Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Ano má. byli jsme na neuro. porucha koncentrace a ADHD
Tak to by vám právě v PPP měli poradit, jak s ním pracovat
Tak, jak je to popsáno o stránku dříve.
@blecha72 píše:
Tak to by vám právě v PPP měli poradit, jak s ním pracovatTak, jak je to popsáno o stránku dříve.
já vim, ale poslední konzultace byla divná. Pani byla těhu. Kluk byl po nemoci pokašlával, ale infekční nebyl. Prostě změna z venku dovnitř ho nutila kašlat. A vypadalo to jako by jsme měli spíš co nejdřív odejít.
Tak zkus jinou poradnu..prostě vam nesedla..
my mame paní Machourkovou co uvadí A-Z kvíz dost jsem koukala když jsme tam přišli poprvé a nemohla ji zařadit a věděla jsem že ji znam…
![]()
@Anonymní píše:
A nevim co to znamená etiol. hereditární v. s
To znamená „velmi pravděpodobně dědičná příčina/dědičný původ“
@mandamagda píše:
To znamená „velmi pravděpodobně dědičná příčina/dědičný původ“
DĚKUJI
@Ivu-Sara píše:
Tak zkus jinou poradnu..prostě vam nesedla..my mame paní Machourkovou co uvadí A-Z kvíz dost jsem koukala když jsme tam přišli poprvé a nemohla ji zařadit a věděla jsem že ji znam…![]()
a TO JE PSYCHOLOŽKA?
Rvat na prvnacky by rozhodne nemela a je jedno zda maji ci nemaji poruchu.Holt.ji chybi trpelivost a vsadim se, ze i sebereflexe-a tak ty budes precitlivela matka, co si ma. zkusit ucit a do te doby drzet pusu a krok ![]()
Osobne bych zmenila. skolu ci tridu, protoze. podobne. povahy nepredelas, naopak, bude si to na.tvem.diteti vybijet, ze sis na ni stezovala.Holt.ucitelka se automaticky nerovna. clovek milujici deti s dostatecnou trpelivosti a empatii.Jako v kazde profesi je i dost spatnych ucitelek.
Řvát by neměla…ale otázkou je, co je „řvát“…že od tabule zvýší hlas na někoho v předposlední lavici…někoho, koho za posledních 20 minut už 10 x napomínala ať neruší??? A on nic…nic…nic…hází tou tužkou dál…provokuje…ostatní se smějí, je to sranda, ne?
Vždy si vzpomenu na Obecnou školu a paní Kolářovou…pedagogika není pro každého, je to velmi těžká (psychicky) práce…a i super učitel se může zhroutit, pokud toho má moc. A nějaké prázdniny v létě to fakt nevytrhnou…
Vaše učitelka může být špatná, neznám jí…nebo je jen unavená, moc unavená…ono mluvit soustavně 45 minut nahlas je velmi náročné…pak 5-10 minut přestávka (služby na chodbách) a zase 45 minut výuky…u malých dětí pusu nezavře, to není jako una druhém stupni, kdy děcka půlku hodiny opisují text do sešitu. Vyčerpání přijde rychle. Já jsem po 4 dnech u mrňousků vyždímaná jako citron…třeští mě hlava, knedlík v krku, kašlu…23 dětí ve třídě…23 blech co pusu nezavřou a stále něco se řeší…
Děti se posledních cca 20 let velmi změnily…inteligence se zvýšila (technická inteligence) klasická vzdělanost a sečtělost naopak prudce klesá…jsou to jiné děti než jsme byli my…a výchova rodičů? Když vlastní rodiče nezvládnou výchovu, jak ji má zvládnout učitel…
Tady samozřejmě nemyslím děti s poruchami pozornosti, pokud jsou opravdu diagnostikované a neschovává se za to rozcapenost a nevymezené hranice…
@SIMONA1234 píše: Řvát by neměla…ale otázkou je, co je „řvát“…že od tabule zvýší hlas na někoho v předposlední lavici…někoho, koho za posledních 20 minut už 10 x napomínala ať neruší??? A on nic…nic…nic…hází tou tužkou dál…provokuje…ostatní se smějí, je to sranda, ne?
Vždy si vzpomenu na Obecnou školu a paní Kolářovou…pedagogika není pro každého, je to velmi těžká (psychicky) práce…a i super učitel se může zhroutit, pokud toho má moc. A nějaké prázdniny v létě to fakt nevytrhnou…
Vaše učitelka může být špatná, neznám jí…nebo je jen unavená, moc unavená…ono mluvit soustavně 45 minut nahlas je velmi náročné…pak 5-10 minut přestávka (služby na chodbách) a zase 45 minut výuky…u malých dětí pusu nezavře, to není jako una druhém stupni, kdy děcka půlku hodiny opisují text do sešitu. Vyčerpání přijde rychle. Já jsem po 4 dnech u mrňousků vyždímaná jako citron…třeští mě hlava, knedlík v krku, kašlu…23 dětí ve třídě…23 blech co pusu nezavřou a stále něco se řeší…
Děti se posledních cca 20 let velmi změnily…inteligence se zvýšila (technická inteligence) klasická vzdělanost a sečtělost naopak prudce klesá…jsou to jiné děti než jsme byli my…a výchova rodičů? Když vlastní rodiče nezvládnou výchovu, jak ji má zvládnout učitel…
Tady samozřejmě nemyslím děti s poruchami pozornosti, pokud jsou opravdu diagnostikované a neschovává se za to rozcapenost a nevymezené hranice…
Když křičí i když někdo něco špatně čte. Nebo píše. Když se někdo zeptá na něco a ona mu vynadá že by to už měl vědět. Já chápu, že toho je moc, ale kluk třeba něco ví prostě si němůže pomoct a vykřikne a ona ho seřve. Má Diagnostikovaný Adhd a poruchu pozornosti
Nikdy bych žadné učitelce nedovolila křičet bez důvodně na mé děti, neexistuje!!!Tím huř, že učitelka nezvládá, žáky v 1 třídě, četla jsem tady obhajobu pro paní učitelku. A mužu k tomu jen říct, že když v práci za den vyrobím 5 postelí a dalších pět udělám křivých protože jsem psychicky vyčerpaná dělám to každý den:) Bude zakázník spokojený z křivou postelí? Bohužel měla jsem si vybrat jiné povolaní když na něho kašlu.
@Anonymní píše:
Když křičí i když někdo něco špatně čte. Nebo píše. Když se někdo zeptá na něco a ona mu vynadá že by to už měl vědět. Já chápu, že toho je moc, ale kluk třeba něco ví prostě si němůže pomoct a vykřikne a ona ho seřve. Má Diagnostikovaný Adhd a poruchu pozornosti
a tys tam byla? Děti si umí dost věcí přibásnit… kolikrát se rodiče až diví, co všechno z nich vyleze - ať už o situacích ve škole nebo doma. Učitelé také poslouchají hromady přibarvenýcch zážitků z domova… kvůli vyprávění 1 dítěte bych učitelce šibenici nestavěla.
@neumisa to je sice pravda, dění ve třídě si děti umí přibásnit, nám taky paní ředitelka říkala, že když dítě něco řekne doma, tak se na to máme nejdřív pozeptat paní učitelky, protože to bývá zpravidla úplně jinak.
. Jenže u tohohle dítěte mi přijde, že jde o něco jinýho - o pocit dítěte z učitelky. Jestli má z ní špatný pocit a bojí se jí, nebo kvůli ní reaguje nějak nestandardně, tak může jít celé vzdělávání, sebevědomí a dobrý postoj dítěte ke škole do háje. V horším případě může mít problémy až do dospělosti. Některým dětem to třeba nemusí přijít jako útok, když je paní učitelka přísnější. Jenže když prostě citlivější dítě takové chování nesnese, tak se nedá svítit.
@neumisa píše:
a tys tam byla? Děti si umí dost věcí přibásnit… kolikrát se rodiče až diví, co všechno z nich vyleze - ať už o situacích ve škole nebo doma. Učitelé také poslouchají hromady přibarvenýcch zážitků z domova… kvůli vyprávění 1 dítěte bych učitelce šibenici nestavěla.
tak to vás sklamu. potom bych si vymýšlela i já i jiná maminka co stála za dveřmi a slyšela co se tam děje. Nebo jiné maminky
Ano má. byli jsme na neuro. porucha koncentrace a ADHD