Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj ja brala apo parox 2roky..zabírají az za 4-5týdnů opravdu mi pomohly:)taky jsem nemohla spát a pak to bylo ok..akorát ta tlouštka pribrala jsem asi 7kilo://pak jsem mela nekolik let klid a ted mi zas začal ale tetanický zachvat tak beru paroxetine..a beru je večer chodím k psychiatričce a tak rika ze je doporučuje ze začátku vecer ze je človek po nich unavený , časem se dají ráno a ted je mi fajn..:) ![]()
A to zlepšení je teda asi postupné že? Já to beru 9 týdnů, ze začátků jsem musela tak 3 týdny k tomu brát neurol 3× denně, te´d to trochu ustoupilo, pouze někdy si vezmu neurol, ale většinou vystačím pouze s jedním 0,25 mg. Myslíte si, že se to bude ještě postupně zlepšovat, nebo, že ta medikace není pro mě úplně vhodná?Jako když to pososudím, tak se to zlepšuje, ale není to zatím úplně ono, chtěla bych se cítit jako dřív!!
určite se to bude zlepšovat když už se to zlepšuje to znamená že to zabírá:)pak se budeš hihňat ani neviš čemu:))vydrž léčba trva třeba nekolik mesícu cca 9..treba a navíc ja brala zase k tomu lexaurin-neco jako neurol kdyz jeste nezabiraly antidepr. a jeste je podstatné myslet pozitivně a vše pujde snadno neřešit tolik věci..a léky ti k tomu dost pomohou:)
Takže je normlální, že se po dvou měsících necítím úpně jako dřív že?A divné myšlenky a stavy se občas objeví, ale nejsou tak intenzivní…? Já počítám s tím, že je budu brát dlouho, hlavně aby bylo vše ok…protože jsem se AD dlouho bránila a mohla jsem mít možná už klid…
ano přejde to není to jak dříve ale naučís se s tím bojovat!:)jen jsme proste citlivější takze to moc prozívame.ale leky pomohou ja je začla brát v 18 a ted mi je 23 a mela jsem mezi tím pauzu ale jako k nezaplacení antidepresiva!!!!!a navíc to mame asi vrozene ty zachvaty takze jsme 3sestry a vsechny 3i mamča bereme léky a kazdá jiné..takze vubec se za to nestyd je to ted uplne normální!:)
Já doufám, mně bylo asi 3 měsíce strašně, tak jsem se nakonec odhodlala k psychiatričce zajít, protože jsem měla pocit, že to už nevydržím. Mně je 26 a začala jsem 3.11., přístí týden jdu na kontrolu, tak jsem na sebe zvědavá. My to v rodině nemáme, ale já chci hlavně žít normálně a ne aby můj život ovládal strach. Ty jsi te´d tedy ok?
nemohla jsem jezdit ani autem bylo to hroznéé vzdy jsem chytla záchvat!křečový pomohlo mi mačkat plyšáčka:)no a postupem času to vymizelo umím se s tím vypořádat díky leku a dechovým cvičením.vsude jsem pak s sebou brala ale vždy pitíčko a magnezium a lexaurin:Dkdyby nahodou a pak jsem se uz odhodlala i sama jit:)a pomohla mi segra kdyz sebou švihnes tak švihnes no co tak se zas zvednes a jdes dal:D:Dporídíla jsem si zviratka:Da hned myslím na jiné veci:Dto časem přejde a cestuji uz normálne
A jak dlouho Ti tak přibližně trvalo, než jsi se dostala do normalu? Přibližně samozřejmě třeba v řádu měsíců…já pokud třeba cestuji a přijdu na jiné myšlenky, tak mi je paradoxně lépe, jinak o zvířátku také přemýšlím, ale jsme v podnájmu a přítel je trochu proti, tak nevím zatím…
treba i 12mesícu:Dje to individualni vzpomenes si na to ale pak to rychle dokazes vypudit z hlavy:Dno pritel taky nechtel zviratko a mame kralička, pejska, rybu:D,a krecka a jsme v podnájmu:Dno ale kraliček musi pryc nevim kam:(majitel bytu nechce nebo segre hlidam jeste kočku:D:Da odkud si ?jak se mohu zeptat?
Ufff docela jsi mě uklidnila. Právě že u mě v okolí nikdo takovéhle problémy nemá jenom kamarádka, která mi dala kontakt na tu doktorku, ale s tou jsem to nějak nekonzultovala a strašně mě překvapilo, že 1 měsíc mi bylo po práčcích ještě hůř. Také jsi měla to napětí okolo žaludku, nebo to jsi neměla? To mě trápí právě pořád. Já jsem z Plzně a ty? Já bych si strašně přála psa. a nebo možná kočku…prostě něco na mazlení…
jo v tom břišku to mas z nervů:)me zas stres lezl na krční pater tak motání hlavy zvracení a tak:/to te prejde..no ja pochazim ze severni moravy ale ted bydlím v praze.:)jo ja mam maleho pejska trpasličího pinče a je to zlatíčko, segra zas ma kočku a ta ji moc pomohla také!:)
A to ti taky odeznělo až po delší době, ta bolest v té krční páteři? Já přemýšlím, že zkusím meditaci, ale v dnešní době je těžké dodržet tu pravidelnost. Snažím se dělat také dechová cvičení. Mně by se líbil také nějaký menší psík…Jak to uděláš, až budeš chtít mít mimčo?Budeš chtít pokračovat v braní AD?
no prestalo rehabilitace a masáže:)pak se časem človek uklidní a je to:)no prave mimčo musím začít resit asi letos mam endometriozu ted zjistenou jdu na par vysetreni a pak k psych.tak se s ní poradím četla jsem ze nektere jdou k tehotenství tak asi mi je zmení nebo upraví davkovaní , asi to bude boj ale musím!:)
Tak to budu držet palec, já jsem říkala na terapii, že mám strach z budoucna, když budu chtít mít mimčo, jak to bude a paní doktorka říkala, že v dnešní době to už není problém a že má asi 3 kamarádky, které braly AD v těhotenství i během kojení a mají krásné zdravé děti.....Ten tlak na hrudi to napětí je fakt nepříjemný, ale je fakt asi, že to neni už tak silný jako dřív…
no to me to začlo tak ze jsem mela tlak na hrudi nemohla jsem dýchat pak mi začaly brnet ruce obličej uši nohy..ale pak to odeznelo zkus pít magneziumm.)