Jak si hezky uklidit byt

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1176
19.9.19 09:32
@Anonymní píše:
Mám tu starou matraci. Můžu ji ve tmě dát k popelnicím? Asi dám. To se ale nemůže, že?

Pokud to uděláš, jsi pro mě nevychovanec. V dnešní době snad každý ví, že velké věci se nestrkají k popelnicím, ale odvážejí se do sběrného dvora, kde je ZADARMO převezmou a zlikvidují. Fakt problém..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2916
19.9.19 09:32
@Anonymní píše:
Stydím se za to, že nejsem schopna si doma hezky uklidit. Nemám žádný systém. Jsem po rozchodu a nejsem schopna si to tady dát do pořádku. Navíc mi to tady smrdí po předchozím nájemci. Nevím ani čím to tady provonět.
Známý říkal, že má kamarády cikány a mají všechno v bílém, že se bál někde sednout. Připadám si jako největší špína. :oops:

Tak já uklízím po místnostech, nádobí dávám postupně do myčky, napřed uklidí třeba hračky nebo věci co tam nepatří, pak pustím vysavač, během toho dělám kuchyň, hlavně linku, pak obývák, prostě postupně, hlavně vyhazovat borcus, co je k ničemu bez milosti vyhodit, pak se ti bude i líp dýchat, při úklidu i vetram.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2916
19.9.19 09:33
@Yves6511 píše:
Pokud to uděláš, jsi pro mě nevychovanec. V dnešní době snad každý ví, že velké věci se nestrkají k popelnicím, ale odvážejí se do sběrného dvora, kde je ZADARMO převezmou a zlikvidují. Fakt problém..

To doufám, že anonym myslel ze srandy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1176
19.9.19 09:38

@onajeblond Bohužel, podle toho, jak to vypadá u popelnic ve všech městech, mého nevyjímaje, se obávám, že je to myšleno naprosto vážně :pocitac: Třeba u nás je to naprosto běžná praxe. A já se pořád a pořád divím, že se ten bordel najednou ztratí, pravděpodobně to naše údržba nikdy nevydrží a prostě to radši odveze, protože jinak by to tam strašilo roky.. je mi z toho vždycky smutno. Tím spíš, že u našeho domu, kde je fakt jen pár bytů a byla jsem přesvědčená, že kolem nás žijí slušní a aspoň trochu normální lidé, je to dost běžná praxe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2916
19.9.19 09:41
@Yves6511 píše:
@onajeblond Bohužel, podle toho, jak to vypadá u popelnic ve všech městech, mého nevyjímaje, se obávám, že je to myšleno naprosto vážně :pocitac: Třeba u nás je to naprosto běžná praxe. A já se pořád a pořád divím, že se ten bordel najednou ztratí, pravděpodobně to naše údržba nikdy nevydrží a prostě to radši odveze, protože jinak by to tam strašilo roky.. je mi z toho vždycky smutno. Tím spíš, že u našeho domu, kde je fakt jen pár bytů a byla jsem přesvědčená, že kolem nás žijí slušní a aspoň trochu normální lidé, je to dost běžná praxe.

To je fakt, u nás to stejný, teď pod barákem stojí u popelnice sporák :pocitac: a celkově, lidi jsou strašný hovada, mám stejný názor, je to k zbliti. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
19.9.19 09:42
@Anonymní píše:
Vidíš, to mě nenapadlo ta dezinfekce. Děkuji. Opravdu vyhazuješ po roce? Dobře.

Ano vyhazuji obzvláště oblečení… co vím že jsem rok na sobě neměla letí do adry. I boty, jak už jsem je dvě sezony na nohy nedala pryč s nimi. Keramické hlupoty občas schovám ale po nějaké době bez milosti vyhazují. Jak píšou holky domestos, cif vyvětrat a bude to. Domestos provoní takovou tou čistotou a vydezinfikuje. Matraci odvez do sběrného dvora, oni se oni postarají. Záclony, závěsy, pokud máš ubrusy, přehozy… co nejvíce se pozbavovat (ubrusy, dečky…) jinak vše vyprat! Každy kousek látky co jde. Případně sedačku, koberce nechat vyčistit, je na to spousta firem. Věnuj tomu nějaký čas uvidíš že se budeš cítít skvěle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.19 09:45
@pikola píše:
Tak stěhování je ideální čas k třídění věcí a dát si věci do pořádku. Máš to i s nábytkem, nebo máš svůj? Všechno umýt, vysát, uklidit si věci a pokud ti dělá problém udržet pořádek tak mít co nejmíň věcí vidět a co nejjednodušší uspořádání, žádné výstavky, kráčivé ani odkladova místa

To je můj byt. Nábytek mi tu zůstal. Mám třeba stůl ze dřeva, starožitný. Má modrou barvu, ale já chci bílou. Mám zničenou jednu plovoučku a nevím, co s tím. Mám asi 5 krát 3 cm kousek omítky na rohu stěny odlouplý a nevím, co s tím.

• Citovat
  • Upravit
9148
19.9.19 09:46

Takovy ty indicky tycinky co prodavaj Vietmanci za 15 kc dost pomuzou na puch. Pal v kazdy mistnosti aspon jednu denne tak tejden a uvidis. Btw ja tu ted sedim, drobim si houskou na triko a premejslim, jestli jsou vetsu skodilove deti nebo zver. Kocka se vecer vycurala v chodbe a rano se poblila v kuchyni a pes zase neco sezral, zes ral se venku a zahumusil si chlupy pod zadkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76280
19.9.19 09:47
@Yves6511 píše:

no pro lidi bez auta to problém je (tím nemyslím sebe)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
19.9.19 09:47
@Anonymní píše:
To je můj byt. Nábytek mi tu zůstal. Mám třeba stůl ze dřeva, starožitný. Má modrou barvu, ale já chci bílou. Mám zničenou jednu plovoučku a nevím, co s tím. Mám asi 5 krát 3 cm kousek omítky na rohu stěny odlouplý a nevím, co s tím.

to už je taky o penězích, to my tady netušíme jak jsi na tom finančně. Stůl případně natřeš i sama. Ale opravu stěny, plovoučky…já osobně bych to už sama neudělala. To už chce řemeslníka. Nebo někoho po známosti kdo to zvládne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.19 09:49
@Yves6511 píše:
@onajeblond Bohužel, podle toho, jak to vypadá u popelnic ve všech městech, mého nevyjímaje, se obávám, že je to myšleno naprosto vážně :pocitac: Třeba u nás je to naprosto běžná praxe. A já se pořád a pořád divím, že se ten bordel najednou ztratí, pravděpodobně to naše údržba nikdy nevydrží a prostě to radši odveze, protože jinak by to tam strašilo roky.. je mi z toho vždycky smutno. Tím spíš, že u našeho domu, kde je fakt jen pár bytů a byla jsem přesvědčená, že kolem nás žijí slušní a aspoň trochu normální lidé, je to dost běžná praxe.

Víš, já pracuji se starými lidmi, kteří nikoho kolikrát nemají. Jsou bez auta například, jak nějaká babička zvládne přesun matračky?? Já nejsem stará, ale bude problém tu matračku natahat do auta. Nedovedu si představit takovou věc dělat v osmdesáti. A opravdu, věř mi, je hodně starých bezmocných lidí. Nedivím se, že házejí k popelnicím.

• Citovat
  • Upravit
StaráPuška
19.9.19 09:50

Když jsem se stěhovala, musela jsem si vzít vše. Teď bydlím čtyři roky v novém a v části baráku mam porad veci, který jsem si musela vzit, ale do novýho jsem si nastěhovala jen to, co opravu potřebuju. Člověk je někdy strašnej hamoun 😁 A hlavně, ja falt dve tretiny kramu vůbec nepotřebuju, zrovna teď na podzim dáme pod okna avii a nazdar bazar, všechno poletí. Je to taková úleva!

• Citovat
  • Upravit
StaráPuška
19.9.19 09:51
@Anonymní píše:
Víš, já pracuji se starými lidmi, kteří nikoho kolikrát nemají. Jsou bez auta například, jak nějaká babička zvládne přesun matračky?? Já nejsem stará, ale bude problém tu matračku natahat do auta. Nedovedu si představit takovou věc dělat v osmdesáti. A opravdu, věř mi, je hodně starých bezmocných lidí. Nedivím se, že házejí k popelnicím.

No tak to jsou pěkný kecy. Každej by měl mit dostatek zodpovědnosti a nedělat bordel.

• Citovat
  • Upravit
76280
19.9.19 09:54
@StaráPuška píše:
No tak to jsou pěkný kecy. Každej by měl mit dostatek zodpovědnosti a nedělat bordel.

nejsou to kecy, taky nebudeš pořád mladá, zdravá a výkonná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12564
19.9.19 09:56
@Anonymní píše:
Stydím se za to, že nejsem schopna si doma hezky uklidit. Nemám žádný systém. Jsem po rozchodu a nejsem schopna si to tady dát do pořádku. Navíc mi to tady smrdí po předchozím nájemci. Nevím ani čím to tady provonět.
Známý říkal, že má kamarády cikány a mají všechno v bílém, že se bál někde sednout. Připadám si jako největší špína. :oops:

Vím o čem mluvíš, úklid mě nebaví, nesnáším ho, dělám to jen že se nedá nic dělat, zase bordel v kuchyni nesnáším..smekám před těmi co je to baví a ještě jako bonus je baví takové to zdobení na vánoce atd..mě to nebaví…můj největší sen je mít paní na úklid na vánoce a velikonoce odjet někam pryč..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný