Účetnictví a daně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
60
7.10.14 08:42

@Evalu Tak dobropis tam mám, ale jak se zbavím toho nezaplaceného rozdílu u stávající faktury? A teď to podstatné, dneska v noci jsem zjistila, že jsem špatně přiřadila platbu k faktuře. Prosím jak vymažu úhradu. Šéf zadal špatný VS a já rozúčtovala platbu špatně :nevim: Jak to opravim? Děkuji L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
14.11.14 17:54

Ahoj holky účetní :lol:

Jdu si k vám pro názory, prosím, napište, co byste volily vy a proč. (A já si psaním snad taky udělám jasno..)
Končí mi RD, na RD jsem začala dělat účetnictví, momentálně mám jedného klienta, je to neziskovka, dělám to tak hoďku max dvě denně.
No, a jak končila RD, tak jsem rozhodila sítě, a zřejmě ulovila dalšího klienta - novou zahr. společnost, která tady bude otevírat malou pobočku. Já bych je účtovala komplet, na začátku bych jela na pár dnů do zahraničí, abych se zaučila s jejich systémem, ale pak bych byla v Praze, účtovala u nich v kanclu, na plný úvazek. Údajně bych měla mít na začátku k ruce nějakého externího účetního poradce. Bylo by to na fakturu.

No a 2. možnost - ozvala jsem se svému bývalému zaměstnavateli - velká obchodní společnost, že jsem se překvalifikovala na účetní :mrgreen: No, a tam mi nabízí nástup na půl úvazku do finanční učtárny, cca za půl roku by byl úvazek plný. Účtování investičního majetku a později hlavní knihy. Tohle by byl normální zam. poměr, a dokonce ještě požadují, abych ukončila podnikání. 8o

Finančně - když porovnám 1. možnost (FA) vs. 2.možnost (plný úvazek druhé možnosti), tak líp vyjde 1. možnost.

Zápory - 1.možnost - jsou to cizinci, a trochu se obávám toho, jak jednají s lidma… (Předchozí zkušenost). U 2. možnosti je záporem míň peněz a podmínka ukončení podnikání (musela bych se vzdát té neziskovky, která mi spolehlivě platí). Ale zase je tam kladem ten zkrácený úvazek na začátku…

Co byste volily vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
14.11.14 18:00

O kolik je finančně výhodnější první varianta?
Protože pokud to dobře chápu, budeš v případě varianty č. 2 fungovat jako zaměstnanec (sedět u nich na plný úvazek), ale nebudeš mít žádné výhody zaměstnance. To by mě odrazovalo. Když už OSVČ, tak ať mám i nějakou svobodu. Nejde jen o peníze. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
14.11.14 18:57

@Ukulina
1. varianta je podnikání, měla bych řekněme cca o 7tis čistého víc. Ano, neměla bych výhody zaměstnance, ale zas mi slibují, že tam nebudu muset sedět celý den - udělám práci, a můžu jít. Měla bych vlastně 2 klienty, a je tam možnost, že bych v případě rozširování podnikání přibrala kamarádku…

2. varianta - klasika zaměstnání, velká stabilní firma, ale žádné podnikání (přímo zakazují, ale nechápu proč), byla bych na nich závislá. Účtovala bych jenom malou část - byla bych součástí celého oddělení účetních. Nikdy jsem takhle neúčtovala, nevím, jestli to je prestižní nebo ne, jestli by to nevedlo jenom k tomu, že bych jako účetní zakrněla… :nevim: A pak bych opravdu byla závislá na tom, kdo mě zaměstná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
14.11.14 19:20

@J_Doe Pak bych brala variantu č. 1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
14.11.14 19:22

@Ukulina Díky za názor :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
14.11.14 20:59

@J_Doe ahoj můžu se zeptat na tu překvalifikaci? :) Také nad tím uvažuji, ale co si mám udělat za kurz, školu nebo tak :-) děkuji, kdyžtak info prosím do zprávy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11816
14.11.14 21:24

@J_Doe pokud si na variantu 1 troufas, brala bych ji, prijde mi ve vsech smerech vyhodnejsi.
Jeste me napada, odkud jsou cizinci - jestli nejaka nam podobna zeme, nebo neco vzdalenejsiho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
14.11.14 21:47

@leona235 Normální rekvalifikační kurz, akreditiovaný MŠMT, na podvojné účetnictví.

@Titty Cizinci jsou z Blízkého východu. Já bych si na možnost 1 troufala víc, kdybych neměla děti - mohla bych tomu věnovat všechen, i volný čas, abych to zvládla (zejména ze začátku). Takhle mám prostě v hlavě, že děti je třeba vodit na kroužky, nakoupit, uvařit večeři…

Opravdu každých 5 minut u mě vítězí jiná varianta. :? Do úterý se musím rozhodnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
14.11.14 21:53

@J_Doe Kamarádka má zkušenost se Španěly - náročné, zmatečné, hektické, no prostě jižní styl. Ale nelze všechny házet do jednoho pytle… Ty ses z někým z té firmy už setkala?
Je fajn, že bys tam na to nebyla sama, že budou mít poradce, který ti bude oporou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11816
14.11.14 21:55

@J_Doe a nenechali by te castecne delat praci z domu, pokud to tedy jde? Myslim spis jako nouzovku, kdyz nebudes stihat nebo budou deti nemocne a hned nesezenes hlidani.

No a Blizky vychod, to uz bude poradny rozdil ve vnimani sveta. :think:

Vubec ti to rozhodovani nezavidim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
14.11.14 21:57

@Ukulina Z této firmy jsem se setkala jenom s jednatelem, opravdu začínají, takže je to teď momentálně o tom, že podepsali nájemní smlouvu, budou otevírat účty v bankách, zřejmě eště ani nemají zaměstnance, nebo je to v počátcích… Ano, ten externí poradce zní dobře, teď už jen aby dodrželi, co slibují… Vždyť to znáš, když ptáčka lapají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
14.11.14 22:00

@Titty Nevím, jestli to půjde, asi spíš ne. Spíš spoléhám na to, že jsem pracant, a že si tu práci udělám co nejdřív, a v kombinaci s tím, že bych chodila brzy ráno… A doma bych pak dodělávala tu neziskovku… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
14.11.14 22:04
@J_Doe píše:
@Ukulina Z této firmy jsem se setkala jenom s jednatelem, opravdu začínají, takže je to teď momentálně o tom, že podepsali nájemní smlouvu, budou otevírat účty v bankách, zřejmě eště ani nemají zaměstnance, nebo je to v počátcích… Ano, ten externí poradce zní dobře, teď už jen aby dodrželi, co slibují… Vždyť to znáš, když ptáčka lapají…

Právě… Jsem už vzhledem ke svému věku skeptická. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
14.11.14 22:06
@Titty píše:
@J_Doe a nenechali by te castecne delat praci z domu, pokud to tedy jde? Myslim spis jako nouzovku, kdyz nebudes stihat nebo budou deti nemocne a hned nesezenes hlidani.

To bych taky zkusila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat