Účetnictví a daně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6021
4.2.15 11:33

@Renatt Jj, mně taky nabízí xml, ale i jiné formáty, tak jsem si nebyla jistá… Mmch, posílaní z DS s dodejkou, to neznám, to se platí? Jaký je rozdíl v tom s dodejkou a bez? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
4.2.15 13:34

Ahoj, děláte někdo v SW ABRA Flexi Bee?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14662
4.2.15 13:52
@J_Doe píše:
@Renatt Jj, mně taky nabízí xml, ale i jiné formáty, tak jsem si nebyla jistá… Mmch, posílaní z DS s dodejkou, to neznám, to se platí? Jaký je rozdíl v tom s dodejkou a bez? Díky

V odeslané poště máš dodejku, když odešleš zprávu, ne?
Jen to si tisknu k přiznání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14662
4.2.15 13:52
@marketa1 píše:
Dobrý večer,
je tu někdo, nebo neznáte někoho, kdo by mi mohl poradit osobně v účetnictví hlavně na vedlejší OSVČ? Mám toho málo, jsem malý živnostník. :-)
Jde mi hlavně o vyplňění daňového přiznání a rady k vedení účetnictví. Samozřejmě za poplatek, nechci ale firmu, která si účtuje majlant.
Děkuji Markéta

Určitě najdeš u Vás ve městě účetní, která ti to udělá i za menší poplatek.
Tak po internetu vyplňovat daňové přiznání a radit po mailech, to je na dlouho:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11809
5.2.15 11:08

@Renatt díky! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
16.2.15 20:10

Tak jdu k vám zase pro radu. Asi se ptám jako trotl, ale účetní dělám jen pár let, a ještě jsem se s tím v praxi nesetkala:
Převzala jsem účto malému sro, dostala jsem koncové stavy účtů roku 2013, a rok 2014 jsem dodělávala. Ale, koncové stavy roku 2013 účtů 315 a 325 vykazovali zůstatek, který jsem za celý rok 2014 neměla s čím spárovat. Tak jsem se obrátila na bývalou účetní, co to je. No, a odpověď od ní je, že k tomu nemá podklady (možná to taky „podědila“ od předchozí účetní). Co s tím mám teď dělat?

A druhý dotaz: koncový stav k 31.12.2013 účtu 221 není stejný, jako počáteční stav 2014 podle výpisu z banky. To jsem taky ještě nezažila… K tomu mi bývalá účetní napsala akorát, že mám udělat opravu minulých let. To se mi ale moc nezdá… Poradíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14662
16.2.15 22:56
@J_Doe píše:
Tak jdu k vám zase pro radu. Asi se ptám jako trotl, ale účetní dělám jen pár let, a ještě jsem se s tím v praxi nesetkala:
Převzala jsem účto malému sro, dostala jsem koncové stavy účtů roku 2013, a rok 2014 jsem dodělávala. Ale, koncové stavy roku 2013 účtů 315 a 325 vykazovali zůstatek, který jsem za celý rok 2014 neměla s čím spárovat. Tak jsem se obrátila na bývalou účetní, co to je. No, a odpověď od ní je, že k tomu nemá podklady (možná to taky „podědila“ od předchozí účetní). Co s tím mám teď dělat?A druhý dotaz: koncový stav k 31.12.2013 účtu 221 není stejný, jako počáteční stav 2014 podle výpisu z banky. To jsem taky ještě nezažila… K tomu mi bývalá účetní napsala akorát, že mám udělat opravu minulých let. To se mi ale moc nezdá… Poradíte?

Jsou to velké částky? Jednou jsem taky toto řešila a táhly se ty zůstatky na účtu snad 4 roky a pak se to to dodanilo.
Tak mi to poradila daňová poradkyně.
O kolik ti nesedí ten zůstatek v bance?
Nemůžeš se nějak spojit na tu předminulou účetní?
Takovou firmu přebrat, to je radost, když se tam pořád střídají účetní:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
17.2.15 07:34

Nejsou to velké částky, do 4tis. Ten rozdíl v bance je cca 1tis. S predminulou účetní se mi spojit urcite nepodaří. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14662
17.2.15 09:18
@J_Doe píše:
Nejsou to velké částky, do 4tis. Ten rozdíl v bance je cca 1tis. S predminulou účetní se mi spojit urcite nepodaří. :(

Jak jsem psala, tenkrát nám doporučili nechat to ležet na účtech, třeba se něco ještě objeví, co tam budeš moct odúčtovat.
Udělej si tam třeba jinou analytiku 325900 - nevyjasněné platby minulých let, aby se to nepletlo do tvého účtování 325 a 315 a převeď tam ty částky.

A minulý rok účetnictví nemáš? Že by sis aspoň tu banku prošla? Je tam moc pohybů?
Pokud to nejde, tak bych teda proúčtovala taky do nějakých výnosů, co už s tím:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
17.2.15 10:04

@J_Doe na té bance může být chyba v proúčtování výpisu - třeba KB dává výpis k 23.12 - což může být Tvůj případ - stav v účetnictví je k tomuto datu a předchozí účetní už nedala do r. 2013 pohyby od 24.-31.12 - třeba neměla výpis. A Ty jsi začala účtovat od 1.1.2014 - máš 7 dní na rozdíl. Zbytek nech na účtech a udělej jaka radí @Renatt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
17.2.15 11:34

Díky moc za rady.

Bankovní výpisy projdu ještě jednou, počáteční stavy k 1.1.2013 seděly, ke konci roku tam už byl rozdíl, tak zkusím dopátrat, co to bylo.. Hlava mi to nebere, protože mám vytisknutou knihu bank. výpisů 2013, tak jí všechno sedí podle výpisu z banky, ale koncový stav účtu 221 k 2013 už nesedí… A když tak to asi zaúčtuji jak radí @Renatt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14662
17.2.15 12:39
@J_Doe píše:
Díky moc za rady.Bankovní výpisy projdu ještě jednou, počáteční stavy k 1.1.2013 seděly, ke konci roku tam už byl rozdíl, tak zkusím dopátrat, co to bylo.. Hlava mi to nebere, protože mám vytisknutou knihu bank. výpisů 2013, tak jí všechno sedí podle výpisu z banky, ale koncový stav účtu 221 k 2013 už nesedí… A když tak to asi zaúčtuji jak radí @Renatt

A nemá tam víc bankovních účtu?
Třeba ještě jiný účet s jinou analytikou? Někdy se stane, že se uklepne místo 22100 na 221100 atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
17.2.15 12:45

@Renatt má ještě jiné, ale ty sedí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
17.2.15 15:54
@Nirrti píše:
@J_Doe na té bance může být chyba v proúčtování výpisu - třeba KB dává výpis k 23.12 - což může být Tvůj případ - stav v účetnictví je k tomuto datu a předchozí účetní už nedala do r. 2013 pohyby od 24.-31.12 - třeba neměla výpis. A Ty jsi začala účtovat od 1.1.2014 - máš 7 dní na rozdíl. Zbytek nech na účtech a udělej jaka radí @Renatt

Ta komerčka mě s tímto taky štve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14662
17.2.15 22:05
@J_Doe píše:
@Renatt má ještě jiné, ale ty sedí.

Kniha bankovních výpisů jí sedí ( jsi psala) na výpisy z banky. Má tam uvedeny i celkové kredity a debety za rok, které souhlasí s výpisy? Někdy se v tom stane chyba, když se třeba místo příjmu napíše výdej a v kontrolách se to lehce přehlédne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat