Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Tak stále čekám kdy to pomůže, je to děsné..zítra to bude 14 dní co to beru. Přes den musím stále brát oxazepam nervy na pochodu. A ty noci spím stále tak 4 hodiny a tak ve 3 se probudím, začne mi strašně bušit srdce, úzkosti děs. Tak jsem dnes vstala. sedím na internetu od 3 a za chvíli budím dceru do školky.
Já už se modlím at to zabere
to je síla, to by mě položilo. My dneska vstávaly v 5 nedobrovolně a jsem KO a právě já, když to nedospim, jsem zralá přes den…takhle jsem jela nedávno 2 dny po sobě a prostě odpoledne už jsem byla těžce mimo
tak snad to brzy zabere a bude líp…
Hezký den všichni!!
Tak se ozývám po nějaké době. Musím říct že je o něco lépe ale teprve tak 4 dny..beru 4 týden Apo-Parox..není to sice úplně ono, mám výkyvy ale jsou již hodiny kdy se cítím dobře.
Ale co mě zabíjí úplně je nespavost..nespravilo se nic, vezmu si třeba kvečeru oxazepam ale stejně jakmile lehnu do postele začne mi bušit srdce jako o závod a spím trhaně, velmi málo. Lékařka mi nedala na spaní nic prozatím s tím že by to mělo zabra i na to.Ale nic jsem utahaná jak pes v ncoi a ráno..přes den pak OK celkem v rámci normy.Takže nějaké účinky vidím ale spaní nic, také mě začaly mírně svědět nohy a občas se mi na nich udělají vyrážky na stehnech atd. Pak zase zmizí. Můžou to být vedlejší účinky?
Jinak v úterý jdu zase k lékařce..budeteasi řešit to spaní jinak. Jen mi řekla že mi prášky na spaní nechtěla na:,–(it hned, že na někoho působí tak že přibírá..a to já nechci..za půl roku 10 kg. Jaké máte zkušenosti?
Ale vezmu už cokoli ty noci jsou děsivé
Ahoj Lajlo a ostatni, odhlasila jsem se, to už samo o něčem svědčí.. ![]()
budu psát o sobě, doufám, že ti to zakladatelko Lajlo nevadí. Nevim ani kde začít..prostě jsem to zas dnes udělala, jedla jsem a pak zvracela. Tak strašně jsem se zklamala sama v sobě..ted jen brečím a nevím co dál. já vím si řekněte, nemelas to delat krávo..ale nevím..je to neco jako závislost ale já myslela že už jsem z toho venku, mam krasné nové miminko (2 mesice) a myslela jsem si že už tohle nikdy nebudu muset řešit, jenže dnes toho bylo nějak moc..a prostě se to stalo..moc s ebojím..ja uz to nechci zase znova vsechno zazívat..je to jako zacarovanej kruh..uz pres slzy nevidim..omlouvam se..za zmateny prispevek..
Dobrý den, ahoj. Dívala jsem se v diskuzi nástup účinku antidepresiv na Vaše zkušnosti a chtěla bych poradit, pokud Vás to neobtěžuje. Četla jsem si, že jste již přeléčená na úzkostnou poruchu. Antidepresiva jsem začala brát na úzkosti před dvěma měsíci na úzkosti. Akutní úzkosti mi vymizeli a celkově si myslím, že je mi lépe, ale hodně často mi přetrvává napětí kolem žaludku i bez zjevného důvodu. Myslíte si, že antidepresiva ještě každým dnem lépe zaberou? Jaké máte zkušenosti vy prosím. Nevím, kam se mám obrátit, v žádné diskuzi není nic konkrétního.
Ahoj, nevím, jestli to poradím. Já beru od listopadu eliceu 10mg ráno a k tomu 15mg mirtazapinu na spaní. Začátek hrůza, pořád jsem jen zvracela, to se ted ustálilo, ale nějak líp mi není (myslím co se psychické pohody týče). Doktorka mi řekla, že nástup může být až 2 měsíce (pak mi zvýší asi AD
). Ale já mám dg. periodickou depresivní poruchu + OKP ![]()
je to strašné - tobě gratuluji, že ti léčka zabírá.
X.
Dej tomu čas. léčba úzkostí je dlouhodobá. A to, co cítíš kolem žaludku je stále úzkost. 14 dní léčby je nic.
Po měsící mívám po změně léků 1. KO, kdy se ptá, jelsit vůbec cítím úlevu… a aby to vymizelo, dej tomu i půl roku.
Já užívám Cipralex, Lamortrigin a když přijdou silnější úzkosti, tak Rivotril.
Anonymní píše:
Ahoj, nevím, jestli to poradím. Já beru od listopadu eliceu 10mg ráno a k tomu 15mg mirtazapinu na spaní. Začátek hrůza, pořád jsem jen zvracela, to se ted ustálilo, ale nějak líp mi není (myslím co se psychické pohody týče). Doktorka mi řekla, že nástup může být až 2 měsíce (pak mi zvýší asi AD). Ale já mám dg. periodickou depresivní poruchu + OKP
je to strašné - tobě gratuluji, že ti léčka zabírá.X.
POkud ti léky nezabraly, je třeba změnit. Vždy je nějaká skladba, která ti pomůže.
moje dg je nestabilní emoční osobnost. Což je řekla bych srovnatelné s tvojí.
Markit.Hl píše:Anonymní píše:POkud ti léky nezabraly, je třeba změnit. Vždy je nějaká skladba, která ti pomůže.
Ahoj, nevím, jestli to poradím. Já beru od listopadu eliceu 10mg ráno a k tomu 15mg mirtazapinu na spaní. Začátek hrůza, pořád jsem jen zvracela, to se ted ustálilo, ale nějak líp mi není (myslím co se psychické pohody týče). Doktorka mi řekla, že nástup může být až 2 měsíce (pak mi zvýší asi AD). Ale já mám dg. periodickou depresivní poruchu + OKP
je to strašné - tobě gratuluji, že ti léčka zabírá.X.
moje dg je nestabilní emoční osobnost. Což je řekla bych srovnatelné s tvojí.
jj, já vím. Mám skvělou doktorku, moc jí věřím. Protože pokud mi už ona nepomůže, tak fak nevím
Já čekám, že to bude běh na dlouhou trať.
nám všem
X
taky bych řekla, že léčba úzkostí je dlouhodobá záležitost a je vhodné doplnit psychoterapií, jinak se to může vracet stále dokola. 2 měsíce je opravdu dlouhá doba a AD by měla již účinkovat, buď je problém v nízkém dávkováním, nevhodné volbě AD a nebo AD prostě nestačí. Jako zkusit pozměnit medikaci - jiná AD o stejné síle, nikoli silnější preparáty. To už raději doplnit o léky proti úzkosti, ale pozor na návykovost.
A nejsou ty pocity kolem toho žaludku vedlejším účinkem AD?
Anonymní píše:
taky bych řekla, že léčba úzkostí je dlouhodobá záležitost a je vhodné doplnit psychoterapií, jinak se to může vracet stále dokola. 2 měsíce je opravdu dlouhá doba a AD by měla již účinkovat, buď je problém v nízkém dávkováním, nevhodné volbě AD a nebo AD prostě nestačí. Jako zkusit pozměnit medikaci - jiná AD o stejné síle, nikoli silnější preparáty. To už raději doplnit o léky proti úzkosti, ale pozor na návykovost.
A nejsou ty pocity kolem toho žaludku vedlejším účinkem AD?
Moje neuroložka byla doslova šokovaná, že mi byl během 3 týdnů nasazen Lamortrigin 20 který se běžně do plné dávky nasazuje 2-3 měsíce. Tak fakt klid. Prober to s psych. co cítíš a uvidíš. třeba dávka nestačí jako u mě s Lamortriginem 25. Ten po měsíci nezabral.
Děvčata,já vás obdivuji,že při své nemoci zvládáte i děti,klobouk dolů!
Můj manžel taky trpí úzkostnou poruchou - dg.hypochondrická porucha,léčí se dlouhodobě,bere léky + 1× týdně psychoterapeut,a výsledky nijak valné ![]()
Sama bych potřebovala radu,jak být trpělivá a žít s nemocným člověkem? někdy to fakt zmáhá ![]()
No užívám to kolem dvou měsíců, konkrétně Esoprex 10mg, ale lepší to o něco je, ale zajímalo by mě právě od již někdy přeléčených, kdy se to dostane tak nějak do normalu. Nejvíce mě obtěžuje asi časté napětí a úplně ono to není. Jinak docházím ještě každý týden na terapii. Občas když jsem napjatá hodně vezmu si Neurol 0,25. jinak funguji normálně, chodím do práce atd. Jsem ráda, že mohu zde s někým pocity sdílet.