Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Kolecka na kvasinky moc nevypadaji, spis bych to tipla na nejake plisne. Zajdi si zitra na gyndu, doktori nekousou.
Clotrimazol (nejsem si jista zda je bez receptu) nebo vaginasil, pomohly mi i specialni vlhcene ubrousky na intimni partie (kdyz jsem mela problem s kvasinkami bylo peklo se utirat i obycejnym toaletnim papirem a ty mi opravdy ulevily) a samozrejme kosmetika jako jsou sprchove gely (toho je v drogeriich spousta) a jeste omez sladke ![]()
No kdybys tam nepsala ty svědivý kola tak bych řekla že je to mykoza. Kdyby mykoza tak ja pouzivala bud canesten gyn combi pack nebo jenamazol. Kdyz te to svedi uvnitr i venku je potreba urcite lečit oboje u toho canestenu se zavadi tableta a maze kremem a ten jenamazol zavadis krem a tim i mazes. Hlavně se vyhni cukru ten kvasinky podporuje a kup lactobacily
Svědivý kolečka? To bude nějaká plíseň, s tím bych k doktorce určitě šla…
@Anonymní píše:
Poradí někdo nějaký účinný lék bez receptu na kvasinky, volně dostupný v lékárně? A nebo babská rada? Myslím si, že to jsou kvasinky, svědění, když si „tam“ zajedu prstem, jsou ně něm takové hrudky či žmolky a nebo jak to nazvatUž se mi to dělá i kolem řitního otvoru a taky to šíleně svědí. A na kůži se mi dělají takový malý svědivý kola, spíš teda kolečka, šíleně to svědí, může to s tím mít něco společnýho? Potřebovala bych něco, co mi zabere, než se dostanu na gyndu, tomu se asi nevyhnu
Jenamazol je super
jo a jak už psaly holky..omezit cukr, vyřadit tanga a taky voňavý toaletní papír, používat jen gel na intim. hygienu (a žádné intimky nebo vložky co jsou parfemaované..nejlépe nenosit žádné a nechat „větrat“. V létě se dokonce doporučuje chodit na ostro…takže aspoň na noc jen tak noční košili.
Pokud to dlouhodobě nepomáhá, je třeba aby se léčil i partner (jim to nic nedělá ale často jsou to nosiči a pak se ti může infekce třeba i vracet). Pokud by to nemizelo, samozřejmě navštiv lékaře.
Nám s partnerem pomohl gynopevaryl…a na intimní partie takovej fialovej sprchac od feminy..prodavaji ho v lékárně…pak jsme si koupili tabletky candivac - to je jako prevence a musím zaklepat, že od té doby nic ![]()
Ženy potřebuji radu, předevčírem jsem byla v městském bazénu a zřejmě jsem si donesla domů jakousi parádu
. Ač jsem se po kupání řádně vysprchovala a doma jsem také šla ještě do sprchy. Hrozně mě svědí kačena
. V pondělí skočím na gyndu, ale ráno si sjedu do lékárny, protože do pondělí bych nepřežila. Co si mám koupit, co mi na to zabere prosím? Děkuji za rady a hezký zbytek víkendu ![]()
@ivulinak83 dobre je něco, kde je tableta i krém - já používám gynopevaryl combipack
@ivulinak83 Taky doporučuju Gynopevaryl, zabírá rychle a je bez receptu 😊
@ivulinak83 no jestli to sprchování znamenalo výplach další chlorovanou vodou, tak sis tím poničila přirozené prostředí pochvy a tudíž se ti tam pomnožily kvasinky. potřebuješ nějaké antimykotikum a až to zaléčíš, tak probiotické globule, aby si obnovila pořádek mezi vaginálními spolubydlícími. Příště si do bazénu vezmi tampon, ideálně probiotický.
Nechytla si to od někoho, na vinně není špatná hygiena, ale naopak příliš chloru v bazenu a nejspíš příliš mnoho intimní hygieny, která vede k tomu, že nemáš dostatečně stabilní mikrobiotu, co by zvládla bazén.
Genitálie se omývají pouze z venčí a to něčím kyselým - tj s PH nižším než 7, Vevnitř je pochva samoudržovací a čím víc „hygienických“ přípravků do ní liješ, tím je pravděpodobnější, že si to rozvrtáš.
Me pomohl na celkem dlouhe vlekle problemy candibene cipky a te same zn.krem…zkousela jsem a drazsi preparaty na stejne bazi a nezabraly tak dobre jako tento,at vychazi cenove lacneji(kram kolem 50kc,cipky kolem 80kc-jen vim,ze ty cipky meli nedavno nejaky vypadek,chtela jsem si je koupit na dovolenou-pro jistotu,i kdyz nakonec nebyly treba
,ale neslo je sehnat,ted uz mozna budou…trapila jsem se s tim casto a dlouho,ted uz mam vice jak pul roku klid ![]()
Poradí někdo nějaký účinný lék bez receptu na kvasinky, volně dostupný v lékárně? A nebo babská rada? Myslím si, že to jsou kvasinky, svědění, když si „tam“ zajedu prstem, jsou ně něm takové hrudky či žmolky a nebo jak to nazvat
Už se mi to dělá i kolem řitního otvoru a taky to šíleně svědí. A na kůži se mi dělají takový malý svědivý kola, spíš teda kolečka, šíleně to svědí, může to s tím mít něco společnýho? Potřebovala bych něco, co mi zabere, než se dostanu na gyndu, tomu se asi nevyhnu