Učitelka křičí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
724
13.2.15 17:39
@Takyjedna píše:
@neumisa to je sice pravda, dění ve třídě si děti umí přibásnit, nám taky paní ředitelka říkala, že když dítě něco řekne doma, tak se na to máme nejdřív pozeptat paní učitelky, protože to bývá zpravidla úplně jinak. :mrgreen:. Jenže u tohohle dítěte mi přijde, že jde o něco jinýho - o pocit dítěte z učitelky. Jestli má z ní špatný pocit a bojí se jí, nebo kvůli ní reaguje nějak nestandardně, tak může jít celé vzdělávání, sebevědomí a dobrý postoj dítěte ke škole do háje. V horším případě může mít problémy až do dospělosti. Některým dětem to třeba nemusí přijít jako útok, když je paní učitelka přísnější. Jenže když prostě citlivější dítě takové chování nesnese, tak se nedá svítit.

A bohužel nejde o jedno dítě, ale celou třídu. A neni to první třída a jediné dítě. Už je to tak léta, ale nikdo stim nic nedělá. Je tam 20 let. už za nás tam byla. A křičet kvuli tomu že prvnáčkovi něco nejde je fakt moc. Ředitel stim nic neudělá ten ji chrání.
chtělo by to nahrát, ale nevim jak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
13.2.15 18:51
@LenkaZi píše:
tak to vás sklamu. potom bych si vymýšlela i já i jiná maminka co stála za dveřmi a slyšela co se tam děje. Nebo jiné maminky

Co jsi dělala za dveřmi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26232
13.2.15 18:56
@LenkaZi píše:
tak to vás sklamu. potom bych si vymýšlela i já i jiná maminka co stála za dveřmi a slyšela co se tam děje. Nebo jiné maminky

mě zklamat nemůžeš, neboť mi na tom nezáleží. Ale pobavilo mě, jak chodíte za dveře poslouchat. To se tam s ostatními matkami střídáte? Máte pořadník, kdo který den poslouchá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
13.2.15 18:58

@neumisa ještě by mě zajímalo, jak se tam ty matky houfně dostávají přes zpřísněná bezpečnostní opatření. Asi by se jich měl ředitel poptat, kde nechal tesař díru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26232
13.2.15 19:05

@blecha72

ano, to je také zajímavá úvaha. Leda by stály venku u vchodu a paní učitelku by bylo slyšet až z budovy ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
14.2.15 10:54
@Annarosina píše:
Nikdy bych žadné učitelce nedovolila křičet bez důvodně na mé děti, neexistuje!!!Tím huř, že učitelka nezvládá, žáky v 1 třídě, četla jsem tady obhajobu pro paní učitelku. A mužu k tomu jen říct, že když v práci za den vyrobím 5 postelí a dalších pět udělám křivých protože jsem psychicky vyčerpaná dělám to každý den:) Bude zakázník spokojený z křivou postelí? Bohužel měla jsem si vybrat jiné povolaní když na něho kašlu.

Byla jsi někdy přítomná výuce…??? Asi ne, že…Já ano, v rámci praxe…byla jsem v první třídě a v šesté (tedy první a druhý stupeň) a můžu ti říct, že mají můj velký obdiv. Srovnávat práci truhláře, který pracuje v klidu bez psychické zátěže, na uši si může dát „protihluková sluchátka“, když mu cirkulárka řve do uší…může si dát kdykoliv pauzu…odejít z dílny, když potřebuje nebo chce „vypnout“…to jsou jen maličké rozdíly, že?
A to stále OPAKOVANÉ, že si si toto povolání vybraly, tak ať neremcaj a makaj…bože…opravdu jsi tak hloupá??? Remcá každý…remcají pošťačky, uklízečky, řidiči v MHD, úředníci, matky na mateřské patří mezi NEJVĚTŠÍ REMCAČE EPIPINA…možná jste si neměly pořizovat děti.. 8o nevím, no… :think: (ironie)
Povolání si vybíráš ve věku plném ideálů…jako učitel se vidíš před tabulí, s úsměvem…před tebou sedí cca 25 dětiček, klidných, vychovaných (rodiči!!!) připravených k výuce, dychtících po vzdělání…A teď tu o Červené Krakulce… :mrgreen: Děti řvou, dělají naschvály, vybíhají opakovaně z lavic, hází papírky, tužky po spolužácích…dělají „srandičky“, když se učitel na něco zeptá, odpoví jinak…schválně…Co na to učitel?? Bude sranda…jooo…vytočíme ho!!! Jupííí…(realita z šesté třídy) Učitel zvýší hlas…NIC…zvýší ho víc…děcka se řechtaj…
Rákosku vzít nemůže, tak píše poznámky… :nevim: Děcka nedávají v hodinách pozor, ruší, neučí se…vinna je samozřejmě v učitelce… A rodič??? Naběhne na tu čůzu učitelku do školy, co si to dovoluje křičet na jejich miláčka!!! A dát mu za 5 z testu..??? 8o To jste ho to jako ve škole nenaučila??? :cert: Jste neschopná…máte jít dělat něco jinýho, když na to kašlete…
Tak…přeber si to jak chceš…toto je realita školství. Můžeš si přečíst ještě tento článek, nepíše ho zhrzený učitel…ale člověk, který má v hlavě všech pět pohromadě. Článek je staršího data, ale můžu se pod něj podepsat. A aby nedošlo k nedorozumění, miluju děti, ty za to nemohou…nemohou za své rodiče..
 http://neviditelnypes.lidovky.cz/…lecnost.aspx?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
14.2.15 11:07
@Anonymní píše:
Když křičí i když někdo něco špatně čte. Nebo píše. Když se někdo zeptá na něco a ona mu vynadá že by to už měl vědět. Já chápu, že toho je moc, ale kluk třeba něco ví prostě si němůže pomoct a vykřikne a ona ho seřve. Má Diagnostikovaný Adhd a poruchu pozornosti

Možná by stálo za to mu vyjednat asistenta…mít 20-25 dětí a k tomu ADHD dítě je velmi náročné…sama určitě víš, jak jsi ze svého dítěte unavená, třeba během víkendu, prázdnin…a teď si představ, že jich máš doma dalších 20…a máš je něco naučit, ztišit, zklidnit…a i v super skvělé třídě stačí jeden narušitel ( v dětství jsme tomu říkali třídní šašek) a třída byla rázem v rozkladu…ostatní děti se smály, začaly rušit, křičet…než je zklidníš uběhne zase pár minut výuky..a takhle třeba 10 x během hodiny. Na palici, doslova…
Moje dcera chodí do školy s jasným příkazem…nerušit, nezlobit p. učitelku, na konzultacích jsem to řekla přímo učitelce, pokud by dcera vyrušovala, ať mi dá hned vědět, já jí doma „zkrotím“…právě protože vím jak je to náročná práce, s nevychovanými dětmi…
Ty máš diagnostikované ADHD, ok..ale asistenta můžeš pomoc vyjednat. Asistent pedagoga je standardní zaměstnanec školy a jako takový je pochopitelně zaměstnáván (a vybírán) vedením školy a placen ze školního rozpočtu (o příslušnou dotaci do rozpočtu žádá ředitel školy prostřednictvím krajského úřadu). Je ale pravda, že pro školu je téměř nemožné získat dotaci na asistenta pedagoga v průběhu školního roku - o dotace na plat asistenta pedagoga se zpravidla žádá na jaře, vždy na následující školní rok. Tím pádem by byl asistent k dispozici od září 2015. Ale i to by byla velká pomoc…učitelce, tvému dítěti a ocení to i ostatní rodiče ve zkvalitnění výuky…když se učitelka bude moc plně věnovat celé třídě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
14.2.15 11:41
@SIMONA1234 píše:
Možná by stálo za to mu vyjednat asistenta…mít 20-25 dětí a k tomu ADHD dítě je velmi náročné…sama určitě víš, jak jsi ze svého dítěte unavená, třeba během víkendu, prázdnin…a teď si představ, že jich máš doma dalších 20…a máš je něco naučit, ztišit, zklidnit…a i v super skvělé třídě stačí jeden narušitel ( v dětství jsme tomu říkali třídní šašek) a třída byla rázem v rozkladu…ostatní děti se smály, začaly rušit, křičet…než je zklidníš uběhne zase pár minut výuky..a takhle třeba 10 x během hodiny. Na palici, doslova…
Moje dcera chodí do školy s jasným příkazem…nerušit, nezlobit p. učitelku, na konzultacích jsem to řekla přímo učitelce, pokud by dcera vyrušovala, ať mi dá hned vědět, já jí doma „zkrotím“…právě protože vím jak je to náročná práce, s nevychovanými dětmi…
Ty máš diagnostikované ADHD, ok..ale asistenta můžeš pomoc vyjednat. Asistent pedagoga je standardní zaměstnanec školy a jako takový je pochopitelně zaměstnáván (a vybírán) vedením školy a placen ze školního rozpočtu (o příslušnou dotaci do rozpočtu žádá ředitel školy prostřednictvím krajského úřadu). Je ale pravda, že pro školu je téměř nemožné získat dotaci na asistenta pedagoga v průběhu školního roku - o dotace na plat asistenta pedagoga se zpravidla žádá na jaře, vždy na následující školní rok. Tím pádem by byl asistent k dispozici od září 2015. Ale i to by byla velká pomoc…učitelce, tvému dítěti a ocení to i ostatní rodiče ve zkvalitnění výuky…když se učitelka bude moc plně věnovat celé třídě.

Uplně s tebou souhlasím. Druhý syn začal letos chodit do první třídy. Ve školce s ním nebyl žádný problém, naopak paní učitelky ho chválily, že jim pomáhá s menšími dětmi, uklízí si po sobě hračky a že je šikovný. Ve škole jsem žila do prvních třídních schůzek v domnění, že je vše v pořádku. Když jsme byly s paní učitelkou o samotě, řekla mi, že syn zlobí, dělá různé pošklebky, nesoustředí se. Pro mě to byl šok. Jsem přísná matka, podle někoho velmi přísná. Nikdy by mě ani nenapadlo, že moje dítě se může chovat k někomu dospělému s takovým despektem, jak to dělal můj syn. S manželem jsme o tom hovořili, abychom zaujali stejné stanovisko a synovi domluvili. Bylo mu v podstatě řečeno, že jsme mysleli, že je dost velký na to, aby věděl, jak se má chovat k dospělým lidem a ve společnosti jiných děti. A pokud se bude chovat, tak jak se chová nebude mít žádné výsady a přibudou mu domácí práce. S paní učitelkou jsme chování probíraly ještě dvakrát telefonicky a bylo mi řečeno, že se syn hodně zlepšil, jak v chování, tak v učení. Jsem velmi ráda, že paní učitelka mi řekla, jak to je. A na druhou stranu si myslím, že ona je ráda, že mi to říci mohla a nesklidila za to nevděk a urážky typu, že je špatná učitelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.2.15 11:44

@SIMONA1234

dělat učitelku v dnešní době to je fakt o hubu. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
14.2.15 12:02

@Inam Jsi rozumný rodič…spolupodílíš se na výchově, spolupracuješ…to je velká pomoc školce a později i škole. Někteří rodiče berou bohužel informaci o chování svého dítěte jako žalování a neschopnost učitele jejich dítě usměrnit…ale učitel nemůže suplovat rodinou výchovu…je pouhým spolu vychovatelem. Dítě má být vychováno z domova. Někdy je to tedy i nevhodným podáním učitelky, zní to pak jako žalování, stěžování, ne jako informace o chování dítěte ve školce/škole. Spolupráce je důležitá…pokud dítě ve školce zlobí, porušuje pravidla, já jako učitel si s ním dokážu poradit…v danou chvíli problém vyřeším…ale chci, aby o tom byl informovaný i rodič! Má právo vědět, co se dělo ve třídě…a jak jsem to vyřešila…a dítě také slyší, že to ví maminka/tatínek a že mu toto chování příště nebude tolerováno (bití dětí, kousání apod.), že se o tom doma ještě bude bavit s rodiči…to je ta SPOLUPRÁCE. A má to ještě jeden důvod, může se totiž stát, že si rodiče agresora v šatně nebo na ulici odchytí rodič oběti a začne mu nadávat…co prý jeho Pepík udělal jeho Toníkovi…bla, bla, bla…rozzuřený rodič Pepíka naběhne na učitelku, PROČ ho neinformovala o problému, proč mu stále s úsměvem říká, že Pepíček je zlatíčko hodné a on zatím terorizuje děti…??? Důvod? Strach říct rodičům pravdu…strach z toho, že bude učitelka v očích rodičů za neschopnou…
Proto je tak moc důležitá spolupráce rodičů a informovanost ohledně chování dětí ve školce/škole…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
724
15.2.15 18:20
@blecha72 píše:
@neumisa ještě by mě zajímalo, jak se tam ty matky houfně dostávají přes zpřísněná bezpečnostní opatření. Asi by se jich měl ředitel poptat, kde nechal tesař díru.

no škola donedávna byla jak průchodák

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
724
15.2.15 18:22
@blecha72 píše:
Co jsi dělala za dveřmi?

co?! tak to bych řekla že je moje věc. Ale to že to slyšeli matky jiných dětí z jiné třídy co třeba přišli déle do školy od lékaře nebo jiné věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
724
15.2.15 18:25
@SIMONA1234 píše:
Byla jsi někdy přítomná výuce…??? Asi ne, že…Já ano, v rámci praxe…byla jsem v první třídě a v šesté (tedy první a druhý stupeň) a můžu ti říct, že mají můj velký obdiv. Srovnávat práci truhláře, který pracuje v klidu bez psychické zátěže, na uši si může dát „protihluková sluchátka“, když mu cirkulárka řve do uší…může si dát kdykoliv pauzu…odejít z dílny, když potřebuje nebo chce „vypnout“…to jsou jen maličké rozdíly, že?
A to stále OPAKOVANÉ, že si si toto povolání vybraly, tak ať neremcaj a makaj…bože…opravdu jsi tak hloupá??? Remcá každý…remcají pošťačky, uklízečky, řidiči v MHD, úředníci, matky na mateřské patří mezi NEJVĚTŠÍ REMCAČE EPIPINA…možná jste si neměly pořizovat děti.. 8o nevím, no… :think: (ironie)
Povolání si vybíráš ve věku plném ideálů…jako učitel se vidíš před tabulí, s úsměvem…před tebou sedí cca 25 dětiček, klidných, vychovaných (rodiči!!!) připravených k výuce, dychtících po vzdělání…A teď tu o Červené Krakulce… :mrgreen: Děti řvou, dělají naschvály, vybíhají opakovaně z lavic, hází papírky, tužky po spolužácích…dělají „srandičky“, když se učitel na něco zeptá, odpoví jinak…schválně…Co na to učitel?? Bude sranda…jooo…vytočíme ho!!! Jupííí…(realita z šesté třídy) Učitel zvýší hlas…NIC…zvýší ho víc…děcka se řechtaj…
Rákosku vzít nemůže, tak píše poznámky… :nevim: Děcka nedávají v hodinách pozor, ruší, neučí se…vinna je samozřejmě v učitelce… A rodič??? Naběhne na tu čůzu učitelku do školy, co si to dovoluje křičet na jejich miláčka!!! A dát mu za 5 z testu..??? 8o To jste ho to jako ve škole nenaučila??? :cert: Jste neschopná…máte jít dělat něco jinýho, když na to kašlete…
Tak…přeber si to jak chceš…toto je realita školství. Můžeš si přečíst ještě tento článek, nepíše ho zhrzený učitel…ale člověk, který má v hlavě všech pět pohromadě. Článek je staršího data, ale můžu se pod něj podepsat. A aby nedošlo k nedorozumění, miluju děti, ty za to nemohou…nemohou za své rodiče..
http://neviditelnypes.lidovky.cz/…lecnost.aspx?…

A neni třeba chyba učitele že si nedokáže udělat pořádek ve třídě. Je zvláštní že v jiných třídách maj takové ty živé děti, ale učitelka se knim tak nechová jako ta naše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26232
15.2.15 18:25
@LenkaZi píše:
co?! tak to bych řekla že je moje věc. Ale to že to slyšeli matky jiných dětí z jiné třídy co třeba přišli déle do školy od lékaře nebo jiné věci.

a ty VÍŠ, proč ta učitelka křičí? Byla jsi v té hodině přítomna? Nemohlo by to být třeba i dětmi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
724
15.2.15 18:30

Pani učitelka křičela protože chlapečkovi něco nešlo. ve třídě byl klid. Neslyšela jsem jediné dítě. A nezlob se na mě, ale nechápu proč by si to děti vymýšleli. Když u jiných maminek ze stejné třídy řeknou, že učitelka křičela kvuli tomu že blbě četli. Děti potřebujou pohyb a ono místo těláku maj češtinu. Když se zeptáš proč. No protože jeden chlapeček zlobil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí