Účetnictví a daně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
JaSe
5.8.09 16:21

Titty,
mě to taky stojí hroznou spoustu energie. Mozek moc nepracuje, než mi něco dojde, tak je to věčnost. Ale zas na druhou stranu, kdybych se do toho nepustila, tak bych asi zblbla úplně. Na účto jsem si nechala jen měsíc ( pořád jsem to odkládala, nechtělo se mi), ale na ostatní zkoušky by to nestačilo. Na daně se musím vrhnout brzy, za měsíc bych se to nenaučila.

• Citovat
  • Upravit
879
8.8.09 17:19

Zdravím všechny,

právě jsme dorazili s holkama z tábora v Jizerkách, jsme všichni OK.

Jani, gratulace - nechceš se někdy stavit? Dlužíme ti obídek.

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10054
8.8.09 19:36

Evalu - oběd - to se klidně stavím i já :D :D

Jase - stejně jsi dobrá. Já jsem večer ráda, že padnu. Při představě, že se půjdu ještě něco učit se mi dělá kopřivka. Hlavně já si poslední dobou nepamatuju vůbec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JaSe
8.8.09 21:29

Ahoj,
Evalu , tenhle týden jsem bez dětí, takže by to šlo, pokud bys chtěla, abych přijela i s dětmi, tak příští týden, tedy za týden, samozřejmě. Pak poslední týden v srpnu jsou děti zas u táty.
Nechtěla jsem tě zatěžovat návštěvou, když čekáš miminko a taky jsem s zapomněla ozvat. Teď mám napilno, dneska tu byli s kontejnerem a odvezl se plný nepořádku ze sklepa, v pondělí budou podřezávat jeden pokoj a v úterý se budou měnit okna. Zítra jsem chtěla jet parníkem na Slapy, ale není mi moc dobře, tak raději nikam nepojedu. Navíc mám přestěhovanou ložnici k dětem do pokoje (postele odjely v kontejneru na skládku), protože se tam po podřeznání bude muset vykopat podlaha, zaizolovat, pak zabetonovat a pak kdoví jak dlouho budeme zas s dětmi žít ve dvou pokojích. Domluvíme se zítra, kdy by se Ti hodilo, že bychom s dětmi přijeli.

Potápko , nemám tolik práce co Ty (myslím účtování), takže mám většinou čas po večerech se učit. Jiná věc je, že se mi kolikrát vůbec nechce :D

• Citovat
  • Upravit
10054
9.8.09 00:24

Jase - vy taky makáte na baráku? Pochopila jsem to dobře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JaSe
9.8.09 07:53

Potápko ,
já dělám na baráku jen něco (jako třeba včera přebírání humusu ve sklepě) nebo se rýpu v zahradě, práce na baráku jen organizuju a platím, jinak dělají firmy nebo UK :D . Mám úvěr ze stavebního spoření, takže jsem si vymyslela podřezání jednoho pokoje (mělo se toho dělat víc, ale k dalším prostorám je špatný přístup, navíc ty jsou sice nic moc, ale aspoň trochu izolované) a výměnu zbytku oken. Proto včera to vykrámování sklepa, aby k těm oknům mohli v úterý vůbec dojít (byly dost zaskládaný). Přestože odjel velký kontejner, tak mi tam toho zůstalo dost. Ještě něco proberu a vyházím, ale další věci tam musí zůstat. Z peněz, co mi zbydou z úvěru, udělám dlažbu ve sklepě, dodělá se tam rozvod elektřiny, stěny se nejmíň naštukují, kolem celého domu se zakope nopková fólie a zasype kamínky, ještě budu potřebovat udělat novou přípojku vody a přípojku kanalizace. Poslední dvě jmenované akce nastanou až v okamžiku, kdy na ně budu mít peníze.
Jsem na to zařizování sama, naši mi s tím nepomáhají, tak jsem odkázaná na sebe, na své známé a na lidi, které na to uženu :D .
Bývalému manželovi většinou věcí zabezpečil a udělal jeho táta, já se s tím peru sama. Ale vidina, že jednou to bude domeček jako ze škatulky (ještě jsem zapomněla na fasádu, ale ta hned rozhodně nebude), ta mě žene dopředu. Bude to ještě nějakou dobu trvat, ale snad se i já dočkám, že to tady nebude vypadat jak na staveništi. Smůla je, že domek je zatím pořád mojí mámy, ale s tím nic nenadělám.
 Jana

• Citovat
  • Upravit
10054
9.8.09 07:56

Jase - ty jsi na to sama? Tak to smekám, už jen to sehnat někoho kdo to udělá pořádně a za normální ceny musí být umění. :wink:
My taky překopáváme - kompletně celý spodek baráku, ale už se to pomaličku (fakt hodně pomaličku) blíží do finále. Podlahy už máme objednané, barvy jsou na chodbě. V únoru by se měla lakovat poslední podlaha, pak už bude i hotová nová kuchyň a snad začneme bydlet jako lidi.
Ale je fakt že hromadu práce dělá můj chlap.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
9.8.09 12:30

Potápko,

zvu tě na obídek taky :D , pokud by se ti sem chtělo jet, zrovna tebe bych moc ráda poznala (myslím to vážně). A na baráku makáme taky, zakoupili jsme starší RD, takže bysme si asi měli o čem povídat… Bohužel to máme k sobě asi z ruky, pokud jsem postřehla, jste od někud z Vysočiny, my tamtudy občas projíždíme na Jindřichohradecko, ale teď je to poněkud passé. Leda byste někdy jeli do Phy nebo okolo (nový domeček je v Brandýse).

Jani, klidně se stav, já tohle těhu snáším tak dobře, že pořád ještě srším energií, až se sama nestačím divit, jen si občas přes den potřebuju narovnat záda. V po budu objednávat nějaké dr. a musíme rodinně oslavit Evičky narozeniny (padly na tábor, ze kterého jsme včera přijely), kdyžtak ti pak písnu SZ.

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JaSe
26.8.09 19:55

Ahoj holky,
nevíte některá, kde bych našla účetní osnovu pro neziskové organizace? Bohužel netuším, jestli je to příspěvková nebo rozpočtová, ale spíš je to rozpočtovka. Zajímalo by mě, jak to mají teď. Znám účtovou osnovu podnikatelů, ale nepodnikatelských subjektů ne.
Díky
 Jana

• Citovat
  • Upravit
2349
4.9.09 12:05
JaSe píše:
Ahoj holky,
nevíte některá, kde bych našla účetní osnovu pro neziskové organizace? Bohužel netuším, jestli je to příspěvková nebo rozpočtová, ale spíš je to rozpočtovka. Zajímalo by mě, jak to mají teď. Znám účtovou osnovu podnikatelů, ale nepodnikatelských subjektů ne.
Díky
 Jana

ahojky našla jsem toto: http://new.ecn.cz/index.stm?… je to až dole na stránce v sekci účetnictví. A pokud chceš investovat i do knížky, tak na www.sevt.cz bych si něco vybrala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JaSe
4.9.09 13:41

Děkuju, Alunko,
už jsem dostala nějaké materiály k nahlédnutí. Včera jsem byla na pohovoru a jestli se neodloží novinky v účetnictví od nového roku, tak bych měla nastoupit 1.10. Bude to sice pořádná honička (odvést děti do školky na 7 hodin, letět na vlak (1,5 km daleko), v práci budu před 8, po 16 na vlak, u nás budu v půl páté, poletím do školky pro děti a pak všichni domů. Naštěstí má naše školka od 7 do 17 :D .
S největší pravděpodobností nastoupím, ale ještě se může stát, že se to celé odloží. Víc bych měla vědět za týden v pátek.
Je to zřejmě úplně něco jiného, tak polovinu účetní osnovy mají jako podnikatelé a další polovinu úplně jinou. Už jsem dostala nějakou rozpočtovou skladbu a jiné materiály… vůbec tomu nerozumím. Tak jsem si řekla, že počkám, až mi příští pátek řeknou, jestli nástup ano nebo ne a když ano, tak se na to začnu dívat. Abych se tím zbytečně nezatěžovala.
Je to nabídka, která se neodmítá a jsem ráda, že to nabídli mě :D .

• Citovat
  • Upravit
JaSe
13.9.09 21:51

Ahoj,
s radostí oznamuji, že se dne 8.9. Evalu narodil syn Jiříček, 5,04kg a 57cm. Oba jsou v pořádku, zatím ještě v porodnici.

• Citovat
  • Upravit
10054
13.9.09 22:32

Jé, tak to velká gratulace. A jako ty míry, to není překlep? To je kluk jako buk :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
14.9.09 11:17
JaSe píše:
Děkuju, Alunko,
už jsem dostala nějaké materiály k nahlédnutí. Včera jsem byla na pohovoru a jestli se neodloží novinky v účetnictví od nového roku, tak bych měla nastoupit 1.10. Bude to sice pořádná honička (odvést děti do školky na 7 hodin, letět na vlak (1,5 km daleko), v práci budu před 8, po 16 na vlak, u nás budu v půl páté, poletím do školky pro děti a pak všichni domů. Naštěstí má naše školka od 7 do 17 :D .
S největší pravděpodobností nastoupím, ale ještě se může stát, že se to celé odloží. Víc bych měla vědět za týden v pátek.
Je to zřejmě úplně něco jiného, tak polovinu účetní osnovy mají jako podnikatelé a další polovinu úplně jinou. Už jsem dostala nějakou rozpočtovou skladbu a jiné materiály… vůbec tomu nerozumím. Tak jsem si řekla, že počkám, až mi příští pátek řeknou, jestli nástup ano nebo ne a když ano, tak se na to začnu dívat. Abych se tím zbytečně nezatěžovala.
Je to nabídka, která se neodmítá a jsem ráda, že to nabídli mě :D .

A kde bys pracovala? V nějaké nadaci, nebo neziskovce?

Nás nástup do jeslí čeká 21.9. takže poslední týden lenošení doma. Už jsem se zaobírala zákonem o DPH, a čekají mě mzdy, tam je změn hrozně moc !!!
A už teďka mám sevřený žaludek z toho jak to budeme zvládat, já budu chodit na 6:30 do práce, vodit ráno bude manžel, já odpolko vyzvedávat. Společné budeme mít asi jen ty víkendy. Tak to bude fakt záhul !

Jdu se „vzdělávat“ v těch mzdách, dokud Jakub spí :P

A velká gratulace Evě k takovému „mackovi“. Ať jsou brzy doma.

ještě mám na vás otáku, kdo z vás je zapojen do certifikace účetních u Svazu účetních? Manžel se teďka do toho taky pustil, tak jen abych byla v obraze jak to vůbec vypadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10054
14.9.09 12:55

Alunko - jé mě by ta certifikace taky docela zajímala. Sice jsem se trošku poptávala na školeních a zjišťovala co a jak, ale většinou mě každý řekl, že je to k ničemu. Tak pořád nevím.

A jsem zvědavá, jak to budeš zvládat v práci, musíš dát report. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat