Účetnictví a daně
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Hanula1212 moc díky, to je přesně ono. ![]()
Můj dřívější zaměstnavatel nechtěl o nedaňových nákladech ani slyšet, tak jsem tuhle možnost nějak vytěsnila. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, minulý týden jsem dokončila rekvalifikační krz přes pracák na účetnictví, daňovou eidenci, s využitím Pc a s praxi. Bohužel ještě před ukončením jsem zjistila, že čekám další mimi. Tudíš s hledáním práce mám útrum, protože jak přijde na téma děti, posílají mě do věčných lovišť. Proto bych se chtěla zeptat, jestli náhodou nemámte možnost nebo neznáte někoho, kdo by chtěl pomoci s účetnictvím či daňovou evidencí? Nemůžu dělat na sebe, páš nemám dostatečnou praxi na ŽL. A něco jíst musím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No jo, to jsem zapomnela jsem z Kladna, ale pravidelne jezdim i do Prahy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, nečetla jsem celou diskuzi, tak snad se nebudu opakovat. Studovala jsem účetnictví a daně. Ukončila jsem studium státnicemi - bakalář. Během posledního roku pracuju na pár hodin týdně u daňového poradce - jednoduché účetnictví, trochu podvojky. Dělám doktory, zemědělce, instalatéry nějaké drobné obchodníky. Studovala jsem tři roky, uvažuju jestli jít na Ing., pořád mám pocit, že nic neumím a neseženu práci na hl. prac. poměr. - a chci spíš do práce (je mi jasné, že se budu muset vzdělávat celý život, ale radši bych měla praxi) A teď si tady pročítám jak některým holkám „stačí“ rekfalifikační kurz… Trochu demotivace
Jo a jak jste na tom s prací? Jak rychle vám trvá cca najít? Díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Maloe,
za mě myslím, že na běžnou práci i "lepší "účetní je lepší Bc + praxe než Ing, to bych asi zvažovala, kdybych chtěla dosáhnout na kulaté razítko. Jinak já jsem před 17 lety také začala podnikat s rekvalifikačním kurzem, jinak jsem vystudovaný zoolog.
Eva
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já nemám přímo vystudovane daně nemám, ale baví mě (hodně jsem v práci pomáhala naší účetní)a nějakou brigádu bych brala…jen přemýšlím jak na to… Jsem z olomouckého kraje, kdyby měl někdo tip…jinak mám Ing. z ekonomie
Příspěvek upraven 21.07.14 v 15:01
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky,
také mám nedávno ukončený rekvalifikační kurz (původně vystudovanou technickou-ekonomii) a potřebovala bych získat praxi, abych mohla být v budoucnu osvč. Momentálně pracuji jako asistent jednatele a účtárně pomáhám se zpracováním faktur přijatých, před první mateřskou jsem dělala fakturaci, intrastat, vyznám se v rozvaze, výsledovce, kontroluji hospodářské výsledky, takže náklady a výnosy mi nejsou cizí. Pokud byste někdo věděl o nějakém přivýdělku, budu ráda, když mne budete kontaktovat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, snad nevadí, že se přidám do diskuze. 4 roky jsem pracovala jako pomocná účetní, personalistka a asistentka v jednom
Teď jsem druhým rokem na rodičáku. Před dvěma měsíci mě oslovil bývalý kolega s nabídkou, zda bych mu nedělala technickou podporu, že to nestíhá, tzn. objednávky, fakturace, zadávání faktur přijatých do programu a paragonů…Mám dokonce od nějak účetní program, bohužel jiný, než jsem měla v práci, tak trochu bojuju. Vede daňovou evidenci s tím, že je plátce DPH. No a teď k jádru věci, potřebuju poradit, když mám fakturu přijatou za hotový, mám ji zadávat rovnou do pokladny nebo nejdřív do závazků a pak ji na základě výdajové dokladu převést do pokladny? U některých faktur ani nemám poklad. doklad. Asi vypadám jak blbec, ale takhle sama jsem to ještě nedělala…
dřív jsem se měla vždy po ruce hlavní účetní. díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elenka26 píše:
Ahoj holky, snad nevadí, že se přidám do diskuze. 4 roky jsem pracovala jako pomocná účetní, personalistka a asistentka v jednomTeď jsem druhým rokem na rodičáku. Před dvěma měsíci mě oslovil bývalý kolega s nabídkou, zda bych mu nedělala technickou podporu, že to nestíhá, tzn. objednávky, fakturace, zadávání faktur přijatých do programu a paragonů…Mám dokonce od nějak účetní program, bohužel jiný, než jsem měla v práci, tak trochu bojuju. Vede daňovou evidenci s tím, že je plátce DPH. No a teď k jádru věci, potřebuju poradit, když mám fakturu přijatou za hotový, mám ji zadávat rovnou do pokladny nebo nejdřív do závazků a pak ji na základě výdajové dokladu převést do pokladny? U některých faktur ani nemám poklad. doklad. Asi vypadám jak blbec, ale takhle sama jsem to ještě nedělala…
dřív jsem se měla vždy po ruce hlavní účetní. díky
Ahoj,
doklady za hotové dávám rovnou do pokladny. A je jedno, jestli je to paragon na dvě koruny nebo faktura za třicet tisíc. Na faktuře máš vždycky napsáno, jestli je v hotovosti nebo úhrada převodem. Důležité je, abys fakturu v hotovosti správě rozúčtovala z pokladny. Příjmové a výdajové doklady si dělám sama v účetním programu. K nim přikládám doklady, podle kterých pokladní doklad dělám. Dělám to stejně v daňové evidenci i v podvojku.
Myslím, že je zbytečné dávat fakturu v hotovosti do závazků, protože žádný závazek stejně nevznikne, když je hned uhrazená. A pak by se stejné musel udělat výdajový doklad na úhradu závazku.
Snad jsem to vysvětlila dost srozumitelně.
Jinak na začátku své praxe jsem taky řešila, kam dát fakturu za hotové… to asi na začátku praxe řeší všichni
.
- Citovat
- Upravit
Moc děkuji
Ještě se zeptám, nemá zde někdo zkušenost s programem účto Tichý a spol.?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elenka26 píše:
Moc děkujiJeště se zeptám, nemá zde někdo zkušenost s programem účto Tichý a spol.?
Pracovala jsem v něm do roku 2012. Co potřebuješ? Třeba si ještě na něco vzpomenu
.
- Citovat
- Upravit
@Elenka26 já dávala na příkaz hlavní účetní do pokladny jen hotovost do 10tis.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dle mého je účtování přímo z pokladny špatně. Určitě i když je hrazena faktura hotově, měla by jít přes závazky. Ale asi záleží i na množství dokladů, výši částky a zavedených směrnicích ve firmě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit