
Klidně se zmiň při vizite o tom, za jakou blbost tě sestra sjela.
@Ifar v klidu
sestra je blbá, takhle by s tebou jednat neměla. Jinak já plně kojím , malému je šest týdnů a jím od začátku úplně vše. A vůbec nic mu nevadí. Normálně jím zelí, česnek ,cibuli. Jelikož je krásný zdravý spokojený tak mu zřejmě toto nevadí. Na prdy netrpí. Ovoce jím taky a hodně
kamarádky si taky klepali na čelo, když jsem už v těhotenství říkala, že budu jíst normálně a uvidím co prcek na to. A vyšlo mi to, zatím
jen teda luštěniny jsem ještě nezkusila. Jinak jediné čemu se vyhýbám i normálně jsou glutamáty a ostatní dochucovadla. Stolici a moč má normální, krásně nabírá na váze ![]()
Já to slyšela poprvé v porodnici, kdy sestřička taktně a jemně upozornila maminku vedle mě, které malý brečel kvůli prdikum celý den i noc, že by se tomu měla raději vyvarovat, než to malého přejde. Já se jim cpala pořád, mám na většinu ostatního ovoce alergii ![]()
@Zanisek já jsem v porodnici dostala k večeři květákový nákyp k večeři a druhý den byla květáková polévka
ale já květák beztak nejím ![]()
@Ifar že by se nesmělo hroznové víno, to jsem teda ještě neslyšela (no jedině kdyby bylo v láhvi
) sestra je opravdu bů
nic si z toho nedělej, víno může nadýmat, ale miminku to nemusí nic dělat ![]()