Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Prof. Farnsworth píše:
Myslíš, že každá studentka oboru kadeřnice otěhotní?
Já se na sš dostala i když jsem měla 4, a nakonec jsem byla skoro premiantka
takže jdi za svým!
@StudnetkaB01 píše:
Já se na sš dostala i když jsem měla 4, a nakonec jsem byla skoro premiantkatakže jdi za svým!
haha, to určitě ![]()
@stinga Takže mi chcete říct, že se nelze dostat na SŠ, když mám 4? To že mi nešel jeden předmět, a měla jsem z něj špatnou známku snad neovlivní celý můj život ne?
A ano, vybrala jsem si školu, která mě bavila, a pořádně se snažila:) Opravdu nechápu, že si pořád všichni myslí, že na sš je potřeba vyznamenání ![]()
@stinga Jedno z mých dětí se dostalo na zdrávku se 4 z matiky a úspěšně dostudovalo. Ale už je to 6 let. Dnes by nemělo šanci, protože jsou silné ročníky.
Takže mám šanci se dostat s takovými známkami na učiliště? Matika 3-4 Čeština 2-3 Zeměpis 2 Ajina 3…
@Anonymní píše:
Takže mám šanci se dostat s takovými známkami na učiliště? Matika 3-4 Čeština 2-3 Zeměpis 2 Ajina 3…
To ti přece nikdo neřekne. Záleží na zájmu ostatních, jestli budou lepší než ty. U nás se loni nedostala holka ani ne kadeřníka nematuritního, měla na výzo hlavně teda čtyřky.
@StudnetkaB01 píše:
@stinga Takže mi chcete říct, že se nelze dostat na SŠ, když mám 4? To že mi nešel jeden předmět, a měla jsem z něj špatnou známku snad neovlivní celý můj život ne?A ano, vybrala jsem si školu, která mě bavila, a pořádně se snažila:) Opravdu nechápu, že si pořád všichni myslí, že na sš je potřeba vyznamenání
Nějaká soukromá nejspíš výjde.
Vím o děvčeti, které se nedostalo ani na tu kadeřnici.
Na učební obor. Ale tam bylo x 4. Škola ji prostě odmítla.
Když bych šla na tuto školu na cukrářku tak bych podle mě měla šanci.
@Anonymní píše:
zaprvé končíš 8. V 9 můžeš známky vypilovat. Krom toho známky máš na pohodu.
Měla jsem (a tak dlouho to není) známky tak jako ty. Tedy čeština 3, matika 3. Školu jsem končila v pohodě s maturitou čeština 3, matika 2
Takže v pohodě
S trojkami není problém jít na SŠ; se čtyřkou už je to horší. Zkus zapracovat na tom, aby ti vycházely nejhůře trojky.
Sama jsem ke konci základky měla trojky tři - z matematiky, z fyziky a z chemie. Ale např. z češtiny, z biologie, z dějepisu, zeměpisu aj. jsem měla vždy jedničky. Na SŠ jsem se dostala v pohodě, potom i na VŠ. U mě ty trojky byly částečně způsobeny jednoduše flákáním (NIKDY jsem se doma neučila, jedině o přestávkách a po cestě do školy), dále také tím, že jsem moc neviděla na tabuli a nechtěla jsem to řešit. Většinu testů jsme opisovali právě z tabule, což byl poněkud problém… Jinak bych možná měla dvojky, ale kdo ví - na matematiku skutečně moc buňky nemám.
Každopádně, trojky nejsou překážkou. Ovšem jestliže ti hrozí z matiky až čtyřka, určitě si nevybírej obor, kde je počítání důležitá disciplína. Ani bys ho nemusela dodělat, popř. by ses tím později nemohla dobře živit.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.