Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
No a za co byla ta pokuta? Rychlost? Přetížené auto? Technický stav? POkud za rychlost nebo podobný přestupek, dala bych k náhradě vše. My máme teda pro tyto případy směrnici, kterou zaměstnanci podepisují při přebírání vozidla.
@J_Doe píše:
@histep @Paola21 Holky, myslím, že by to mělo být asi právě bez DPH k tomu poplatku, protože DPH přece není náklad firmy, a jako takový se firmě vrátí…
Co myslíte?
Pokud jde o DPH k něčemu, co si nedáváš do daňových nákladů, tak si tu DPH nemůžeš vynárokovat na státu. Obecně.
Přesně jak píše @histep dala bych jako pohledávku za zaměstnancem včetně DPH a neuplatňovala si ho.
@histep píše:
Pokud jde o DPH k něčemu, co si nedáváš do daňových nákladů, tak si tu DPH nemůžeš vynárokovat na státu. Obecně.
@Hanula1212 píše:
Přesně jak píše @histep dala bych jako pohledávku za zaměstnancem včetně DPH a neuplatňovala si ho.
Holky, máte pravdu, zní to logicky… Tak jdu ještě zjišťovat, jak to tady dávají do DPH a do daňových nákladů…
Děkuji!
@J_Doe Hlavne bych co nejdrive apelovala na vedeni o zavedeni smernice. Pokud nemate nikde podchycene srazky pokut z platu tak to zamcum ani k uhrade dat nemuzete. Jinak pro DPP je to danove neuznatelny naklad, tak je jen na libovuli vedeni zda to nauctuji zamci nebo ne. DPH z poplatku samozrejme odvedete nic zpet nedostanete.
@janickaIII
Mozno tady neco zamci podepisuji, a akorat jsem to jeste nevidela…
vJa jsem to do ted pochopila takto: leasingovka nam vyfakturuje:
400,– pokutu
100,– poplatek za zpracovani
21,– dph
521,– je nedanovy naklad, a cele to predepiseme zamestnanci, ktery to uhradi…
Nejak nechapu, ktere DPH ma zamtel odvadet…
@J_Doe píše:
@janickaIII
Mozno tady neco zamci podepisuji, a akorat jsem to jeste nevidela…
vJa jsem to do ted pochopila takto: leasingovka nam vyfakturuje:
400,– pokutu
100,– poplatek za zpracovani
21,– dph521,– je nedanovy naklad, a cele to predepiseme zamestnanci, ktery to uhradi…
Nejak nechapu, ktere DPH ma zamtel odvadet…
Já bych to zaúčtovala bez nároku na odpočet dph.
Celých 521,– bych zaúčtovala na základě dopisu od leasingovky 335/321,
patba leasingovce 321/221
zaměstnanec uhradí do pokladny 211/335 Žádné DPH nikde figurovat nebude. Pokud to tedy bude pokuta např. za rychlost. Za špatný technický stav by asi měla zaplatit firma a dát do nákladů.
@Hanula1212 dekuji! Presne to me pak vecer napadlo, ze sice je to faktura, ale do nakladu bych to nedavala, jelikoz to stejne cele zaplati zamnec, a co pak s platbou od nej. Ta prece do vynosu nepatri, jedine, ze bych o to ponizila ten puvodni naklad…
Jedna se vesmes o pokuty za parkovani a rychlost.
Dekuji vsem!
Ahojte, je tu někdo kdo by mi do zpráv poradil ohledně dodatečného přiznání k DPH? Předem děkuji ![]()