Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Neurol (nebo Lexaurin, to je podobné) účinkuje krátkodobě. 0.25 je slabá dávka, ale dá se brát i opakovaně, třeba i 8× / den. Jenom by se potom němělo řídit auto nebo nějak moc pít. Existuje i Neurol 1 mg neb 2 mg s postupným uvolňováním, ten pak působí celý den (pod názvem Xanax SR - ale ten musí napsat psychiatr a poučit co a jak).
Příspěvek upraven 24.04.12 v 18:34
já je beru poprvé a beru asentru a musim říct, že se musim hodně přemlouvat abych něco za ten den do sebe dostala, a jelikož jsem docela dost hubená tak se bojim abych nezhubla ještě víc, jinak doma když jsem tak se cítim docela fajn, ale jakmile vylezu ven mezi lidi a k tomu ještě sama, tak cítim jak to na mě zase přichází
a přemýšlim jak se nejrychleji dostat domů abych sebou náhodou někde nesekla a nebyla jsem třeba pro smích
naštěstí to nějak zvládám, ale občas mám co dělat ![]()
Proč mi pořád nevěříte ? ![]()
Já jsem byla rok na zoloftu, navečer rivotril. Dva měsíce hrůzy. Než to začalo zabírat, zhubla jsem 11 kg. Nebyla jsem schopna jíst, takže denně jsem zvládla vycumlat pár čtverečků čokolády nebo 1 pribiňáček. Pak to začalo konečně účinkovat. Jenže jsem měla problémy AD v sobě udržet a tak jsem potřebovala sladké. To mi dělalo dobře a udržela jsem AD v žaludku. Až tak, že jsem za půl roku měla 25 kg nahoře. Ale jak říkáš, nepřála bych to ani svému nepříteli. Takže váha, neváha. Vyléčit se bylo důležitější. Od 7.1. už AD neberu a cítím se dobře. Jak říkala primářka. Když to už přišlo jednou, bude se to vracet, ale už to člověk pozná a nenechá to vyhrotit. Chtěla bych být pro Vás zářný příklad, že to jde a jde se vyléčit. ![]()
Jo, jste dobrý a výstižný příklad. Jo, a Rivotril je podobný Lexaurinu.
dáte mi email? Radši bych to rozebírala přes něj..
Lucka
@makynah taky nejsem toho moc sníst, max. ovoce zeleninu polívku nebo jogurt a už je na mě vidět, že jsem dost zhubla, no už bych si taky tak přála aby mi bylo fajn a docela bych i brala kdybych začala aspoň trochu přibírat, protože jak málo jim tak mi je i blbě od žaludku, ach jo tyhle stavy jsou hrozný ![]()
Dneska mi doktorka zvýšila dávku na 20mg, prý jsou to typické příznaky úzkosti a toho co vlastně antidepresiva dělají, když je člověk vysadí..v lékárně, kde jsem si je šla vyzvednout mi dali jinou krabičku, tak to semnou zamávalo..
nemám ráda tyhle změny, i když se „údajně“ jedná o stejný lék, se stejným složením, ale firmy se spojily..
Dostala jsem injekci magnesia do zadku a teď na něm nemůžu ani ležet..
no musíme být silné a vydržet to, bo potom příjde ta úleva. Musíme tomu hlavně věřit, i když je to těžké a nám je opravdu zle!!
@Lucinica88 píše:
Dneska mi doktorka zvýšila dávku na 20mg, prý jsou to typické příznaky úzkosti a toho co vlastně antidepresiva dělají, když je člověk vysadí..v lékárně, kde jsem si je šla vyzvednout mi dali jinou krabičku, tak to semnou zamávalo..nemám ráda tyhle změny, i když se „údajně“ jedná o stejný lék, se stejným složením, ale firmy se spojily..
Dostala jsem injekci magnesia do zadku a teď na něm nemůžu ani ležet..
no musíme být silné a vydržet to, bo potom příjde ta úleva. Musíme tomu hlavně věřit, i když je to těžké a nám je opravdu zle!!
a jaký bereš AD, já dnes byla u psychologa a cítím se fajn, tak snad i on mi nějak pomůže
Takže krize antidepresiv jsou 3 minuty, 3 hodiny, 3 dny, 3 týdny, 3 měsíce a 3 roky.. 3 týdny člověk zažívá abstineční příznaky (jako třeba u drog)..a jsou to dny, kdy je to nejhorší, pak by měla nastat úleva..je to tím, že tělo se prý začíná těm látkám bránit.. a vlastně začínají účinkovat..dochází ke zhoršení stavu.. stejně jako u rehabilitace.. snad je to vše pravda a začne to fungovat co nejdřív!!! ![]()
ten mail jsem chtěla po marinka5 a makynah..
ale už je to jedno, stačí to řešit tady.. jinak beru Citalopram-ratiopharm .. firmy se sloučily a je to Citalopram - Teva.. brala jsem 10mg po dobu 4 let, ty jsem vysazovala dva měsíce ob den.. přišel problém a je to zpět.. teď beru teda 15mg denně.. + si musím v krizovkách vypomoct neurolem..nejhorší je čekání, než prášek zabere:( zítra jdu též k psycholožce..
AHoj. Napiš mi soukromou zprávu a já Ti pošlu email. Tobě mi nějak nejde odeslat. ![]()