Učitelka školka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24696
7.9.22 07:22
@j.a.n.i1 píše:
@inkakřivák No, ono verit tomu, co rika skolkove dite je taky trochu mimo. Moje taky rikalo, ze maminka nejde do prace, když jsem mela HO, rozlisovalo jen jsem doma/nejsem doma.

No právě proto bych to brala s rezervou i na druhou stranu. Pokud to teda ta učitelka neřekla dítěti vyčítavě, nebo to nevpálila přímo té matce, to by bylo opravdu nevhodné a neprofesionální.

Příspěvek upraven 07.09.22 v 07:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80102
7.9.22 07:23

U nás na vsi jsou buď na zahradě, nebo v sousedícím parku nebo na velikém hřišti. Na procházky po vesnici nechodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24696
7.9.22 07:24
@inkakřivák píše:
@j.a.n.i1 Nemusí mu věřit. Ale když dítě řekne máma je doma, tak se asi učitelka může zamyslet, proč je tedy dítě celý den ve školce. A mimochodem, i když je na HO, to dítě nelže. Ona je fyzicky doma.

Pobyt ve školce se ale neřídí zaměstnaností rodičů. Čili zamyslet se může a to je tak všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
7.9.22 07:25
@inkakřivák píše:
@j.a.n.i1 Nemusí mu věřit. Ale když dítě řekne máma je doma, tak se asi učitelka může zamyslet, proč je tedy dítě celý den ve školce. A mimochodem, i když je na HO, to dítě nelže. Ona je fyzicky doma.

Ono to učitelce hlavně může být jedno, v kolik kdo pro koho chodí. Řešit to má až ve chvíli, kdy by rodič chodil po provozní době :nevim:
Jednou je dítě přijaté k celodenní docházce, má právo tam být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
7.9.22 07:30
@j.a.n.i1 píše:
Jo a rodice s klouzavou pracovni dobou a HO pozna jak :think:

Přemýšlím, co si mysleli učitelky o mě. :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
7.9.22 07:33
@inkakřivák píše:

Ale to nedava ucitelce pravo rypat do toho, proc tam dite spi. Ona se ma snazit, aby se mu tam libilo a spalo tam rado a ne mu podsouvat, ze ho mama doma nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42140
7.9.22 07:35

Proč rýpat? Dítě má odklad, doteď (tj. minimálně rok) tam nespalo. Teď začalo - „Aničko, ty s náma tady začneš spát?“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
7.9.22 07:37
@lucad77 píše:
No právě proto bych to brala s rezervou i na druhou stranu. Pokud to teda ta učitelka neřekla dítěti vyčítavě, nebo to nevpálila přímo té matce, to by bylo opravdu nevhodné a neprofesionální.Příspěvek upraven 07.09.22 v 07:25

Ale ona mu to nema rikat vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
7.9.22 08:31
@j.a.n.i1 píše:
No, na rodičovské dovolené fakt byt do 4 let nemůžeš, ta je maximálně do 3 let. Pak můžeš byt maximálně na neplacenem volnu nebo nezaměstnaná.

Do ctyrech let muzes pobírat rodicak, misto to drzi tri roky v praci, tak jsem to myslela

• Citovat
  • Upravit
1794
7.9.22 09:13

Jak to tak čtu, tak jsem asi taky podle všeho měla být s dítětem doma, když nemám práci.

Jenže zrovna moje dítě tu školku potřebuje. Pomáhá mu se rozvíjet. Ty učitelky tam jsou speciálně školené na práci s dětmi s mentálním postižením. A ví, jak s daným dítětem pracovat. Co zvládne a nezvládne. Mají své triky. Které upřímně jsou mnohdy, pro rodiče velká neznámá.

Mít ho doma, tak je to malé zvířátko. Protože i při sebe větší snaze nejsem schopna toho, co učitelky ve školce. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
7.9.22 10:21

Ja zasnu, ze by melo byt cokoli spatne na tom, ze nechavam syna ve skolce do odpoledne, prestoze jsem doma s mladsi. Syn byl prijat, ma tam oficialne a legalne sve misto. Kdyz ho budu brat po obede, fakt tam za nej zadnej náhradník, kterymu bychom zabirali misto, na odpoledne neceka :D Stravne a skolkovne platim naprosto stejne jako vsichni ostatni, sponzorsky „dar“, ktery sel letos o 100% nahoru oproti loňsku, platime taky jako vsichni ostatni. Cas od casu to vzdycky nekde slysim nebo ctu, ze jsou skolky, kde to ucitelkam vadi, absolutne to nechapu, co je jim do toho. Syn je tam stastny, kdyz nemuze jit kvuli nemoci, styska se mu po kamaradech. Fakt nevim, co je komu do toho :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5138
7.9.22 10:29

@topazio Školka je vzdělávací instituce a ne hlídací agentura!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
7.9.22 11:13
@ibis píše:
@topazio Školka je vzdělávací instituce a ne hlídací agentura!

Omg. To já vím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5138
7.9.22 11:39

@topazio Takže chápeš, že je úplně jedno, kdy si dítě rodič vyzvedává. Samozřejmě do zavíračky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
7.9.22 11:45
@stinga píše:
nó, asi si ho natáhla na 4 roky :) však peníze vůbec nepotřebuje, když je na 3 děti sama, však už ani nepíše, když se nám zdá divné, že 4leté děcka nejsou ve školce a ona v práci, možná o ní bude další díl na Seznamu ;)

Tak já mám také 4letého doma (mám i dvouletého) a také mi ho nevzali do školky. U nás je to ze známosti či formou fin.daru atd… Jinak třeba DS a i soukromé jsou prostě plné, takže tak.

Jinak učitelce je do toho houby, jestli tam dcera spí či ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin