Účetnictví a daně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101626
24.1.20 13:02

@Lucie008 Pokud jsi zamestnana, tak potrebujes papir od zamestnavatele o tom, ze neuplatnujes deti, od up nepotrebujes nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3533
24.1.20 14:14

@j.a.n.i1 O dětech vím, ale i tak děkuji. To potvrzení je tento paragraf? § 38l (1) Nárok na nezdanitelnou část základu daně prokazuje poplatník plátci daně

1. potvrzením příjemce bezúplatného plnění nebo jeho zákonného zástupce anebo pořadatele veřejné sbírky o výši a účelu bezúplatného plnění,
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101626
24.1.20 14:33

@Lucie008 Kdyz zadne potvrzení nepotrebujes, tak neni podle zadneho paragrafu. Nebo ty si snad dostals neco z verejne sbirky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3533
24.1.20 15:13

@j.a.n.i1 Ne to ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
30.1.20 00:28

Holky, prosím, poraďte - jde mi o dodavatelské faktury českého dodavatele, plátce DPH, které jsou vystaveny v cizí měně. Já jsem odběratel, plátce DPH.

Dodavatel má nastavený nějaký kurz, na faktuře dle zákona uvádí propočet DPH v Kč. Já jako odběratel mám nějaký svůj kurz, který se ovšem s dodavatelem nesejde. Tzn., jak to chápu já, do DPH mi jde částka dle propočtu od dodavatele. Chápu to správně? Príklad:
Dodavatelská faktura: Základ 1000 EUR, daň 210 EUR, kurz dodavatele 25,00 Kč za EUR, tzn, 5250,00 Kč. Já přijímám fakturu ve svém kurzu 26,00, tzn. částka DPH mě vychází na 5460,00 Kč (a celá faktura 31460,– Kč). Takže do DPH a KH mi jde částka 5250,00 Kč, a zbytek 26210,00 Kč mám účtovat jako základ? I když to pak procentuelně vychází, jakoby DPH bylo 16,69%? Prostě musím nárokovat jakoby méně, aby se ta částka potkala s čátkou dodavetele?

Je to takto správně? Pokud ano, prosím, který paragraf v zákoně o DPH to takto říká? (Případně, říká nějaký paragraf něco jiného?)

Moc děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
30.1.20 05:49

Účto nebo daňová evidence? DPH a daň z příjmů si každá jede vlastním životem. Do DPH musí jít to, co je na faktuře. Máte směrnici na kurzy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
30.1.20 12:24
@Hanula1212 píše: Účto nebo daňová evidence? DPH a daň z příjmů si každá jede vlastním životem. Do DPH musí jít to, co je na faktuře. Máte směrnici na kurzy?

Ahoj, účto.
Směrnici máme, kurzy měníme jednou měsíčně.
Takže do DP jde podle nášho kurzu, do DPH podle toho, co je na faktuře. Nějak si neumím představit, jak to vyřešit v účetnictví…
Zaúčtuji fakturu, mám 5460,00 na 343, ale do DPH jde 5250,00. Kam s rozdílem?

Děkuji moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
30.1.20 12:52

@J_Doe ahoj. Nevím, co máš za program, já dělám v Pohodě vše podle jejich návodu. Samozřejmě upravuju podle nás. Kukni na odkaz, třeba pomůže:
 https://www.stormware.cz/…ramu-POHODA/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
30.1.20 13:53

@Hanula1212 Děkuji, kouknu na to. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.10.21 11:51

Podnikání v oboru účetnictví

Zdravím, kvůli špatné situaci ve firmě, kde pracuji jako účetní, jsem se rozhodla založit vlastní s. r.o. s živností na účetnictví (do budoucna hodlám složit i zkoušky daňového poradce) a mám dotaz ohledně „rozjetí“ nového podnikání. Měla jsem v plánu do budoucna se tímto živit, ale skrz situaci se vše hrozně urychlilo. Můj dotaz je pro ty, co začaly také podnikat v tomto oboru, kde je asi nejlepší najít nějaké klienty? Zaměřuji se na s. r.o. a jiné obchodní korporace. Jsem trochu bezradná, kde teď začít. Ve svém portfoliu jsem měla několik českých i slovenských obchodních firem, aktuálně mám 3 české.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
5.10.21 13:51

@bellemorte asi tě nepotěším, ale tady nejvíc funguje takové to doporučení od známých. Já získávám nové klienty opravdu jen tak, že známý řekne známému. Ale není to tak, že bys hned teď získala 10 firem. Vše pomalu a postupně. Co vím z různých účetních diskuzí, tak inzeráty moc nefungují. A teď před koncem roku to na přebírání účta moc nebude. I když pokud máš třeba 3 s. r.o. s větším objemem práce tak tě to může uživit lépe než 100 malých živnostníků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11809
5.10.21 15:51

@bellemorte chtěla jsem ti dát odkaz na inzertní skupinu na FB, ale koukám, že jsi tam už dnes psala. :palec: Z toho by něco mohlo být.

Já to mám stejně, jako @Hanula1212 - na doporučení a postupně. Ale i tomu se dá pomoct, dát si info na svůj FB, že nabíráš klienty, rozhlásit to po svých kamarádech a známých.

Takto jsem přišla ke svému největšímu klientovi, přes maminku synova spolužáka. Ona věděla, že zrovna někoho shánějí a já se jí zmínila, že bych potřebovala víc klientů. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.10.21 09:17
@Titty píše:
@bellemorte chtěla jsem ti dát odkaz na inzertní skupinu na FB, ale koukám, že jsi tam už dnes psala. :palec: Z toho by něco mohlo být.

Já to mám stejně, jako @Hanula1212 - na doporučení a postupně. Ale i tomu se dá pomoct, dát si info na svůj FB, že nabíráš klienty, rozhlásit to po svých kamarádech a známých.

Takto jsem přišla ke svému největšímu klientovi, přes maminku synova spolužáka. Ona věděla, že zrovna někoho shánějí a já se jí zmínila, že bych potřebovala víc klientů. 8)

Já jsem si přesně myslela, že to takhle bude :D dívala jsem se na různé epoptavky a poptavky-cz ale ta registrace stojí 8000,– bez DPH a vlastně vůbec nevím, jestli to pro mne bude relevantní… prostě vyzkouším sílu přátel a sociálních sítí :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.11.21 14:19

Účetní program

Ahoj, za pár měsíců jdu mateřskou a ráda bych při mateřské začala účtovat malé vlastní klienty. Jaký účetní program byste doporučili do začátku? Nějaké zkušenosti Money S3 ****

edit adminom - odkaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
2.7.24 12:46

Příjmy manželky za kalendářní rok

Ahoj, měl bych prosbu o radu. Nemohu nikde vygooglit, zda se maximální příjmy manželky, které může za rok mít abych si ji mohl odečíst z daní počítají v hrubém nebo v čistém. Předem díky, jestli někdo víte odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat