Účetnictví a daně
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Radka75 píše:
mám dotaz. Nemáte někdo nějakou šikovnou tabulku v excelu nebo kde bych našla něco na netu týkající se výsledovky?? Resp. které účty patří do kterého řádku výsledovky. Budu dělat v práci statistiku za čtvrtletí a ještě jsem to nedělala a náš software v práci samozřejmě výsledovku neumí. Popř. i rozvahu. díky
Posílám odkaz: http://www.sagit.cz/…prehlrub.asp?…
Co máš za program, že ti nedělá výkazy? To ti nezávidím, hodně sil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dandenka píše:Radka75 píše:
mám dotaz. Nemáte někdo nějakou šikovnou tabulku v excelu nebo kde bych našla něco na netu týkající se výsledovky?? Resp. které účty patří do kterého řádku výsledovky. Budu dělat v práci statistiku za čtvrtletí a ještě jsem to nedělala a náš software v práci samozřejmě výsledovku neumí. Popř. i rozvahu. díkyPosílám odkaz: http://www.sagit.cz/…prehlrub.asp?…
Co máš za program, že ti nedělá výkazy? To ti nezávidím, hodně sil.
díky moc. Fakt super. No jmenuje se to People Soft, mezinárodní software, používá ho celá skupina, takže i ČR. Roční výkazy nám dělají auditoři, pomocí těch jejich tabulek, takže to v průběhu roku neřešíme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky nám roční dělá auditor, ale pro banky vyjíždím v průběhu roku a ne málo (pokud má firma úvěry). A taky kvůli statistikám. Proto jsem se divila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dandenka píše:
Taky nám roční dělá auditor, ale pro banky vyjíždím v průběhu roku a ne málo (pokud má firma úvěry). A taky kvůli statistikám. Proto jsem se divila.
my máme úvěry jen od matky, takže výkazy jen pro audit a právě teď nově na tu statistiku. Já chodím do práce jen 4 dny v měsíci od července, tak právě to musím stihnout v konkrétním dni, takže jsem chtěla být připravená. A šéfové s ptát nechci, už minule koukala divně, když jsem se jí ptala na něco z novely DPH. Mám si prý najít školení. Dobrý je, že mi odpověděla blbě, já to tak udělala, takže to budu opravovat. Našla jsem si to v časopise.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Radka Hlavně, jestli ti to školení zaplatí. Já jezdila loni docela dost a byla jsem v obraze. Letos je bída a díky krizi není na nic… Hledám tedy všude možně a na mejl si nechávám posílat Finance a Verlag. Pročítám různé účetní portály a dost pomáhají právě diskuse včetně eMimina ![]()
Ono v účtu je všechno na tobě. Já jsem konzultovala např. samovyměření DPH s kolegou „ekonomem“ a jeho „hm, jo, asi ano“ mi moc nedodalo na jistotě, že postup je správně. Samozřejmě to bylo špatně - ví prdlajs. Našla jsem si to sama - vždy to tak dopadne… Beru to jako dobrou praxi, vím kam kouknout atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dandenko - to školení mi zaplatí, šéfová říkala ať si vyberu sama, že mi vybírat nebude, takže to by jinak neříkala. Já jsem si dřív dělala certifikaci účetních, takže jsem byla proškolená až až, což by teď asi neprošlo a stálo by to děsné peníze.
Jinak já odebírám Daně a účetnictví bez pokut chyb a penále a ten časopis se mi fakt líbí, jsem s ním spokojená. Hodila bys mi prosím odkazy, které účetní a daňové weby čteš?? Já se teď zase potřebuji do toho rychle vrátit, mám na to čas do listopadu, pak už nastupuji na 4 dny v týdnu, tak abych to všechno dostudovala. Stejně je super, že se spousta věcí dá najít na netu zadarmo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To mi povídej, bez netu si to už nějak neumím představit. Školení si taky vybírám podle toho, co potřebuji a to vím nejlíp já, takže je logické, že to nechává šéfová na tobě. Na druhou stranu se zase očekává, že bude účto OK.
Odkazů mám v oblíbených víc, ale ne všechny sleduji, většinou když se vyskytne nějaký problém nebo potřebuji konkrétní informace.
Málo, ale přeci využívám diskusi na Finu: http://forum.finexpert.cz/index.php?… .
Hodně jsem na Dámě, tam se musíš přihlásit a nechat povolit adminem, najdeš na Dáma.cz .
Výborný Web je
http://business.center.cz/…ess/diskuze/?… a u toho jsou veškeré zákony. Ještě není špatné http://diskuse2.jakpodnikat.cz/index.php. No a Sagit jsem ti už posílala.
Portál Finance.cz jsem tady už zmiňovala v souvislosti s poradnou, to je bezvadný, protože oni dotaz posoudí a popř. zdarma odpoví účetní poradce. Posílají na mail noviny, pokud chceš - nejsou špatné.
A nakonec asi všem dobře znám Verlag Dashöfer(hodně nabízejí semináře, ale od nich nevybírám…) http://www.du.cz/, od toho si nechávám chodit jen noviny.
Je jich plno, ale myslím, že je toho až až, stejně se to pořád opakuje.
Hodně zdaru ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dandelko - Verlag mi chodil taky, ale někdy tam byli takový bláboly, že to bylo hrozný.
Já dlouho odebírala bulettin od Poláka, ten se mi moc líbil a jinak kupuju jen zákony.
Hodně hledám na netu a nejvíc teda využívám konferenci, která je k programu Účto. To je pro mě věc k nezaplacení.
A k tomu, kdo co ví a neví. Vyběhala jsem si maximální mateřskou, ale: všechno jsem si zjistila sama, všechno jsem si sama vypočítala a na sociálce si pak ještě ode mě brali různé tabulky a výpočty, protože to viděli poprvé v životě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Potápko ono asi záleží, na co si kdo zvykne. Verlag mi taky moc nevyhovuje, hlavně ty jejich věčné nabídky…
Bulettin jsou Finance.cz, to je fakt šikovný. Na konferenci jsem přihlášená, ale tak nějak se v ní pořád nemůžu zorientovat, spíš jsem to pořádně nezkoumala, ale nedávno jsem si to předsevzala… ![]()
Jestli s tím „kdo co ví a neví“ narážíš na úřady, plně s tebou souhlasím, taky mám tu zkušenost ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
JJ přesně tak - si říkám, že přeci ty úřednice by měli vědět co a jak. A né že já všechno zjistím a dám jim to pod nos. Jako teď jsem si na socku nesla i dopis z ministerstva, že teda mám nárok na mateřskou v nejvyšší možné míře.
Zase teda na druhou stranu, paní mezitím volala do Brna, takže byla fakt ochotná, ale i tak mě to štve.
Já jsem z tou konferencí fakt moc spokojená, chodí mi to všechno do mailu a hlavně je to hodně rychlý. Když jsem líná něco hledat, píšu tam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, nevíte prosím vás, jak si momentálně stojí schvalování výdajového paušálu na auto místo knihy jízd? Omluva, ale nějak je momentálně pro mně rychlejší se vás zeptat než něco hledat
.
Potápko, kdy že máš termín? Už se blížíte do finále ne? Všechno OK? A jaký jste vybrali nakonec kočár?
Ad úřady - já zrovna spekuluju s tím, že po mateřské budu shánět místo někde ve státní správě, to jsem zvědavá, jestli budu taky tak mizerná úřednice nebo jestli to je jen nevděčná práce
. Kamarádky máma dělala na finančáku a ten informační atd. servis , co tam měli, byl děsivý… takže on ten řadový ouřada za to fakt kolikrát možná nemůže…
Mějte se, Eva
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Evalu - jj blíží. Termín mám 7-12.11. a zatím všechno OK. Kočárek vybrán a stojí u ségry na verandě tento: http://www.skrblikshop.cz/…09-ds112.htm
Já vím, že ti úředníci za to kolikrát nemůžou. Zrovna minulý týden jsem byla na FÚ a potřebovali jsme něco ofotit. Paní se hrozně omlouvala, ale že prý nemají na papír, tak jsem bežela kopírovat vedle do copy centra ![]()
Kniha jízd - tý jo taky netuším, jak to teď je. Večer juknu na konferenci a dám vědět.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to je síla.....už i finančák se utápí v krizi?
Shodou okolností nám taky došel papír (čekáme na zásilku)
a už i vodu v barelech omezujeme. Je to bída s nouzí. Každé ráno se modlíme nad výpisma, jestli někdo z odběratelů zaplatil, aby bylo na mzdy. Veselo, co?
Evalu Kočárek je pěkný a praktický.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dandenko - díky moc za odkazy, večer prostuduji. S tím modlením, aby bylo na výplaty to znám. manžel má firmu a je to tak každý měsíc. Už se rozhodli to ke konci roku zabalit. Máme hypotéku a jsou to fakt nervy. I proto jsem kývla na ty 4 dny v práci, ikdyž fildovi budou teprve 2 roky. Snad si najde místo, kde to tak děsné nebude.
státní správa - dnes lukrativní zaměstnání, kort pro ženy po mateřské
. Taky jsem o tom přemýšlela. Uvidíme, jak na tom bude s příjmy manžel.
automobil - tak to neporadím, paušály jsem nikdy nedělala
potápko - kočárek moc hezký
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj holky,
.
.
díky za info k registraci, už jsem totéž zjistila u kamarádky daňové poradkyně.
Přesunout tržby nejde, jsou tak vysoké, že se to prostě nedá. Nejen mě to překvapilo
Zítra jdeme ráno na finančák domluvit se co a jak, v pondělí bych měla nastoupit do práce, tak už nebudu moct jezdit, kdy a kam se mi bude líbit
Radko , mám učebnici účetnictví z Institutu Svazu účetních, určitě je tam seznam, které účty patří do kterého řádku výsledovky, u rozvahy nevím, to už si nepamatuju. Učebnici mám u jedné známé, doufám, že mi jí do konce týdne dá, tak bych Ti to kdyžtak přepsala. Ale bude to jen rozvaha a výsledovka ve zkráceném rozsahu.
Možná to je i v zákonu o účetnictví, ale přiznám se, že mi toulá někde po obýváku, nemám ho zrovna po ruce, abych se do něj podívala