Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ok, děkuji za radu, hned si ho dneska koupím, pokud to stihnu. A ty normálně zvládáš pracovat a běžný život?
normálka jak to na me jde je důležité neco začít delat a nebo si dam ruce pod studenou vodu a nebo si prudce oddechnu:)nez jen odpočívat a nad tím premýslet..šumivé je dobré magnezko a z b6, se to rychleji vstrebává..:)
Ahoj všichni, včera jsem byla na kontrole u doktorky a říkala jsem jí, že mi zabraly nejspíš AD, že to není úplně ono, ale je to lepší. Pak jsem se ptala jestli se to bude dál zlepšovat nebo to takhle je finální výsledek. Beru to 2 měsíce. Dost mě znepokojila odpověď doktorky, nic konkrétního mi neřekla, na prášcích se při tom píše, že nejlepšího účinku se dosáhne po 3 měsících braní…docela mě vše zaráží…jaké s tím máte zkušenosti?Zlepšuje se vše postupně?Protože já po dvou měsících opravdu nejsem na stopro v pohodě a představa, že to nebude ještě lepší neni nic moc… ![]()
Já beru AD už skoro 5 let, vystřídala jsem jich několik. Původně jsem s nimi začala kvůli silným úzkostem v rámci sociální fobie - bušení srdce, třes rukou, rudnutí, motání hlavy, pocity na omdlení a na zvracení. Musím říct, že na úzkosti to zabralo docela dobře, ne že by úplně vymizely (bohužel), ale docela se zmírnily. Místo nich se do popředí dostala deprese, která u mě do dneška přetrvává bez ohledu na to, co zrovna beru. Pravidelně kvůli tomu trávím několik měsíců v roce na neschopence. Takže AD mi trochu pomohly, ale že bych se cítila nějak zvlášť dobře se říct nedá…
Dobrý den, vyzkoušejte L-Tryptofan - http://www.kvalitni-zivot.cz . Musím říct, že po užívání se mi zlepšil spánek a celkově vymizela taková smutná depkařská nálada během zimy.
Kromě L-Tryptofanu je také vynikající čistě přírodní přípravek RELAXA. Pro psy se vyrábí Relaxis ( např. při bouřce, při ohnostroji na silvestra, stěhování ) a pro lidi Relaxa - tak pozor, nesplést
Já jsem jednou omylem sežrala psům relaxis a bylo mi všechno u pr… ![]()
Já beru antidepresiva Citalopram už 4 roky, teď jsem byla hrdinka a chtěla jsem je vysadit. Tak jsem asi 2 měsíce brala jen jeden prášek za 2 dny, ale při škole (vysoká navazující, 19 předmětů), cestování mimo domov (160 km), pak přišel zdravotní problém a to vše v průběhu vysazování těchto antidepresiv a já se z toho psychicky složila. Nejedla jsem, nechtělo se mi s nikým mluvit, únava, tlak a bolest na hrudi, nervozita uvnitř těla, klepání ruk a nohou + slabost, noční pocení a bušení srdce. Teď je 2 týdny zase beru každý den. Zatím se stav nelepší, mám pocit, že je to ještě horší. Ale moje psycholožka mi říkala, že nástup znovu účinku je tak 2-4 týdny. Tělo si musí zvyknout. Věřím, že mi to pomůže, protože takhle žít nedokážu. Je mi příšerně zle. A přísáhám,že než je začnu vysazovat, tak si to radši tisíckrát rozmyslím. Neustále pláču a mám obavy, že jsou to moje poslední minuty. Ani svýmu největšímu nepříteli, ani člověku kterýho nejvíc na světě nenávidím tyhle stavy nepřeju!!Radím - nevysazovat!!!
![]()
Ahoj.
Já jsem začala brát AD minulý rok na jaře. Těžká deprese, úzkosti, absolutní nespavost. Pravdou je, že jsem již bala v takovém stavu, že mě museli hospitalizovat. Nasadili AD + kapačky na spaní a léky na spaní a rivotril. Řekli na rovinu, že AD zaberou tak do 3-4 týdnů a spánek se upraví tak do 3 měsíců. Po měsíci jsem se nechala propustit. Cítila jsem se skvěle, úzkosti ustoupily a já jsem spala. Bohužel po návratu domů se mi vše vrátilo jako mávnutím proutku. Museli mně okamžitě zdvojnásobit AD a rivotril jsem brala 3×denně. A musela jsem bojovat. Učit se jíst, chodit mezi lidi, nedusit se, jezdit MHD, nebát se noci, že neusnu…Dokázala jsem to zase až po měsíci. Hrozně jsem přibrala, ale kdo prožil depresi, ví že toto, je až to poslední.
Letos v lednu jsem AD vysadila úplně. Už jsem čtvrtý měsíc čistá. A na to, že neprožívám to nejjednodušší období v životě, jsem šťastná, že mi tenkrát doktoři a AD zachránili život. Už pro moje dvě děti. ![]()
takže 2 týdny jsou asi ještě brzo na to, aby se hladina vrátila na původní úroveň že? já doufám, že se z toho taky dostanu, protože opravdu jsem z oho dost zoufalá.. je mi zle jak něco. Mamka když vysazovala antidepresiva, tak prý čekala 2 -3 měsíce než se jí to zlepšilo zase. Já už nevydržím asi ani den
je to opravdu něco příšerného.. a nikomu to nepřeju zažít!! Dokud jsem je brala, byla jsem v klidu ( i když občas je den blbec) .. při vysazování (od den) bylo prvních 14 dnů aky v pohodě.. pak najednou zdravotní potíže a je to zpět ![]()
Ahoj, dovoluji se připojit se k vaší diskuzi o AD. Já beru cca pět let. Beru Asentru 50. Začínala jsem na Zoloftu. Když se mi po pár měsících udělalo opravdu lépe, bezmyšlenkovitě jsem vysadila ze dne na den.. po pár týdnech se problémy vrátily a já byla opět na začátku. Pak jsem vysadila kvůli těhotenství a následnému kojení. Pár měsíců po porodu se moje úzkosti opět vrátíly, takže celé znovu. Po pár letech druhé těhotenství ..kojení /mladší dcerce jsou 4 měsíce / a já začala minulý týden znovu brát Asesntru. Prostě se mi to pořád vrací. Jsem nervní, výbušná.. nechci to přenášet na holky. Ráda bych někdy konečně vysadila už na pořád.. jen se trochu bojim, že se toho prostě nezbavim.
no já si myslím, že zbavi se oho bude problém. Já se spíš modlím, aby to začalo co nejdříve účinkovat a já se cítila zase o něco lépe. Dokud jsem brala antidepresiva, bylo mi v rámci možností dobře. Pak stačí jedno vysazení a člověk je na začátku. Mamka se to snažila vysadit 2× a pokaždé se jí to vrátilo. Tohle už nechci zažívat, jsou to fakt hrozné stavy. Člověk si opravdu sáhne až na dno. Já jsem 2 týdny ani nejedla. Teď už je beru zase pravidelně, každý den a jen čekám, než zaberou a moje problémy se aspoň o polovičku zlepší. Byla bych ráda aspoň za to. A taky doufám,že když už jednou zabraly, že zaberou znovu..:(( v těchto stavech člověka přepadají myšlenky nejhrůznější.. např.ukončit to!!Nejvíc mi na tom vadí ten vnitřní neklid a rychlé bušení srdce..:(( Teď už vím, že je NIKDY nevysadím!!
![]()
Nevzdávej to. Sama moc dobře znám ty pocity. Stála jsem u otevřeného okna v pátém patře a chtěla mít už pokoj. A to za zdí spaly moje dvě úžasné děti. Každý den jsem se modlila, ať umřu, že je to lepší, než toto.
Nakonec jsem to musela dokázat. Moje stavy naprosto nezvládl můj manžel ( deprese přece neexistuje !!! ) a opustil mě. Já jsem zůstala sama s dětma a musela to zvládnout. Je rok po všem a já jsem čistá. Sice sama, ale čistá. Dokážeš to !!!!!!
Držim palce, za pár dní to určitě zabere jak má a budeš se cítít o moc lépe. Tohle chce svůj čas, nejde to nijak uspěchat. Chce to jen vydržet a neztrácet víru
Já si vždycky říkám, že nic netrvá věčně. Ani tyhle příšerný pocity.. jednou všechno pomine a bude líp
drž se
Já už to chci mít za sebou, už mi nezáleží na tom, jestli budu žít nebo jestli umřu:(( ty stavy jsou něco nechutného.. já mám sice úžasné rodiče, bráchu i přítele, ale oni sami se trápí, když vidí jak se trápím já..nejhorší je to vydržet.. kdo nezažil, tohle neví!! Ten vnitřní neklid, horkost, bušení srdce a nervozita. Jak dlouho trvalo než se tvůj stav zlepšil..? Chci zase zažít ten pocit, kdy si můžu v klidu lehnout a vyspat se .. nebo kdy si můžu v klidu číst knížku, aniž bych se klepala..vím, že nic se nespraví hned, ale tohle je už nad moje síly. Už nemůžu opravdu.. hrozně se bojím ![]()
Nesmíš propadat panice. Mně léky zabírají tak do dvou týdnů. Uleva se dostaví vždycky. Chce to jen vydržet.