Účetnictví a daně
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@pidalina jé, prosím, nemáš někde, který zákon a kde říká, že se to takhle jednatelů týká?
A ještě doplňující dotaz, pokud by v roce 2014 měl za výkon funkce (na příkazní smouvu dle NOZ) odměnu 0,–Kč, ale měl podepsané DPČ na stejnou odměnu jako zaměstnanec (2490,–), byla by situace jiná? Tedy zaměstnavatel by mu nehradil ZP ani SP, ale ZP by si plně hradil sám jako OBZP?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já teď řeším, jakou smlouvu má jednatel v s. r.o. uzavřít.
On má ještě OSVČ a je zaměstnaný.
Je to i v tomto případě nutné?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Renatt osobně si myslím, že smlouva pro výkon funkce nemusí být uzavřena jenom v případě, kdy je výkon funkce bezplatný. Jakmile se za to bude platit, musí být uzavřena písemně smlouva, dle ZOK, par 59 a další, po novém je to dle NOZ příkazní smlouva. Samozřejmě, může uzavřít i smlouvu, a v ní uvést, že je výkon fce bezplatný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky prosím vás, které pracujete jako účetní - byla by některá tak moc hodná a poskytla mi radu, jaké máte ve firmě (střední firma) směrnice? Případně jejich vzor? Něco jsem pohledala na netu, ale nerada bych na něco zapomněla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanula1212 Moc ráda bych pomohla, ale účtuji spolek, vznik před rokem a půl, a vlastně řeším to samé, taky jsem to už hledala na netu… Akorát jsem teď tak zavalená potvrzeními o darech, že na to nemám čas…
Pak mám ještě sro o jedném člověku, a tak taky nic není… ach jo, mám co dohánět…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@J_Doe neplatily by se zadne odvody, zp by si musel platit sam
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanula1212 doporucuju nejakou publikaci o smernicich, dobra vydavatelstvi jsou verlag dashofer a meritum, casto tam maji vzor, ktereho se muzes zhruba drzet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pidalina píše:
@Renatt jen pozor na soubeh funkci
Tak co je nejjednodušší udělat?
On si chce i sem tam psát cestovné na své soukromé auto, tak aby to mohl vůbec dělat:-(
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Renatt pokud je to ve smlouve zahrnuto a schvaleno VH, pak lze
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pidalina Děkuji moc! ![]()
A ještě prosím, jestli by někde nebyl odkaz v zákoně na to ZP u jednatele s odměnou nižší jako rozhodná částka, byla bych MOC vděčná! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pidalina píše:
@Hanula1212 doporucuju nejakou publikaci o smernicich, dobra vydavatelstvi jsou verlag dashofer a meritum, casto tam maji vzor, ktereho se muzes zhruba drzet.
Díky moc. Já se dívala na publikaci od Anagu. Spíš bych chtěla prakticky. Účtuji firmu, která vznikla ve 2013 a nemá vůbec nic. Takže bude na mě, abych to dala do pořádku. Nemám s tímto vůbec žádné zkušenosti. Co se týká účetnictví, tak to snad nějak dám do kupy. Ale zbytek je pro mě španělská vesnice. No asi si tu knížku stejně koupím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit