Učitelka školka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101613
7.9.22 18:11
@Havlova píše:
Když není v 6 schopné, pokud není nemocné, poslouchat, ano.

A to ze není nemocné se od pohledu pozna jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42018
7.9.22 18:18
@j.a.n.i1 píše:
A to ze není nemocné se od pohledu pozna jak?

Myslíš, že to učitelce schválně neřekli? Že ona nic nepozná? Nemá srovnání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
7.9.22 18:22
@Havlova píše:
Díky. Doteď jsem se omezená necítila (a asi ani nebudu :mrgreen: ). Ale ono se pozná, kdo se dítěti věnuje a kdo na něj kašle. Já někde psala, že se starají jen zaměstnané? Nebo, že všechny nezaměstnané se nestarají? Ale jsou typy, u kterých po poznáš velmi rychle.

No tak ale prave… To snad nesouvisi s tim, jestli dite ve skolce spi a zda ma matku v tu dobu doma :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42018
7.9.22 18:30
@Janadel píše:
No tak ale prave… To snad nesouvisi s tim, jestli dite ve skolce spi a zda ma matku v tu dobu doma :lol:

To jsem nepsala. Ale to, že jsou rodiče, kteří se ve volnu dětem dostatečně nevěnují. Dítě, které je vyzvednuto pozdě, pak mu doma dají tablet ať neotravuje, řvou na něj, vypadá jinak, než dítě, které vyzvednou stejně, po školce jdou domů, kde si s ním povídají, zavezmou ho do domácích prací, pak si s ním třeba pohrají, nebo si pohraje samo, se sourozenci, večer přečtou/poví pohádku o víkendu jdou na hřiště, na kolo, koloběžku, procházku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101613
7.9.22 18:42
@Havlova píše:
Myslíš, že to učitelce schválně neřekli? Že ona nic nepozná? Nemá srovnání?

Tak ještě jednou jak pozná, ze neni nemocne? U lehkych odchylek ve skolce zadnou diagnozu jeste mit nemusi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
7.9.22 19:00

Nedá mi to do tohoto tématu taky nepřispět. Je to tady celkem mazec :D
Učitelky v MŠ to je kapitola sama o sobě. Většina z nich vůbec nemá představu, co to obnáší v práci opravdu tvrdě dřít, nebo mít skutečně psychicky náročnou práci. Neříkám, že všechny to určitě ne, ale spousta z nich má hlavně starost, jak se nepředřít tím pádem, jak to udělat, aby bylo ve třídě co nejméně dětí. Urputné tlaky na rodiče dětí, které občas smrknou nebo zakašlou, aby je nechávaly doma jsou běžný a častý jev, to už jsem si zvykla. Co mě ale naposledy dorazilo to byl rodičák před začátkem školního roku.
Bylo totiž přijato několik dětí, které dovrší 3 let teprve během několika následujících měsíců, nejmladší z nich začátkem příštího roku. Tyto děti, ale mají samozřejmě jakožto
přijaté právo chodit do MŠ už nyní od září. No a tím se dostávám k věci :D Tyhle hvězdy se na té schůzce pokoušely rádoby strašně empaticky a s citem přesvědčit rodiče těchto dětí, aby je do školky před třetím rokem nedávali, že to dětem škodí nejsou na to zralé a připravené a když už teda tak rozhodně vyzvedávat určitě po obědě a bla bla bla…samozřejmě, že jim jde jenom o blaho dětí :pankac:
Bylo to něco, tak neskutečně trapnýho, že jsem se málem propadla hanbou. Děti samozřejmě nastoupily, hvězdy se Tváří jako kdyby chodily na 12ctky rubat uhlí do dolu a samozřejmě tlaky na rodiče všeho druhu jedou ve velkém. :roll:

Příspěvek upraven 07.09.22 v 22:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
7.9.22 19:04
@Havlova píše:
To jsem nepsala. Ale to, že jsou rodiče, kteří se ve volnu dětem dostatečně nevěnují. Dítě, které je vyzvednuto pozdě, pak mu doma dají tablet ať neotravuje, řvou na něj, vypadá jinak, než dítě, které vyzvednou stejně, po školce jdou domů, kde si s ním povídají, zavezmou ho do domácích prací, pak si s ním třeba pohrají, nebo si pohraje samo, se sourozenci, večer přečtou/poví pohádku o víkendu jdou na hřiště, na kolo, koloběžku, procházku.

Mozna je to dítě jiné, mozna ne. Ono se diteti muzete věnovat a stejne ten pokrok je mensi nez u jinych dětí.
V tematu slo o to, ze se snad ucitelce nelibi, že holcicka spi ve skolce a mama je pritom doma s detma. V tomhle smeru by si to mela nechat pro sebe, protoze ji je do toho houby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42018
7.9.22 19:11
@PetraMeli píše:
Mozna je to dítě jiné, mozna ne. Ono se diteti muzete věnovat a stejne ten pokrok je mensi nez u jinych dětí.
V tematu slo o to, ze se snad ucitelce nelibi, že holcicka spi ve skolce a mama je pritom doma s detma. V tomhle smeru by si to mela nechat pro sebe, protoze ji je do toho houby.

Učitelka se taky mohla jen dítěte zeptat „Copak, že ses letos rozhodla s námi spát?“ - loni evidentně nespala, když je odkladová a matka z toho vyvodit bůhví co. Mimochodem, od úvodního příspěvku se neozvala - nebo se mýlím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1260
7.9.22 19:45
@Anonymní píše:
Nedá mi to do tohoto tématu taky nepřispět. Je to tady celkem mazec :D
Učitelky v MŠ to je kapitola sama o sobě. Většina z nich vůbec nemá představu, co to obnáší v práci opravdu tvrdě dřít, nebo mít skutečně psychicky náročnou práci. Neříkám, že všechny to určitě ne, ale spousta z nich má hlavně starost, jak se nepředřít tím pádem, jak to udělat, aby bylo ve třídě co nejméně dětí. Urputné tlaky na rodiče dětí, které občas smrknou nebo zakašlou, aby je nechávaly doma jsou běžný a častý jev, to už jsem si zvykla. Co mě ale naposledy dorazilo to byl rodičák před začátkem školního roku.
Bylo totiž přijato několik dětí, které dovrší 3 let teprve během několika následujících měsíců, nejmladší z nich začátkem příštího roku. Tyto děti, ale mají samozřejmě jakožto
přijaté právo chodit do MŠ už nyní od září. No a tím se dostávám k věci :D Tyhle hvězdy se na té schůzce pokoušely rádoby strašně empaticky a s citem přesvědčit rodiče těchto dětí, aby je do školky před třetím rokem nedávali, že to dětem škodí nejsou na to zralé a připravené a když už teda tak rozhodně vyzvedávat určitě po obědě a bla bla bla…samozřejmě, že jim jde jenom o blaho dětí :pankac:
Bylo to něco, tak neskutečně trapnýho, že jsem se málem propadla hanbou. Děti samozřejmě nastoupily, hvězdy se Tváří jako kdyby chodily na 12ctky rubat uhlí do dolu a samozřejmě tlaky na rodiče všeho druhu jedou ve velkém. :roll:
Anonym nebo smazat prosím.

To je jako u nás. Syn má třetí narozeniny na konci října. Učitelky nám na konci srpna daly seznam požadavků na dítě (pomalu celá A4). Nějaké požadavky na školkové dítě jsem našla na internetu, trénovali jsme celé prázdniny a syn je moc šikovný, takže mi ho vzali. Ostatní maminky to rovnou vzdaly, že teda příští rok. Mám ještě čtyřměsíční mimčo, se kterým bohužel lítám po doktorech. No na schůzce na začátku roku jsem si připadala jako krkavčí matka, co se chce mermomocí dítěte zbavit. Říkám jim, že syn si potřebuje vytvořit imunitu, budu pro něj chodit hned po obědě tak, abych dopoledne stihla lékaře s mladším a že si stejně myslím, že teď na podzim bude víc doma než ve školce. Koukaly na mě s prominutím jak sůvy, že do školky chodí jen zdravé děti! No, syn byl ve školce 4 dny a už je doma s rýmou a kašlem. Takže asi tak.
Jinak nic proti učitelkám ve školce nemám, ale jsou naivní, pokud si myslí, že pracující rodič si nechá dítě s rýmičkou doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10029
7.9.22 19:53
@nuklear90 píše:
To je jako u nás. Syn má třetí narozeniny na konci října. Učitelky nám na konci srpna daly seznam požadavků na dítě (pomalu celá A4). Nějaké požadavky na školkové dítě jsem našla na internetu, trénovali jsme celé prázdniny a syn je moc šikovný, takže mi ho vzali. Ostatní maminky to rovnou vzdaly, že teda příští rok. Mám ještě čtyřměsíční mimčo, se kterým bohužel lítám po doktorech. No na schůzce na začátku roku jsem si připadala jako krkavčí matka, co se chce mermomocí dítěte zbavit. Říkám jim, že syn si potřebuje vytvořit imunitu, budu pro něj chodit hned po obědě tak, abych dopoledne stihla lékaře s mladším a že si stejně myslím, že teď na podzim bude víc doma než ve školce. Koukaly na mě s prominutím jak sůvy, že do školky chodí jen zdravé děti! No, syn byl ve školce 4 dny a už je doma s rýmou a kašlem. Takže asi tak.
Jinak nic proti učitelkám ve školce nemám, ale jsou naivní, pokud si myslí, že pracující rodič si nechá dítě s rýmičkou doma.

No hlavne, ktery lekar da na pouhou rymu OCR :nevim: Ne kazdy ma moznost prace z domova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
7.9.22 20:04
@PetraMeli píše:
Tohle mám doma. Starší má vadu a ředitelka místní MŠ mi nejdříve říkala, že to není problém, že s AP je to ok a pak otočila, že ho mám dát jinam, že mu jinde bude lépe a to ho ani neviděla… Jenže já se to dozvěděla v době, kdy už bylo vše plné a tak jedu režim. Práce-děti-děti-práce, respektive zkrácený úvazek a když jsem v práci, má manžel HO, v případě nouze máme hlídací tetu. Upřímně, je to šílené. Navíc synovi prostě kontakt s dětmi chybí, takže ted začneme jezdit do herniček, aby kluci měli kontakt s dětma.Tohle nikdo neřeší, myslím to, že často ani 4leté dítě neumístíte, ještě k tomu, když má nějakou vadu. No a to se tu nebavíme o těžké MR, ale mírnějších vadách.

Jo. Jsem ráda, že se mi dítě podařilo umístit. Partnera nemám. A bohatě mi stačí, ty dny kdy je doma. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1260
7.9.22 20:11
@Wani píše:
No hlavne, ktery lekar da na pouhou rymu OCR :nevim: Ne kazdy ma moznost prace z domova.

Včera ráno jsem viděla, jak maminka převléká chlapečka a ještě rychle mu dává sirup proti kašli. Omlouvala se, že je teď v novém zaměstnání a nemůže hned na očr. Naprosto ji chápu. Já mám v tomhle tu výhodu, že si ho nemocného hned stáhnu a půjde, až bude fit. Příští rok už snad bude trošku odolnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
7.9.22 20:13

Ano. Jsou učitelky, které nemají představu o tom, co je fyzicky namáhavá práce. Jsou učitelky, které působí na rodiče, aby je dostaly, kam potřebují. Ne všechny dělají tu práci tak, aby se za cenu přidělání si práce snažily maximálně vyjít vstříc dítěti, rodině. Hodnou empatickou učitelku poznáte podle toho, že ji rodina zdraví dávno po tom, co dítě ze školky odešlo a zastaví se s ní na kousek řeči. Za ty dlouhé roky, co jsem ve školce pracovala, se můžu do očí podívat všem rodičům s čistým svědomím. Jinak člověk s celoživotní praxí ví, s kým má tu čest, jen rodič s dítětem překročí práh. To mi můžete věřit…A že jsem x krát zažila třeba to, že dítě řeklo, mělo jsem horečku, ale muselo jsem do školky. Nebo beru medicínu, ale nesmím to říkat. Zažila jsem situace, kdy dítě muselo s vysokou horečkou zůstat další čtyři hodiny ve školce, neboť rodiče byli spolu na výletě na lyžích. Atd atd. Jsou dobří rodiče, dobré učitelky…a naopak. S tím my tady nic neuděláme… Čímž končím z mé strany diskusi v tomto tématu a jako učitelka babička zdravím maminky, které mají s těmi mrňousy ještě hodně velký kus práce, než je pustí jako dospělé a samostatné do života…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
7.9.22 21:03
@Havlova píše:
Učitelka se taky mohla jen dítěte zeptat „Copak, že ses letos rozhodla s námi spát?“ - loni evidentně nespala, když je odkladová a matka z toho vyvodit bůhví co. Mimochodem, od úvodního příspěvku se neozvala - nebo se mýlím?

8

J :roll:
@Alexandria Nixia píše:
Jo. Jsem ráda, že se mi dítě podařilo umístit. Partnera nemám. A bohatě mi stačí, ty dny kdy je doma. :nevim:

Neodsuzuji, chapu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101613
7.9.22 21:14

@EEKK No, tomu, comu co vsechno učitelka na prvni pohled pozna si dovolim neverit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin