Učení na nočník už nedávám.
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Já myslím, že je to v tomhle věku normální. Můžou se dlouho držet a bez nehody a pak přijde období nehod a takhle se to může střídat. Každopádně pokud to šlo už jednou, tak na první rande s plínou nepůjde ![]()
Edit: i když první rande může být vlastně už ve školce ![]()
Příspěvek upraven 17.08.16 v 21:59
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JayLee Jak u kterého dítěte, u nás zas byly ochotné chodit jen nočník - protože tam mohly jít sami a nemusely si říkat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Fantazie Jestli tě to „uklidní“ v tomhle vůbec nejsi sama.
Mám doma 3,5 leťáka. Když je od pasu dolu nahatý, dojde si na malou-velkou na wc. V pohodě. Jakmile je oblečený, má slipy, šortky, konec. Buďto se přímo počurá nebo si na wc sedne a nesundá si, co sundat má. Prostě to tam „klopí“ přes oblečení. A můžu vysvětlovat stokrát, názorně ukazovat.. stejně v tomhle pořád narážím. Takže taky nejde do školky a to je jinak extrémně chytrý. Umí celou abecedu, čísla do 100, barvy… jen ta hygiena těžce vázne
Znám. U syna mi připadalo, že to sebeobhospodařování považuje za něco tak nepodstatného, že ho to nijak nezaujalo, zůstávalo to pořád bokem a poznat auta, písmena a hlavně ty čísla, ty ho moooc zajímaly. Až po 4 a půl najednou postupně vše šlo, takže trpělivost a nejspíš nenutit. Každé dítě je v tomto jiné a není to výchovou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já myslím, že dost škodí to - jednou plína jo, jednou ne. Tím se to učení dlouho protahuje.
Já prostě plínu seberu a už není. Ani na noc. Na návštěvy kde by vadilo počůrání v tu dobu nechodím, doma uklízím nehody, na ven beru několikero náhradního oblečení, ale většinou tak do týdne, dvou, jsou bez nehod.
Ale to vše samozřejmě až v době, kdy jsem si jistá, že je ten správný čas a jsou připravení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono je opravdu důležité, aby na to dítě dozrálo. Pokud se mu to v té hlavičce nespojí, tak nikdo s tím nic neudělá. My taky s tím teď bojujem. Už chodíme ven bez plen, ale nehody jsou ještě. Nechme jim čas. Když začali pást koníčky nebo první krůčky, taky potřebovali čas. Ono to přijde tak jak má neboj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holka mé kamarádky se ve školce začala z ničeho nic počůrávat a to několikrát denně. Matka si musela vzít dovolenou a pak se střídat s chlapem v hlídání. Holka byla 3 měsíce doma, pak se vše srovnalo a holka nastoupila z novu do školky. Děti ji ale už špatně přijaly. časem se vše srovnalo. Snad se to srovná brzy i u Vás @Fantazie .
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji moc za názory. Jsem „rada“ ze v tom nejsem sama. Zkusím se sejít s učitelkou a zjistím její názor zda zkusit tu školku. Zda to risknou oni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Už me i napadlo jestli se třeba nebojí jít do školky. Rika ze tam chce. Jednou tam byla a líbilo se ji tam. Začali jsme si ale o školce ted bavit víc. Co tam bude a tak. Tak snad to není tim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fantazie @Fantazie právo na to se občas pocurat má zhruba do 5let, to razí naše nefrolozka, a to je rozumná starší paní. Malý se mi taky občas pocura, ale ono to bude i psychicky problém. Ja by jsem v tom taky hledala ten háček, nezarli třeba na miminko, nebo jestliže nemá strach ze školky i když tvrdí že ne, zkus so s bio tom promluvit, jestli to jde ![]()
- Citovat
- Upravit
Proste ji to neseplo. Malej v rijnu 3 roky zacal chodit o prazdninach na zacatku. ALe popravde kdyby mu to neseplo 2den ze ma curat do nocniku tak po tydnu vracim plinu byla jsem rozhodnuta. Pac to bylo neco na mne…Rev ze nema plinu, nechce slipy (pak se nechal prekecat) ale i tak.Ale seplo mu to ten druhy den a od te doby chodi uz i na zachod (ve stoje venku)na odpoledni spani nema plinu. Proste ze dne na den mu to seplo. Vecer s plinou spi.
A rok predtim jsem se mohla stavet na hlavu jak jsem chtela…Uplne mne to stvalo…Jediny scim ma problem tak boba porad pousti do slipu.
.
Nedojde a nerekne jako by nevedel ze ho dela.
ale pak dojde a rekne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to u nás s bobkem není problém vůbec. Ten už před pár měsíci v pline vadil. Hned šla dolů a sedla si na nočník a dala ho tam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit