Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Pak bych možná ještě znovu zburcovala doktora, že stav se nemění nebo ještě horší , aby mi nasadil jiné léky. Určitě jsou na trhu AD, která mají okamžitý účinek. Protože takhle se trápit přece nejde.. tady jde o život. Doslova.. ![]()
Ahoj, Lucinico, jakou máte dávku? Ty pocity, že je někdy člověku hůř, jsou normální. Jinach bych je překlenul Neurolem či Lexaurinem, ty napíše i obvoďák. A tomu psychiatrovi to řekněte … to o tom konci.
Vydrž. Opravdu to bude trvat tak 3-4 týdny. Ale poraď se s doktorem o dávce. Jestli by Ti je třeba nezvýšil. A nepropadej panice. Ber to jako obyčejnou chřipku. Přijde a zase odezní…Bude dobře. Věř mi. Znám každý Tvůj pocit. A máš pravdu v tom, že kdo to nezažil.....Zvládneš to… ![]()
já tyhle antidepresiva už brala..a pomohly mi a seděly mi.. ve středu jdu za psychiatričkou tak jí vše řeknu.. na noc si určitě neurol vezmu, snad mě zklidní a já přečkám to, než začnou „moje“ AD působit.. já si tyhle věci zabírám hrozně moc.. jsem teď na kolejích ve škole a je mi tu hůř.. doma je prostě doma!!Snažím se vydržet, ale někdy je to těžké..
![]()
Milá Lucinko. Kdysi mi moje kamarádka řekla, že ženská je silnější než medvědice. A často si na ni vzpomenu. Je to těžkký a moc. Ale bude dobře. Doktorce řekni všechno, třeba Ti i poradí i něco jiného. Mně tenkrát řekla moje obvoďačka, že nemám ležet v posteli, ale něco dělat. Tak jsem začala jenom hlopýma procházkama…Drž se. ![]()
Ahoj tak já beru AD zhruba dva a půl týdne a také pořád nic, je ještě brzy aby zabrali? už mi bylo celkem fajn, ale zase se ten šílený pocit úzkosti a strachu vrátil ![]()
Není brzy, ale také není pozdě. To, co popisujete, může být jen takové zhoupnutí, které pociťujete negativně, ale oproti počátkům bez léčby to již může být lepší.
no právě někdo říkal, že se stav na začátku léčby může zhoršovat než nastane zlepšení.. ale já myslela, že se to bude lepšit postupně až to odezní, proto se toho děsím a bojím..:( zažil někdo to horko na hrudi, třes, nervozitu a bušení srdce..? ![]()
@Lucinica88 píše:
no právě někdo říkal, že se stav na začátku léčby může zhoršovat než nastane zlepšení.. ale já myslela, že se to bude lepšit postupně až to odezní, proto se toho děsím a bojím..:( zažil někdo to horko na hrudi, třes, nervozitu a bušení srdce..?
ahoj ano přesně tohle zažívám, ale nevím jestli je to vlivem AD nebo té mé panické poruchy…já mám k tomu všemu občas pocit na omdlení no prostě děs a tohle mám i teď když AD beru třetím týdnem ![]()
Marinka5: takže máme stejné pocity?.. mě připadá, že sem nervní jakoby vnitřně sebe.. proto to bušení, horko na hrudi, třepání a pocity na ondlení mám někdy taky…jsem z toho neklidná.. víš co, to je tou panickou hrůzou bych řekla, z toho, že se stav nelepší, ale vlastně je Ti ještě hůř. Moje mamka to měla taky.. a prý se z toho dostávala dlouho.. 2-3 měsíce. Člověk pak nemůže ani normálně fungovat..
já si pomáhám neurolem 0,25.. ale neúčinkuje dlouho.. už aby něco zabralo.. kolikrát se tak vynervuju, že mám pocit, že mě odvezou..:((
Bušení srdce jako blázen, stažená hruď, že dýcháš jako pejsek, protože nemůžeš dýchat, panický strach, hrůza, že to snad nikdy nepřejde…strašná únava, protože chybí spánek…třepání rukou…rozmazaná písmena - nedá se soustředit, díváš se na televizi a ani nevíš o čem to je… ![]()
Přejde to. Je potřeba to brát alespoň měsíc. Já sama jsem pocítila úlevu až po dvou měsících. Vím, že je to nekonečné, ale překonáš to. A bude dobře. ![]()
holky mám to bohužel stejně, ale při představě, že to může trvat ještě pár dlouhý týdnu je mi na nic, já si občas pomůžu lexaurinem, ale nechci ho brát zas až tak často, tak se to snažim co nejvíc vydržet
jj, strach z toho, že to nikdy nepřejde mám pořádnej..
já už tohle jednou zažívala.. přestalo to, taky myslím nějak za měsíc.. až to uplně vymizelo a já byla spokojená. Občas sem byla nervoznější, ale nic závratného. Pak jsem si frajerka řekla, že je vysadím, že je brát do konce života nechci.. prvních 14 dnů jsem se cítila dobře..
ale pak najednou větší stres a bylo to zpět.. teď hrozně lituju toho, že jsem je někdy vysazovala..hold se budu muset smířit s tím, že je budu muset brát do konce života. Vím, že na tom není nic špatného. A po tom měsíci jsi cítila už nějakou úlevu?Nejvíc na tom mi vadí ten vnitřní neklid a bušení srdce..je to hrozně nepříjemné a člověk nemůže ani pořádně spát.. hlavně mě to teda dělá po probuzení.. ![]()
takže stejné příznaky? Holky na jednu stranu jsem ráda, že v tom nejsem sama, ale na druhou stranu to nepřeju ani svýmu největšímu nepříteli:( vy začínáte brát antidepresiva poprvé, nebo taky po vysazení najíždíte znovu? Jojo též mám obavy, že to může trvat ještě dlouho.. nebo snad dokonce života:( jednu dobu jsem z toho byla tak špatná, že jsem skoro ani nejedla.. zhubla jsem snad 6 kg. Já si pomáhám neurolem. Ale jak už jsem psala výše, neúčinkuje dlouho..Jaká antidepresiva máte?
no já už jsem právě panice propadla.. je to druhý týden a zatím ni moc zlepšní.. ba dokonce dneska je mi nějak hůř:(