Údržba vaničky sprchového koutu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1553
12.4.11 21:03

údržba vaničky sprchového koutu

Zdravím všechny hospodyňky,

obracím se na Vás o radu /zkušenost -
vanička od sprcháče na sebe neuvěřitelně zadržuje nečistoty. Máme bohužel trošku menší spád, ale nečistoty se po každém použití neuvěřitelně drží všude, kde byla voda.., co s tím ? Drbání sprcháče po každém použití prosím nepište :-?

děkuji za případné podobné zkušenosti a rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3870
12.4.11 21:35

Blackbirdko - tak já s tím bojuju taky. Máme sprcháč z průsvitného skla, takže ho vydrbu, jednou se vykoupu a jsou tam mapy. Měla jsem i orig. přípravky od Ravaku, jsou na h… Takže čistim tekutym pískem, výlevku vyndám, propláchnu, nastříkám Savo a hotovo. Dřív jsem ho takhle drbala každej třetí den, už jsem rezignovala a drbu 1× za 10 dní (průměrně). Nejhorší jsou ty lišty, kterýma otvíráš a zavíráš dveře, tam se drží vodní kámen fest, takže manžel zrovna včera řikal, že ho o víkendu rozebere a pořádně to musim vydrhnout. Jinak se tam prostě nedostanu. Hele, žádný terno s tim stejně nejde udělat, jen když se ti teda tam ty nečistoty držej, tak prostě častějš to přejet pískem nebo jarem. My teda takovej problém nemáme, ale ten kámen, to je hrůza no. Jsem asi moc neporadila co? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
12.4.11 21:37

Jo a ještě k tomu sklu, měla jsem čistič od Ravaku i přípravek, aby tam nebyly mapy a voda stékala, jo to stékala, ale za chvíli to tam bylo znova. A ke všemu ty přípravky jsou tak smradlavý, zlatej Cif.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
12.4.11 22:09
Dana27 píše:
Blackbirdko - tak já s tím bojuju taky. Máme sprcháč z průsvitného skla, takže ho vydrbu, jednou se vykoupu a jsou tam mapy. Měla jsem i orig. přípravky od Ravaku, jsou na h… Takže čistim tekutym pískem, výlevku vyndám, propláchnu, nastříkám Savo a hotovo. Dřív jsem ho takhle drbala každej třetí den, už jsem rezignovala a drbu 1× za 10 dní (průměrně). Nejhorší jsou ty lišty, kterýma otvíráš a zavíráš dveře, tam se drží vodní kámen fest, takže manžel zrovna včera řikal, že ho o víkendu rozebere a pořádně to musim vydrhnout. Jinak se tam prostě nedostanu. Hele, žádný terno s tim stejně nejde udělat, jen když se ti teda tam ty nečistoty držej, tak prostě častějš to přejet pískem nebo jarem. My teda takovej problém nemáme, ale ten kámen, to je hrůza no. Jsem asi moc neporadila co? :mavam:

Jako toho tekutýho písku bych se bála, abych to nepoškrábala. Ono to nebude vidět hned, ale za čas tam budou droboulinké vlásečnice a pak poškrábané mapy. Já mám ještě zásobu Cilitu Dual nebo Duo jak se protřepával, ten je celkem dobrý i na mytí i na to, že trochu vodu odpuzuje, ale už se myslím neprodává :nevim:
Se sprcháčem je to peklo a to i se spádem - zas zůstává bordel v tom rohu :nevim:
Taky bojuju, stejně tak jako s nerez digestoří a tím mastným bordelem kolem sporáku a asi bych vymyslela spoustu dalších domácích „vychytávek“.
Jako to by fakt člověk musel po každým použití umýt a vytřít dosucha, jinak se tam prostě udělaj nánosy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4190
12.4.11 22:24

Cillit se ještě prodává a já s tím drbu ten vodní kámen, chce to, ale opravdu poctivě min. 1× týdně…
Dostane to dolů i starší špínu a celkem bez drhnutí přelévám do rozprašovače(sklo, obkladačky) na vaničku pak buď Cif nebo Cilit Bang (nebo jak se to píše) - bacha nekombinovat, nějdřív jedno, spláchnout a pak druhé…jinak je to na udušení :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
12.4.11 22:28

No, tak já zkusim ten Cilit, ale vanu s tim tekutym práškem nemeju, to mi manžel zakázal :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
13.4.11 21:48
Dana27 píše:
No, tak já zkusim ten Cilit, ale vanu s tim tekutym práškem nemeju, to mi manžel zakázal :mrgreen:

Já myslela to sklo, to bohužel bude taky trpět :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
2.5.16 18:13

Ahoj, my jsme teď pořizovali tuto https://www.ravak.cz/…nicky-galaxy hladká, bez nějakých zbytečných záhybů. Chce to se na to mrknout, právě kvůli udržbě. My jsme měli takový hrozný sprchový kout, špatně se to mylo, usazovala se špína a nešlo to. Naštěstí jsme se rozhodli pro rekonstrukci :-)

Chtěla jsem se zeptat, jak řešíte sprcháče apod. kam je dáváte ve sprchovém koutě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný