Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
No tak to u nás vůbec nefunguje. To máš svaté dítě, že se „občas rozčílí“. Nějak jsem z toho nepochopila, co je stop období.Mě dítě fakt nejde do druhého pokusu klidněji a rozvážněji, právě naopak, začne vyšilovat a buď to nezkusí vůbec a nebo to ještě dělá schválně špatně. Co u toho říkám já ho vůbec nezajímá.
To je takovy časový úsek, kdy poodejdeme kousek mimo. A až pomine to nejhorší se to snažím popsat. Není to někdy na chvilku. Třeba s tím kolem to bylo asi na 3 dny. A někdy je to na pár minut a je v klidu. Jenže, je to často i několikrát denně. Tak ono se to nascita. A, co jsem vypozorovala, tak je to často nějaký vnitřní napětí, co se v něm nějak nakupilo. Jemu to odstartuje i ošklivej sen a už se to veze tím dnem. Když si toho vsimnu snažím se to tou STOPKOU trochu přibrzdit. Aby se on zastavil a popřemýšlel o tom, proč ho tak naštvalo, to co ho běžně nenastve. Co zatím je. Proč si tím kazí náladu. Jen to zatím musim hodně popisovat, jinak by řekl:”nevím” no, spíš vyštěkl.
No tak to u nás vůbec nefunguje. To máš svaté dítě, že se „občas rozčílí“. Nějak jsem z toho nepochopila, co je stop období.
Mě dítě fakt nejde do druhého pokusu klidněji a rozvážněji, právě naopak, začne vyšilovat a buď to nezkusí vůbec a nebo to ještě dělá schválně špatně. Co u toho říkám já ho vůbec nezajímá.