Účetnictví a daně
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@J_Doe no vzdyt to tam mas na zaklade toho uvedeneho paragrafu je povazovan za zamestnance a dale uz predpisy o ZP pro zamestnance. Dpc je dohoda MIMO pracovni pomer, tedy k ni se vztahuji jina ustanoveni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, jak se účtuje následující - dopravní nehoda s firemním autem (zaviněná cizím řidičem):
- oprava auta nebo nákup náhradních dílů
- přijaté plnění od pojišťovny viníka nehody
Já bych dala 1. normálně do nákladů, 2. jako mimořádné výnosy. Je to tak?
A pokud byl nákup náhradních dílů a oprava v roce 2014, ale plnění dostaneme až v roce 2015, tak v roce 2014 časové rozlišení na Příjmy příštích období?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
hledám dobrou duši :-)
Dobrý večer,
je tu někdo, nebo neznáte někoho, kdo by mi mohl poradit osobně v účetnictví hlavně na vedlejší OSVČ? Mám toho málo, jsem malý živnostník. ![]()
Jde mi hlavně o vyplňění daňového přiznání a rady k vedení účetnictví. Samozřejmě za poplatek, nechci ale firmu, která si účtuje majlant.
Děkuji Markéta
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
účetnictví pro 3 provozovny
Holky šikulky, prosím poraďte! Kamarádka má jednu živnost na kterou má 3 provozovny(hospody).Může si všechny výdaje a příjmy dávat do jedné tabulky, nebo musí vše vést na každou provozovnu zvlášť když se to pak stejně všechno při zpracování DP sečte dohromady? (jinak knihy tržeb vede v každé hospodě zvlášť). Děkuji MOOOC ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pro daň z příjmu může všechno dohromady, ale pro její přehled doporučuji každou zvlášť. i co se týká inventarizací apod. bude lepší, když to bude mít rozdělené. Evidenci nevede přece jen pro DP! Jak by např. zjistila, která hospoda prodělává?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanula1212 píše:
Pro daň z příjmu může všechno dohromady, ale pro její přehled doporučuji každou zvlášť. i co se týká inventarizací apod. bude lepší, když to bude mít rozdělené. Evidenci nevede přece jen pro DP! Jak by např. zjistila, která hospoda prodělává?
Hani, je mi jasné, že je to trapný dotaz
ale ona je hrozná bordelářka a většinu dokladů(faktur za pivo atd.)házela ne jednu hromadu a teď se bije do hlavy protože to nemůže dát dohormady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takových znám spoustu:-) Aspoň nějaké inventury ba měla mít rozdělené, ale zákon jí nic takového nepřikazuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanula1212 Ahoj Hani a ostatni, priznam se ze sa trochu ztracim v tom, jakym zpusobem se ma letos komunikovat s FU, jak mam posilat vyuctovani a priznani. Mi klienti maji datovou schranku, nemaji elektronicky podpis. Pokud posilat datovkou, v jakem formatu? Posilat i papirove?
Diky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud mají datovou schránku, pak určitě datovkou. Právnické osoby v každém případě. Ale je fakt, že já v tom mám taky krapánek zmatek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky, já práve taky… To bylo pozdvižení, že na ČSSZ od ledna jen přes datovky, a taky to nakonec neplatí… No nic, jdu zjišťovat, v jakém formátu to chtějí přes datovku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
http://www.financnisprava.cz/…ubjekty-5566
To je dobrý, ve stanoveném formátu, ale který to je? Kdesi jsem našla, že. xml, ale proč to rovnou nenapíšou, a nechají nás pátrat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Enika83 píše:
Holky šikulky, prosím poraďte! Kamarádka má jednu živnost na kterou má 3 provozovny(hospody).Může si všechny výdaje a příjmy dávat do jedné tabulky, nebo musí vše vést na každou provozovnu zvlášť když se to pak stejně všechno při zpracování DP sečte dohromady? (jinak knihy tržeb vede v každé hospodě zvlášť). Děkuji MOOOC
Já bych vedla na střediska.
Přece musí mít z každé hospody tržby a k k tomu ať nějak napasuje ty náklady. Pokud je bordelářka, ať si zaplatí účetní;-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@J_Doe píše:
@Hanula1212 Ahoj Hani a ostatni, priznam se ze sa trochu ztracim v tom, jakym zpusobem se ma letos komunikovat s FU, jak mam posilat vyuctovani a priznani. Mi klienti maji datovou schranku, nemaji elektronicky podpis. Pokud posilat datovkou, v jakem formatu? Posilat i papirove?
Diky.
Mně program přiznání vyexportuje do xml a já to pak dám jako přílohu k zprávě v DS. Přiznání si i tisknu a k tomu dodejku z DS.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Titty píše:
Holky, jak se účtuje následující - dopravní nehoda s firemním autem (zaviněná cizím řidičem):
- oprava auta nebo nákup náhradních dílů
- přijaté plnění od pojišťovny viníka nehody
Já bych dala 1. normálně do nákladů, 2. jako mimořádné výnosy. Je to tak?
A pokud byl nákup náhradních dílů a oprava v roce 2014, ale plnění dostaneme až v roce 2015, tak v roce 2014 časové rozlišení na Příjmy příštích období?
Asi bych to tak udělala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit