Účetnictví a daně
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Kobea píše:
@J_Doe Já mám taky zadáno, že je to neziskovka. Mají jinou účtovou osnovu, s tím jsem se trochu prala. Ale princip je v našem případě v podstatě stejný. Zatím naštěstí nemají žádné speciality. A ty běžné věci řeším stejně jako v s. r.o. Jedná se o běžné náklady a výnosy. Činnost mají jen tu jednu, nevýdělečnou. Tak to není tak těžké.
Jojo, já jsem jenom pochopila, že to děláš i podle ČÚS pro podnikatele.
Mmch, je ještě nutno vědět, co je hlavní a co vedlejší (hospodářská) činnost, jednak kvůli výkazům, jednak jsou tam pak rozdíly i ve zdanění.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@J_Doe Díky.
Spoléhám se na to, že mi to řeknou, kdyby bylo něco jinak. Ale paní, která mi připravuje podklady, se mnou stejně leccos konzultuje, tak se já pak zas ptám kámošky daňové poradkyně.
Teď má účto v práci auditorka, tak jsem zvědavá, co mi řekne
.
- Citovat
- Upravit
@Kobea Děkuji mockrát, já jsem v trochu nepříjemný situaci, že mám horu paragonů, faktur, různejch dohod atd., ale není nic ještě zpracovaný… stará paní účetní nám dala k prosinci vale… zrovna tady do toho koukám, založila jsem jednotku, nacvakla tam, že je to nevýdělečná org., počáteční prachy z pokladny a prachy na účtu k 1. 1. tam umím zadat, ale ještě bych tam měla zadat nějaké počáteční stavy, jak to udělám, to vezmu tu rozvahu k 31.12., co tu po ní zůstala.. a opíšu z toho ty částky třeba k 311 odběratelé a 321 dodavatelé někam-kam? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katka_hr Ahoj, tak nějak. Musím se večer podívat doma, jak se to tam zadává. Bez zadání počátečních stavů Ti nebude na konci roku vycházet rozvaha. Budeš tam mít nesmysly.
- Citovat
- Upravit
Mám otázku - fyzická osoba (jednatel právnické osoby) si kupní smlouvou na svou osobu pořídila osobní automobil. Automobil byl využíván smlouvou o výpůjčce k podnikatelské činnosti právnické osoby. Po cca měsíci fyzická osoba vložila automobil „do“ právnické osoby. Odpisy jsou uplatňovány rovnoměrně na dobu 5 let. Musí být uzavřena kupní smlouva mezi kupujícím „fyzickou osobou“ a právnickou osobou? Odpisy jsou uplaťňovány od začátku koupě. Jak se to dá vyřešit? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkusím to zde. Mám převést firmu z jednoho účetního programu do jiného (Pohoda). Potřebovala bych poradit, na co si vše dát pozor. Jak zavést počáteční stavy a vše, co by vás třeba napadlo. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobry den funguje prosim jeste tato diskuze? Dekuji a pěkný vecer přeji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děvčata, poradila byste jste? Šéf si založil nové s. r.o. Zakládací smlouva je z 1.10.2016, na soudě firmu zapsali k 20.10.2016. Notářka mu řekla, že si má „něco“ napsat, aby fakturu za založení firmy mohl dát do daní. Co se k tomu píše? A k jakému datu by to mělo být, aby fakturu do firmy vložil? Firma není plátce dph. Snažila jsem se celý den dohledat odpověď na internetu, ale neúspěšně.
- Citovat
- Upravit
To se budete muset zeptat notářky, co tím myslela. Normálně všechny zřizovací náklady jsou daňově uznatelné. I ty, které jsou před vložením firmy do OR. Jen se to musí správně zaúčtovat. Ale to by účetní měla vědět.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky,
po několika letech jsem se dostala k účtování DPH, a hned mám dotaz (obě strany plátci DPH). Odběratel zaplatil zálohu na zboží, dodavatel vystavil zálohový daňový doklad (dúzp prosinec, platba záloha taky prosinec). Vstupuje tento ZDD do kontrolního hlášení? Do stejné skupiny, jako by se jednalo o fakturu? (Asi ano, ale pro jistotu se ptám…)
A taky (stejná dvojice) - mám tady doklad na depozit (není to daňový doklad), depozit uhrazen v listopadu. S tím se něco dělá? Nebo je to jenom bankovní převod? Nic dalšího k tomu jsem nedostala…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@J_Doe . Pakliže je to nad 10.000 vč. DPH tak řádek A4, jinak A5
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@J_Doe Depozitum není záloha a jde mimo DPH, teď je to jenom tok peněz. Až budete mít daňový doklad, pak budete řešit i DPH.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sojkka děkuji. Myslela jsem si to, ale nebyla jsem si jistá. S tím depozitem - úhrada v listopadu, ZDD měl být vystaven do 15 dni od úhrady, ze? To padá na prosinec, ale zatím mi nic nedal…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit