Úder pěstí do břicha- není tu Dr?

Anonymní
15.12.22 21:55

Úder pěstí do břicha- není tu Dr?

Hezký, snad pro ostatní klidný, večer. Právě jsme dorazili z pohotovosti s dcerou (15). Dostala ránu pěstí (z boku) do břicha vlevo od pupíku. Nechci řešit podrobnosti, ale ve zkratce byla u nějaké šarvátky (nechtěně pripletena). Nějaký muž se ohnal do boku a tou sevřenou pěsti ji trefil. No samozřejmě mi to nedalo, i když si na nějakou větší bolest nestezovala, spíše byla ve stresu. V nemocnici ji prohlédli, udělali sono a tam nic nebylo. Byla jsem z toho sama tak vyplašená, že jsem se ani nezeptala, jestli by se něco ještě nemohlo projevit později, tak se chci zeptat, pokud je tady nějaký Dr, kdyby mě uklidnil, přijdu si teď jak neschopná máma, že tam ze mě skoro nic nevypadlo. Jde mi o to, že mám strach, aby se nějaké vnitřní krvácení neprojevilo později. Na sonu byla asi po hodině od toho úrazu. Nezvracela. Když ji trefil, tak mela tenkou mikinu a bundu, tak jsem si říkala, ze to snad mohlo ztlumit, ale dcera je drobná. Já kra*a si ale přečetla, že i tupý naráz muže tohle zpusobit a ze se to muže projevit až v radu dnů. Furt se ale snažím uklidnit, ze kdyby tam něco i malého bylo, tak to snad ten Dr uvidi a bylo to tak 1-2 cm pod posledním zebrem uprostřed vlevo mezi bokem a pupikem. Nejhorší je prej slezina a játra a to by tam být nemělo ne. Děkuji za rady. Jsem teď taky vyplašená, řeší to i policie, tak Mě omluvte.
*bricho ji porad poboliva

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
38
15.12.22 22:05

Doktor bohužel nejsem, játra jsou na druhé straně a kdyby byl poškozený orgán, už by se to zjistilo si myslím. ;) Neschopná máma určitě nejsi, v tom stresu je těžký nějak uvažovat. Slečna je mladá, u takových pacientů si zdravotníci dávají větší pozor a ještě, když se to řeší s policií. Bolest je normální, přece jen dostala ránu a tvůj strach je určitě oprávněný. Ze svého pohledu můžu říct, že kdyby na pohotovosti měli podežření, tak rozšíří vyšetření, popř. si ji tam nechají aspoň na pozorování. Ale určitě pokud by se cokoliv dělo, jeďte. Hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10998
15.12.22 22:43

Spíše jsi zapomněla na posttraumatickou stresovou reakci.
Spíše bych se urychleně zajímala tímto směrem. Fyzicky ji s vysokou pravděpodobností nic nebude, zato s psychikou to bude horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
15.12.22 23:04

Ahoj, uff, soucítím

je dobře že jste byli na vyšetření včetně sona, to je základ

je mladá, má pružné vazivo i orgány, vyšetřena byla, tzn zatím je to OK a s velkou pravděpodobností bude i nadále

následky se mohou projevit i později, ale u ní spíše v řádu hodin, než v řádu dní

takže jí ještě hned ráno zkontrolujte, nemělo by jí nikde bolet břicho ani na pohmat ani samo o sobě, je velká, kdyby někde něco začalo bolet, hlavně at vám to řekne a pak zpátky na kontrolu tam kde jste byli

zítra at se fysicky šetří, nic těžkého netahat, a ráno jí ještě zkontrolujte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.22 13:42

@Borrealis dobrý den, děkuji. Břicho ji občas prej někde pichne, ale ona to tak mívá i ze stresu. Raději jet na tu kontrolu? Boji se, ze si ji tam nechají, co by udělali za vyšetření?

• Citovat
  • Upravit
13010
16.12.22 13:51
@Anonymní píše:
@Borrealis dobrý den, děkuji. Břicho ji občas prej někde pichne, ale ona to tak mívá i ze stresu. Raději jet na tu kontrolu? Boji se, ze si ji tam nechají, co by udělali za vyšetření?

to co bylo včera by se mělo už jen zlepšovat a zlepšovat

tzn mělo by to bolet minimálně až vůbec

" občas píchne" nedovedu vyhodnotit, mělo by jí být lépe než včera, hlavně už ne žádná nová bolest, jiná bolest, mdloba, něco jiného, nového, měla by se cítit rámcove už dobře…dnes fysické šetření

udělali by jí jednak vyšetření břicha pohmatem, a pak určitě i kontrolní sono

ufff, držte se, příště holka at se od podobných drží dále a při nějaké takové potyčcce rychle pryč a odstup

uff
achjo

ale nestresujte jí, zksute jí spíš uklidnit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém