Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Dobrý den, už jsem tu zakládala diskuzi na téma že má miminko dlouho rýmu. Miminku je 10mesicu. Kvůli tomu jsem asi posedlá ho sledovat, protože se bojím zánětu středního ucha. A všimla jsem si, že když mu čistím uši, tak do jedno ucha na kraj jde lépe zavést vatová tyčinka. Já nevím jestli to nemá od narození…Mám ho někam vzít k lékaři? Nebo je to normální? Děkuji.
Do uší mu nic nestrkej. Tyčinky jsou na očištění vnějšího ucha.
No nestrkam mu je bůhví kam. Ale prostě vidím a jakoby cítím že tu ušní dírku má jinou..a nevím zda to je normální je mít nesouměrné.
@Anonymní píše:
No nestrkam mu je bůhví kam. Ale prostě vidím a jakoby cítím že tu ušní dírku má jinou..a nevím zda to je normální je mít nesouměrné.
Ano. Nejsme souměrní. Ani ty nemáš obě poloviny stejné. A nic mu do uší nestrkej.
@Anonymní píše:
Jestli to ucho nemůže mít třeba nějak nateklé?
Ukaž to lékaři na ORL.
Dceři jsem uši nikdy nečistila… ani netuším…jen kolem dírky vnější část ucha… a to nějak vodou…
Nikdy uši nečistěte vatovýma tyčinkama. Nestrkejte je tam. Nikdy. Není to vůbec třeba.
Na ušním vám poradí ponořit hlavu pod vodu, ta tam nateče a všechno vyplaví. Nebo čistit roztokem do uší. Pokud se bojíte že má divné ucho, zajděte na orl.
A zánět středního ucha nevyčistíte tyčinkou, to se musí vysmrkat ven z dutin a ne vyšpárat zvenku… Je úplně jedno jaké má ucho zvenku. Jde o dutiny vevnitř v hlavě.
Jsem měla za to, že se na základce učí základní anatomie lidského těla…
@LilyJane vůbec nikde nepíšu že si myslím že zánět středního ucha vyčistím tyčinkou! Řeším že má jinou tu ušní dírku zda je to normální. A přímo do té dírky jsem mu nestourala jen okolo.
@Anonymní píše:
@LilyJane vůbec nikde nepíšu že si myslím že zánět středního ucha vyčistím tyčinkou! Řeším že má jinou tu ušní dírku zda je to normální. A přímo do té dírky jsem mu nestourala jen okolo.
Píšeš, že do jedné dirky jde lépe zavést tyčinka…
@Russet aha. Tak jsem to blbě napsala. Ne úplně dovnitř do té dírky jsem mu nic nestrkala používáme ty dětské to mu tam ani snad nejde dát. Jakoby ten okraj dírky je širší mi přijde. Jistě to nevím. Tak právě nevím zda je to důvod k návštěvě lékaře nebo je to blbost a jen ho moc sleduju
@Anonymní píše:
@Russet aha. Tak jsem to blbě napsala. Ne úplně dovnitř do té dírky jsem mu nic nestrkala používáme ty dětské to mu tam ani snad nejde dát. Jakoby ten okraj dírky je širší mi přijde. Jistě to nevím. Tak právě nevím zda je to důvod k návštěvě lékaře nebo je to blbost a jen ho moc sleduju
Nestrkej tam ani dětské tyčinky. Je na to sprej s olejíčkem.
Dobrý den, už jsem tu zakládala diskuzi na téma že má miminko dlouho rýmu. Miminku je 10mesicu. Kvůli tomu jsem asi posedlá ho sledovat, protože se bojím zánětu středního ucha. A všimla jsem si, že když mu čistím uši, tak do jedno ucha na kraj jde lépe zavést vatová tyčinka. Já nevím jestli to nemá od narození…
Mám ho někam vzít k lékaři? Nebo je to normální? Děkuji.