Účetnictví a daně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
147
14.9.09 14:19

Zdravím po delší době. V první řadě blahopřeji Evě ke chlapečkovi - kluk jak buk.

Potápka, Alunka: jukněte na ISU
http://www.isu-praha.cz/…etni-profese
Jsou tam změny, Nyní je certifikace jen dvoustupňová. Já osobně mám Certifikát MODUL A, na B jsem se chystala, ale mezi tím jsem získala práci (certifikát dosti přispěl, přihlíželi k tomu), tak jsem nakonec na zkoušky nejela. Jestli máte do toho chuť, nemyslím, že je to zbytečné - z vlastní zkušenosti. Je potřeba taky samozřejmě praxe, ale té vy máte víc než já.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10054
14.9.09 14:56

Dandelko - tak to jsi první, kdo říká, že mu to k něčemu bylo. A jdu na to juknout, jsem vůbec netušila, že byli nějaké změny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
14.9.09 18:15

No manžel právě žádá o znání několika zkoušek ze školy - z VOŠ i z VŠ a zítra má poslední den na podání, a žádá právě i o uznání praxe. A nemůže se nějak „domluvit“ s jedním bývalým zaměstnavatelem, aby mu to potvrdil… Takže je to u nás docela na nervy

Mě to teda taky přijde zbytečné. Já vím, že u nás v práci se k ničemu takovému nepřihlíží, natož pak aby zaměstnavatel stál o tak „kvalifikované“ zaměstnance. Mají nejraději ty se SŠ nebo s VOŠ, aby si je mohli „vychovat“ k obrazu svému, jako samostatné účetní. Takže asi tak.
Já budu muset zapracovat na tom,abych v práci co nejdříve se zajela do starých kolejí - co se týče objemu práce, a pak dostanu přidáno, už to mám právě slíbené. Tak jsem na to zvědavá, zda budu myslet celý den na malýho co dělá v jeslích nebo se budu soustředit na práci. Ale asi spíš to druhý…
Ne že by mě to nezajímalo, ale budu vědět, že je o něj postaráno, a že je mu tam fajn (doufám v to, že to u nás proběhne v pohodě, když jsme tam byli na čumendu, tak pomalu řval že nechce domů)

Dneska večer bych chtěla dotáhnout to DPH - jako "naštudovat " ty změny od 1.1.2009, ale nevím zda nebudu mrtvá, jako včera…
Tak účtu zdar !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JaSe
14.9.09 22:14

Ahoj,
s mírami Jiříčka od Evalu jsem se nepřeklepla, opsáno z SMS a kontrolováno 2× (jsem pečlivá nejen jako účetní :D :D :D :D :D )

Alunko, nastoupím do rozpočtové organizace, za měsíc. Bude to něco jiného, než na co jsem zvyklá, zatím nebudu účtovat, ale budu tam jako metodik a garant, že od ledna začnou účtovat po novu (podvojné účetnictví přiblížené podnikatelskému). Tak jsem na to zvědavá.

Dělám si certifikaci účetních, už mám hotové 3 zkoušky (statistiku, ekonomii a účetnictví, teď v prosinci chci jít na daně). Můj nový zaměstnavatel je nadšený mým vzděláváním se, všeobecně se ale o tomto certifikátu mezi zaměstnavateli a klienty moc neví.
Učím se sama, odmítám platit nekřesťanské částky za školení.Zatím zvládám sama a hodlám tak zvládnout celý 1. stupeň.
Na zkoušky se učím několik měsíců, obvykle tak 3, jen na účetnictví jsem si nechala měsíc a pak jsem měla honičku. Ale udělala jsem to a nebyla jsem těsně za hranicí složení. Ale já jsem už 4 roky doma, takže mozek je velmi líný, člověku, který na tak dlouho nevypadnul z praxe a nemusel se 4 roky soustředit na jen na přebalování, krmení, venčení dětí a jiné radovánky, to nebude trvat tak dlouho. Ale nechat to na poslední chvíli se taky nevyplatí, zkoušky třeba vypadají jako lehké (mě tedy tak nepřipadají), ale ve skutečnosti jsou podle mě dost náročné a pokud to nemám namakaný (myslím příklady), tak to prostě nestihnu vůbec za tři hodiny spočítat.
Když Tě bude něco zajímat, tak klidně napiš, třeba i na SZ, budu se snažit rychle odpovědět. Mám toho teď nějak nad hlavu.Zaměstnala bych kopu služebných doma a pár zahradníků, nestíhám dělat doma účto, nestíhám nic.
 Jana

• Citovat
  • Upravit
147
15.9.09 07:55

Samozřejmě, že praxe je cennější, ale já měla možnost si udělat certifikát ve škole, tak jsem toho využila. Když jsem se o tom bavila s naším auditorem, radil mi, abych šla dál. Raději bych ale získala širší praxi, ale v jedné firmě je to nemožné. Je to tu pořád dokola, musela bych do účetní firmy, ale ke změně nemám odvahu. Tady mám dobrý plat a klid, účetní firmy platí bídně - za množství práce.
Sama bych taky považovala certifikát za ne tak důležitý. Něco jiného je to u daňařů, tam bych tomu váhu přikládala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
15.9.09 11:25
dandenka píše:
Samozřejmě, že praxe je cennější, ale já měla možnost si udělat certifikát ve škole, tak jsem toho využila. Když jsem se o tom bavila s naším auditorem, radil mi, abych šla dál. Raději bych ale získala širší praxi, ale v jedné firmě je to nemožné. Je to tu pořád dokola, musela bych do účetní firmy, ale ke změně nemám odvahu. Tady mám dobrý plat a klid, účetní firmy platí bídně - za množství práce.

JJ zcela s tebou souhlasím. Já jsem s manželem studovala tady v ČR při VOŠ v ČB irský bakalářský program a abychom mohli užívat titul BC. tak jsme si to museli nechat nostrifikovat. Já si naivně mysella,že když budu mít vyšší vzdělání, že mě to trošku pomůže i v penězích ale jak píšeš ty, dělám v účetní firmě - je to hodně různorodá práce, každý vyžaduje něco jiného, a hlavně jinak se staví ke vztahu účetní - klient.
Peníze nic moc, ale nastupovala jsem tam hned po škole, takže v té době to bylo fakt k nezaplacení, naučili mě toho tolik, že jsem si říkala, vědět to tak jsem šla do práce rovnou po střední škole.
Ale tu práci mám ráda, až nás budou doma talčit „peníze“ (jako že jich bude fakt mále, tak pak teprve budu uvažovat o změně zaměstnavatele).

JaSe tak já jsem v práci účtovala jednu neziskovku - divadlo. A byl to docela záhul, protože paní „ředitelka“ byla na mateřské, a hrozně dlouho jí něco trvalo a když pak chtěla podklady pro vyúčtování grantů pro město, tak jsem tam byla i do 10 do večera a druhý den si mi ještě postěžovala, že jsem tam už v půl 11 nebyla !!! (no nerada bych tenkrát nocovala někde na nádraží, chtěla jsem stihnout předposlední vlak domů)

Metodiku jako takovou jsem zpracovávala, když jsem dělala skautům účto, ale ty se podle té „metodiky“ nikdy neřídili, takže to bylo dost na prd…
Ale přeju hodně štěstí v práci.

Add ta certifikace - manžel by si rád taky zaplatil nějaký kurzy od ISU ale mě to přijde zbytečné. Jenže on se sám od sebe nedokope aby se na něco učil. MOžná kdyby ho ty peníze „donutily“ tak pak možná. On chtěl dodělat ještě VŠ titul, tak si dal letos přihlášku na VŠ do Brna, ale uteklo mu to o pár bodíků, a to mi přišlo, že se na to neučil skoro vůbec. No uvidíme jak to bude.
Včera to odeslal - zda mu něco uznají tak to teprve uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10054
15.9.09 11:49

Dandelko - no mít tu možnost dělat CU ve škole, tak jí mám taky.

Jinak praxe je prostě praxe. I když já poslední dobou hrozně zakrňuju, s prckem není na nic čas. Takže jsem si nechala jen ty nejlepší klienty, co mají účto v pohodě a tím pádem se ani neučím nic jiného - což je škoda.
Ale zase na druhou stranu - vůbec mi to teď nemyslí, zrovna včera jsem louskala slevy na sociálním a hlava mi to pořád nebrala :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11824
15.9.09 22:08

Evi , moc gratuluji k narození Jiříčka!!! :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11824
15.9.09 22:14

Certifikace účetních - já se musím přiznat, začala jsem s ní, ale pak jsem to vzdala. :oops: Tedy začala… zaměstnavatel mi to platil, tak jsem do toho šla, nechala jsem si uznat zkoušky z VŠ, jenže jsem nakonec ani nebyla schopná dodat popis praxe a nechat si ji potvrdit. :oops: :roll: Natož pak dělat další zkoušky. Je to škoda, mohla jsem mít aspoň ten první stupeň v době, kdy byly tři.
Teď už se na to necítím vůbec.

Ze zkušenosti mojí a mých známých ta certifikace nijak významně nepomohla, i když to může být náhoda, záleží na tom, kdo dělá v práci pohovory a tak. Minimálně teď by to byla dobrá zbraň proti hromadnému úprku mozkových buněk, který u mě na MD probíhá. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JaSe
15.9.09 22:32

Titty,
máš pravdu, na zrychlení činnosti mozkových buněk je certifikace dobrá, ale poněkud drahá :D .

Alunko,
jestli má manžel zbytečné desetitisíce, tak jeďte někam daleko na dovolenou :D . Já se učím sama právě proto, že nemám zbytečné desetitisíce a hlavně, nehodlám to někomu jen tak dát, i kdybych ty peníze měla.
Ale učení mě bolí, hrozně. Většinou mi to jde jako psovi pastva. Teď dávám přednost zkouškám, kde je potřeba počítat, tak trénuju výpočty (naštěstí se zadání příliš neliší, takže když propočítám dost různých příkladů, tak tam je vždycky něco, co jsem už počítala). Horší bude třeba právo, šrotit se tyhle věci mě fakt nebaví.

• Citovat
  • Upravit
147
16.9.09 08:12

Právě to, že zakrňuji mi trápí. Ale teď v době, kdy se spíš propouští než přijímá by byla hloupost jít do změny. Kolikrát se přistihnu, jak si říkám, že by bylo lepší, kdyby firma skončila a já si musela najít něco jiného. Měla bych si spíš vážit teplého místečka…
Pár nabídek jsem měla, ale tím, jak jsem zaběhlá na účto tady, mám obavy jít do účta jiné firmy. Přebrala jsem to tady v bordelu a stálo mi hodně sil přizpůsobit vše k „obrazu svému“. Jsem ale akční člověk, možná by mi změna prospěla. Takhle mi hlodají výčitky, že ztrácím širší přehled.
Potřebovala bych dělat nějaké živnostníky, ale chybí mi v tom právě ta praxe. Je to bezvýchodné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10054
16.9.09 08:41

Dandelko - jestli máš dobrý program, tak se těch živnostníků neboj. Pokud si do začátku vezmeš někoho, kdo tam nemá spoustu vyjímek a tak, bude to v pohodě.

O tom zakrňování mi ani nemluvte :roll:

Jo holky, nejste tu někdo odborník na OSSZ a mateřskou? Já už se asi zblázním, mateřská se mi kvapem blíží a já nejsem schopná vydolovat z těch úřednic vůbec žádné pořádné info. :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
16.9.09 09:07

Potřebovala bych nějakou zkušenou účtařku, která by mi „podržela v kranflecích“. Kdyby někdo na západ od Prahy byl ochotný nebo potřeboval pomoct s účtem, přicupitám.
Né, zahloubám se do lejster a budu se vzdělávat :idea: . Dělám jen právnické osoby, musím šprtat fyzické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10054
16.9.09 10:23

Dandelko - sice jsem daleko, ale s fyzickejma klidně pomůžu. Na ty jsem docela odborník. Zase teda vůbec neumím právnický.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
16.9.09 10:36
Potápka píše:
Dandelko - sice jsem daleko, ale s fyzickejma klidně pomůžu. Na ty jsem docela odborník. Zase teda vůbec neumím právnický.

Díky moc, jakmile se do toho pustím, písnu. Právnický a podvojko mám zmáklý… Strašák je pro mě evidence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat