Účinnost antibiotik na zánět močového měchýře

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23
19.5.17 20:11

3× denně lichořeřišnici kapky dle váhy a koupel v levandulovém oleji…jako podpůrné hojivé…Tu lichořeřišnici i preventivně…ať je brzo líp…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
19.5.17 20:21

@Jírovka Zinnat mám pouze po 12h, napsal mi to lékárník a myslím, že to mám i ve zprávě od dr. Kultivace se nedělala (viz. výše) :( @renda micro Jsem z toho špatná, že mi tu kultivaci neudělali. Mohla jsem už nyní vědět, jestli jsou na ATB bakterie citlivé, takhle to vidím o víkendu zase pohotovost, jestli se to nezlepší. Achjo…Do pondělí bych to nevydržela. @Jedna babička Lichořeřišnici jedinou jsem ještě nezkoušela. Koupím a děkuji za radu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
19.5.17 20:33

@sediza zvyšte si dávkování po 8h. Pracuji na infekci a opravdu po 12h je málo. Zinnat je dobrá volba, pokryje s největší pravděpodobností i tuto mocovou infekci. Jen nechápu, proč se Zinnat dávkuje po 12h, v naší ambulanci dáváme všem po 8h… Kdyby se Vám obtíže ale zhorsovaly viz výše popsáno, jděte na pohotovost hned. A určitě jste nic nezanedbala- také jsem 1× měla úplně co píšete- během pár hodin už jsem mocila krev i sliznici a na tu bolest nezapomenu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9504
19.5.17 20:33

@sediza Rádo se stalo. Nám pomohla hodně. Dcerka má kapky. Přeji ať pomůže i Tobě :mavam:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
19.5.17 20:36

@sediza kdyžtak lichořeřišnici určitě koupit v kapkách.

Jak vypadají ty záněty u kolegyň co to mají chronické? Neznám moc praktické zkušenosti lidí jak s tím fungují

Dcera měla minulý týden taky nasazený Zinnat po 12ti hod a kupodivu to zabralo ale taky mě zarazilo dávkování. Někdy se jí vše zlepší hned po 3 prášku a někdy to trvá taky 3 dny ale souvislosti jsem nevypozorovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
19.5.17 21:02
@sediza píše:
Dobrý den, prosím Vás o rady a zkušenosti. Začala jsem brát antibiotika na zánět močového měchýře - konkrétně generikum Zinnatu, a to před 48h. Měla jsem bolesti, které už nešly vydržet, proto jsem skončila na pohotovosti. Čůrala jsem už jen krev a epitel s troškou moči. Je to už 48h od prvního prášku a obávám se, že antibiotika nejsou dost účinná. Přestala jsem sice čůrat krev, ale bolest se od prvotního zlepšení zase zhoršuje. Podotýkám, že jsem k tomu ještě bolestí zvracela, ale zrovna mezi léky, takže by to jejich účinnosti v tomto ohledu nemělo ohrozit. Máte prosím někdo zkušenost, že mu antibiotika na zánět močového měchýře zabrala až třetí den? Kdy jste se zbavili té ukrutné bolesti. Nebolí mě to jen při čůrání, ale stále. Děkuji za případné odpovědi!

mě tenkrát říkali počkat 4 dny a pokud by nezabraly, tak přijít znova

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
19.5.17 21:35

Mně teda přijde Zinnat jako ne úplně šťastná volba, vezmu li v potaz, že tazatelka dostala zánět těsně po Augmentinu, který má velmi podobné antimikrobní spektrum. Vůbec bych se nedivila, kdyby ta mrcha byla rezistentní na oboje. On ten zánět někdy přejde i bez ATB s důslednou péčí, kterou mu tazatelka zjevně věnuje. Taky jsem jeden drsný zánět před lety rozehnala mega dávkami brusinek a teplem… ale s ATB to bývá rychlejší. Mně na močák dávali Ofloxin, Biseptol nebo Furantoin. Taky mě napadlo, že občas mívám podobné symptomy u rozjeté kvasinkové infekce. Ne teda krev v moči, ale bolest ano. Tam by byla ATB úplně auva…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
3.7.17 13:47

Prosím znovu o radu. Bolí mě opět močák, nastestí zatím necuram krev jako minule. Jsem na dovolené u more, hned první den jsem si nasadila ATB Medoxin. Ale ani po 4 dnech nezabrala. Kultivace negativní jeste pred zacatkem uzivani ATB!! Ja uz vazne nevim, co delat. Volala jsem dr. a pry mam zkusit jeste jina ATB Gyrablock. Za cely ten mesic to nebylo uplne OK, ale nic sileneho. Brala jsem tuny brusinek, D manosy, zadny sex, a ted se mi to rozjizdi znovu. Propadam zoufalstvi. Zna to nekdo, ze i pres negativni kultivaci se nakonec zjistila pricina potizi? Dekuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
3.7.17 14:10

@sediza Ahoj, mrzi me, co prozivas. Ja takto mela zkazenych nekolik dovolenych. Na pricinu potizi mi vlastne nikdy neprisli. Maximalne zvysene leukocyty a kultivace vetsinou ok. Pred dovcou jsem v poslednich letech, kdy uz to bylo lepsi, nemela preventivne tak dva mesice sex. Ten mi vzdy potize rozjizdel. No masakr. Gyrablock jsem brala vicekrat. Ja uz pak po tech vsech brusinkach a lecich nevedela, co fakt pomaha a co je jen placebo. Zkus ten Gyra, ten mi predepisoval i urolog, hodne pij. Na bolesti kapky Algifen ci Spasmocystenal. Kdyz uz mi nic nepomahalo, dala jsem si par panaku vodky. Doktor by to asi fakt nedoporucil, ale na chvili uleva. Drz se a at je Ti brzo dobre :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
3.7.17 14:27

@sediza Zkuste koupit kapičky lichořeřišnice, je dobrá na dýchací a močové cesty.
Jinak také se mi kdysi stalo, že kultivace negativní, ale záplava leukocytů, takže zánět jako prase.
Jindy se mi zase stalo, že mi dali ATB dle kultivace a stejně nezabrala.Holt nic není na 100%.
Po dobrání ATB, asi 7 dní by ti chtělo novou kultivaci plus moč chemicky a sediment. A cílené vyšetření na urologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
3.7.17 14:35
@sediza píše:
@AndilekOli Já jsem toho doktora prosila, jestli by mi tu kultivaci neudělal, klidně bych si ji i uhradila. Řekl mi, že na pohotovosti se kultivace nedělá, jedině při hospitalizaci. Asi bych opravdu musela mít zánět ledvin, aby to dělali tak, jak se má. Ani se nedivím, že vzniká rezistence na ATB. Děkuji za podporu. @renda micro Moč vypadá lépe, už nečůrám krev, jen ta bolest se od včera zhoršila. Ledviny zatím OK, hodně piju urologický čaj a vodu, brusinky, d-manosa, jsem v teple a v klidu. Jen mám fakt strach, jestli ty antibiotika zaberou. Nerada bych právě měla zánět chronický, mají to holky u nás v práci…a je to peklo!

Kultivace se na pohotovosti nedělá i z důvodu, že v mikrobiologické laboratoři mají omezený provoz, určitě tam nefungují 24hod denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
3.7.17 14:42

Dekuji za rady a podporu.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2519
14.11.18 11:04

Ahoj, ozivuji diskuzi a zajimaji me vase zkusenosti.
Po snad 7 letech jsem dostala zanet mocaku. Zacalo to nevinne - trochu tlaceni v podbrisku v praci a behem tri hodin se mi to slusne rozjelo - bolest pri moceni a hlavne pri konci moceni, tlak v podbrisku jak kdybych mela plny mocak, ale nemela.. Pocit zvysene teploty. Doma jsem mela od doktorky prasky Cotrimoxazol nebo tak nejak, ktere mi preventivne napsala s sebou k mori, ale nepotrebovala jsem je. Hned jsem si vecer jeden vzala a druhy den padila k doktorce odpoledne, protoze ani po dvou praskach mi nebylo lepe.
Napsala mi Macmiror 200mg prasky, jednu tabletu po 8 hodinach.
Nyni mam v sobe od rana 4. prasek.
Je to trochu lepsi v tom smyslu, ze me nepali pri moceni. Ale porad citim divny pocit tam dole jako by v pochve a tlak v podbrisku.
Napadlo me udelat si test moci, protoze mam doma ty papirky, kde mi vysly pozitivni bilkoviny, trochu hemoglobin a pak urobilinogen. To prvni dvoje jsem nasla, ze pri zanetu byva, ten urobilinogen jsem nasla jen u zloutenky apod, to me trochu desi..
Nicmene fotky pridavam k prispevku.

Mate nektera zkusenost s podobnym vysledkem? Jak dlouho mam cekat, nez zacnu doktorku prudit, ze mi to nezabira? Diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85490
14.11.18 11:49

@Kacatko1986 a ona Ti odebrala moc a odeslala ji na kultivaci? Vysledky byvaji za 3 dny. Pokud Ti dala antibiotika naslepo, nemusi zabirat, muzes mit rezistenci. Kazdopadne pri moceni te nepali, tak se to zlepsuje. U me to trvalo klidne tyden, nez vse zmizelo. Ono to pak byva i v hlave. Proto bych naslepo uz atb nebrala. Jo a nesmis pri tom jist brusinky, snad to vis. Nici ucinek tech antibiotik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2519
14.11.18 12:08

@blumen nebrala mi moc.. Rekla mi, ze mam donest moc tyden po dobrani atb na kontrolu pripadne. Aha, brusinky nejim, ale mam urologicky caj, kde jsou.. tak ten pit nebudu. Diky za info, je fakt, ze psychika asi dela hodne, ja jsem z toho takova rozhozena no :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí