Účetnictví a daně
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Potápko, nebudu nic moc psát, na tohle se moc napsat nedá. Snad jen že nám teď s Jiříčkem chyběly možná minuty a dopadli jsme stejně, nechtěla jsem to tu rozebírat s ohledem na tebe… Kdybys chtěla, ozvi se přes SZ, ale chápu, že nemáš asi náladu …
Zdravím a přeju pokud možno brzké zahojení té rány.
Eva
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Evalu - v pohodě, nějak mi nedělá problém se o tom bavit. I když ono vlastně ani není o čem, protože my pořád čekáme na výsledky a pořád nevíme.
A si piš, že mě to zajímá, však byl Jiříček takovej obřík ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Potápko, to jsem ráda že to takhle neseš, i když samozřemě do tebe nevidím a ona psychika ještě třeba nadělá potíže časem, známe to… jen že na vnější dojem působíš opravdu statečně.
U nás to bylo tak, že jsem se ve 40+5 vzbudila den po naprosto perfektním monitoru zničeho nic s takovými nedobrými pocity, pobolívání břicha, ale ne kontrakce, spíš takové „namožené svaly“ a celkem mi bylo nedobře, tak jako při viróze, ale trochu jinak. Čekala jsem, co bude, ale v poledne se mi už dělalo mdlo, tak jsem zavolala manželovi, že bysme radši jeli malého zkontrolovat - tak pro jistotu, spíš jsem čekala, že mně jako terciparu pošlou do háje, co blázním kvůli bolení hlavy. Asi ve dvě jsme se dokodrcali k Apolináři a do deseti minut jsem pak ležela na sále, malý měl tachykardii a puls 220, když ho vytáhli, tak Apgar skóre na 3 - takže prakticky v bezvědomí. Skoro zázračně to vypadá, že bude opravdu v pořádku, i když něco může vylézt ještě časem… Já téměř nevěřící pes jsem opravdu záviděla těm, co nemají problém se svým Pánem Bohem a mají v takových situacích komu děkovat, kde nechat sloužit nějaký ten rituál. Na příčinu se také nepřišlo - žádná omotaná šňůra, žádný zánět…
Tak se drž a dej o sobě občas vědět, opravdu ráda tě tady v diskusi vidím.
Eva
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Evalu, máš SZ.
A přeju všem krásné vánoce, hodně zdraví a štěstí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky,
idem k vám so srdcom na dlani ![]()
Som účtovníčka z núdze (malé deti doma, práca, do ktorej sa nemám šqncu vrátiť…), tak sme nejak usúdili, že by bolo najlepšie robiť účtovníctvo z pohodlia domova. Mám účetní program (Money S3), odoberám časopis, sledujem účetní kavárnu… i tak by som ale potrebovala niekoho, komu by som mohla položiť totálne primitívne otázky a dostať vysvetlenie (ale nie také, že to by mala účetní vedieť, prípadne také, že sa mám obrátiť na odbrníka…
).
Momentálne účtujem jedno pidimalinkaté sro-čko (vlastné, takže minimum faktúr, žiaden obchodný majetok), a manžela živnostníka (evidencia nákladov). Obidvoje vlastne robím prvý rok. Nie som totálne harakiri, takže si to samozrejme nechám skontrolovať od účetní poradnkyně, skor mi ide fakt o rady typu ako uchovávať doklady a tak ![]()
Tak čo? Vezmete ma medzi seba?
- Citovat
- Upravit
Ahoj Gabiko,
my tady rádi vidíme každého, tak vítej. Akorát je tu teď o Vánocích trochu mrtvo, ale v lednu určitě nastane frmol. Pracuješ v ČR (narážím na tvoji slovenštinu)? Když budeš mít náladu, písni něco o sobě, a jinak se směle ptej, kdybys něco potřebovala.
Hezké Vánoce.
Eva
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj ahoj zdravím mohu se přidat???
Já účto studovala na střední v hlavě mi nezbylo nic na mateřské si přivydělávám tchán má účetní firmu, ale nějak jsem mimo. Účtuji hotel takže přijaté faktury,vydané,pokladnu výdeje příjmy,sklady, banku.A někdy mám pocit,že tomu absolutně nerozumím. Chtěla jsem si udělat kurz ale tchán mi to rozmluvil ani bych neměla s malou na to čas někam chodit. Tchán s tchýni mi to vysvětlují za chodu něco jsem pochopila jinak mě to moc baví.
Zrovna dodělávám pokladnu a do 26 to musím předat říjen listopad.
Katty
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, jasně že jo - vítejte ![]()
Katty - já si teda myslím, že kurs se fajn. Já byla na kursu účta až když jsem cca 2 roky účtovala a i tak mi to dalo hrozně moc. Ale samozřejmě záleží na úrovni toho kursu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Potápko jo jo určo máš pravdu záleží na kurzu no s Teri jsem to nestihla a teď to už také nestihnu až přibyde druhé dítko bude to náročné. Už tak u teri vyčlenit čas přes den nespí takže účtuji večer jak manža dorazí a po nocích. Ale každá kačka dobrá a hlavně možná vidina toho až mi skončí mateřská budu mít práci z domova.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kačko - pracuju stejně, dělám jen po nocích. Přes den jen to nejnutnější, když něco hoří. Jinak na to potřebuju klid.
A máš pravdu, že s prckem se blbě vzdělává
Já jedu v lednu na školení - po 2 letech první ![]()
Koukám na metřík a gratuluju k těhu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj všetkým,
ešte dodatočne prajem krásne sviatky a v novom roku len tie príjemné starosti ![]()
Žijem v ČR, mám tu normálne české sro-čko. Potrebujem ešte do konca roka dokončiť cestovné náhrady, len teraz sme na návšteve u našich, tak keď prídem po sviatkoch domov, tak sa do toho pustím. (mmch, musí sa to robiť za každú cestu zvlášť, alebo to možem zaúčtovať zvlášť a vyplatiť napr. raz za mesiac?)
S tým školkením to máte pravdu, ja mám síce Bc. ekonomického smeru, ale účto som nikdy nerobila, to som si spravila rekvalifikačný kurz, keď som mala dve deti. Našťastie máme fungujúcu babi, ktorá mi kurz umožnila, inak by som to nemala šancu zvládnuť. Teraz sú už chlapci starší a chodia do školky, tak cez deň, keď mám len miminko, tak mám na to trochu čas, inak si to neviem predstaviť.
- Citovat
- Upravit
Ahoj Gábiko ![]()
tak to máš super, že máš fungující babičky. Bohužel my jsme odkázání sami na sebe tchánovci 65km a naši 420km a manža od ráno do večera v práci takže kurz opravdu nepřišel v úvahu a dělá i soboty. Ale uvidím až se malý narodí tak časem ten kurz nějak zvládnu koukala jsem i na nějaké o víkendech. Uvidíme uvidíme zatím budu makat a učit se od tchána, jenže on kromě firmy účetní má ještě jednu práci tak je kapku BUSY
protože on jinak znalosit a vědomosti má nad zlato kdyb mě měl čas vzdělávat v účtu on tož to bych se naučila hodně.
A já mám účto hotové zítra ho předám hurá a fásnu další doklady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
tak mám otázku
Kupovala som do firmy kancelársky papier, ale manžel to nedal naúčtovať v pokladni v Tescu zvlášť, ale je to tam spolu s našimi potravinami
Čo teraz s tým? Možem ten bloček použiť do účtovníctva, pritom si samozrejme budem nárokovať len na ten papier? No, a samozrejme nie je pri ňom rozpísané DPH-čko, ani napísaná sadzba… my sme ale plátci…
- Citovat
- Upravit
Vítej. Doklad použít můžeš, ale jen položky, které se týkají firmy. DPH by tam mělo být vyznačeno jako sazba a sama dopočítej.
Vítám i Katty. Máš obrovskou výhodu v tchánovi, máš za kým jít na radu. Já dělám účto čtyři roky a pořád mám pocit, že nic neumím. Teď ke všemu čekám každým dnem výpověď, firma je v krachu. Budu muset něco hledat. Nejraději bych dělala z domova, ale nemám vlastní klientelu. Budu s tím muset něco udělat.
Čím více nás tu je, tím lépe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit